Fcomputer Gaming Datorer

Vill du ha en speldator i toppklass? Ett riktigt monster som sömlöst kan köra varje match och tackla alla motståndare? Då är en Fcomputer färdigmonterad gaming-dator precis vad du letar efter. Våra tekniker har varit väldigt upptagna i verkstaden med att försöka bygga ihop och testa de starkaste och kraftfullaste gamingdatorerna som de kan, och resultaten talar för sig själv. Självklart måste det finnas något för alla, så oavsett om du vill ha en avancerad speldator i toppklass som kan köra vad som helst, eller en budgetvänlig gaming-dator som kör många av de populära onlinespelen smidigt, så hittar du det här på sidan. Våra tekniker är själva nördar och de har därför en väldigt bra känsla för vad som behövs när du är ute och letar efter en gaming PC. De testar var och en av dem noggrant, så du kan vara helt säker på att du får en välfungerande produkt till ett skarpt pris. Köp en Fcomputer gaming PC idag.

Resultat: 36
Resultat: 36


loader

Skaffa en färdigmonterad gamingdator i toppklass

Om du behöver en färdigmonterad gaming-PC i toppklass, då har du kommit till rätt sida. På Fcomputer är gamingdatorer en del av vårt hjärtas blod. Nördarna på verkstaden har mycket erfarenhet av att tillverka och använda dem, och de vet exakt vad det är som en spelare behöver. För de vet mycket väl själva vad det är de vill ha när de själva ska ta hem en ny gaming-PC. Till den grad är de experter på att själva samla datorer, och vår sida är det ett riktigt paradis för varje spelentusiast som letar efter en ny PC. Så ta chansen och hitta din nya speldator till dig.

När vi startar i verkstaden och sätter ihop en gaming PC är det mer med skruvmejslar än med hammare och bult. Ändå ger det samma känsla som när en legendarisk smed ger sig i kast med att tillverka ett nytt svärd. För en gamer är en PC ett vapen – ett vapen för att övervinna dina fiender – och den måste göras så snabb och bra så att du kan utnyttja dess fulla kraft så fort du sitter framför den. Målet på Fcomputer kommer alltid att vara att utrusta dig med bästa möjliga speldator för dina behov, och det är därför vi har ett enormt urval av vassa maskiner som är redo att arbeta med dig för att göra precis det du allt du kan drömma om.

En klar fördel med att köpa en Fcomputer gamingdator är att våra experter monterar dem av noggrannt utvald hårdvara. Vi är väldigt måna om att det inte ska finnas något onödigt i din dator – för varför skulle du betala för det om du inte behöver det? Det gör vi inte själva, och det vill du inte heller. Därför är våra gamingdatorer topptrimmade med noggrant utvalda grafikkort, processorer, RAM, hårddiskar och alla andra fina delar du drömmer om att ha i din dator. På Fcomputer vägrar vi att kompromissa med datorns prestanda, och samtidigt är vi alltid glada över att ha delarna skickligt ihopsatta i ett snyggt väska. Det handlar alltid om kvalitet, för inget annat är bra nog när det kommer till spel.

På Fcomputer är vi väl medvetna om att en spelare inte bara är en spelare. Det är stor skillnad på vilka spel folk spelar, och det är lika stor skillnad på hur hög grafik du vill spela spelen i och vad du förväntar dig av din dator. Det är därför vi har sett till att vi har gamingdatorer för alla. Hos oss kan du köpa ett avancerat high end monster, där varje spel går underbart även på den högsta grafiken. På samma sätt kan du också köpa ett budgetval för lättare datorspel, eller en topptrimmad PC för mindre krävande spel som CS:GO och LoL, som framför allt kräver tillräckligt hög optimering så att du kan köra dem felfritt och utan problem. För ibland är det inte bara grafiken som är viktig. Ibland handlar det om att prestandan är optimerad, så att du enkelt kan övervinna alla motståndare som är dumma nog att stå i vägen för dig och din bästa vän – din gamingdator.

Vilken gamingdator passar mig?

Det enkla svaret är förstås att du ska välja en gaming PC som passar dina behov och som ligger inom din budget. Det är däremot lättare sagt än gjort, för som sagt, vi vet mycket väl att behov och budgetar är väldigt olika från spelare till spelare. Du har självklart bäst koll över din egen budget, men så fort du vet hur den ser ut kan vi på Fcomputer hjälpa dig med ditt val av gaming-PC utan problem. För om det är något vi verkligen har kontroll över så är det vad en gamingdator ska innehålla, allt efter vad du behöver använda den till. 

Till att börja med måste du fråga dig själv vad du behöver en gamingdator till. Om du behöver köra de senaste AAA-spelen i högsta möjliga grafik, så kommer du förmodligen inte undan med det budgetvänliga valet. Här krävs det en bas som kan springa på ganska bra, och vi har ett bra urval av dem här på Fcomputer. Om det istället är e-sport kan du ofta nöja dig med en billigare speldator, då dessa titlar sällan kräver det bästa av det bästa – även om det säger sig självt att datorn måste vara så bra att spelet går helt felfritt. Det handlar mer om optimering än om att proppa in så mycket kraft som möjligt i datorväskan. Esport handlar naturligtvis om styrkan i ditt spelande, men det är även finessen i din utrustning. Din gaming-PC är en del av din oersätterliga utrustning.

Det nödvändiga steget att ta efter detta är att titta på hårdvaran, eller att be någon om hjälp med detta. Om du är riktigt stark här och känner att du nästan kan mäta dig med våra experter, så kan du överväga en omgång att bygga din egen PC över i vår sektion under konfigurerbar PC. Om det inte är din stil – och det vet vi att det inte är för många, för det kan vara ganska svårt – så är det bara att kika runt här på den här sidan med våra förmonterade gaming-datorer.

Här måste dock hårdvaran fortfarande beaktas, så låt oss bara försöka ta en titt på vad du särskilt bör hålla koll på. Du behöver egentligen inte ta hänsyn till viss hårdvara, som moderkortet till exempel – vi måste så klart välja en som är bra och kompatibel med all annan hårdvara. Det finns dock annan hårdvara som verkligen hjälper till att avgöra hur bra dina spel kommer att fungera som du har i åtanke, även i en förbyggd gaming-dator.

Hårdvara till din gaming PC

Hårdvaran i din gaming PC är viktig. Det är trots allt den som avgör hur väl datorn kan presterar i olika spel och program. Därför är det viktigt, om inte annat, att skumma över vad som finns i den färdigmonterade gaming-datorn du har i åtanke, innan du köper den blint och blir besviken. När allt kommer omkring måste delarna vara lämpliga för de spel du vill spela, och därför är det nödvändigt att se över din nya gamingdator, även om den är färdigmonterad av våra proffs. I synnerhet föreslår vi att du tittar på:

  • Processor/CPU
  • Grafikkort
  • RAM/minne
  • SSD hårddisk
  • Ytterligare funktioner

Det finns naturligtvis många andra delar i din nya gaming-dator som också är viktiga. Skillnaden är bara att våra experter måste tillhandahålla ett moderkort som är kompatibelt med alla andra delar, och vi installerar givetvis ett nätaggregat som är tillräckligt starkt för grafikkortet och CPU:n. Därför föreslår vi att du främst letar efter de delar som direkt bestämmer datorns prestanda. För det är prestandan på din gamingdator som verkligen avgör hur mycket och hur bra den kör de olika spelen. Det tycker vi absolut inte att du ska snåla med – prestandan MÅSTE vara optimerad för just dina behov.

Processorn och grafikkortet avgör till stor del datorns prestanda

Om spelmonitorn måste ge några bra bilder när spelet går snabbt, eller om grafiken är inställd så högt som möjligt, eller, mycket realistiskt, till och med båda, så måste du använda ett starkt grafikkort. GPU:n (Graphics Processing Unit) arbetar tillsammans med processorn för att snabbt och effektivt skapa knivskarpa bilder. Därför är det självklart att titta på vilket grafikkort från AMD eller NVIDIA som sitter i den Fcomputer gamingdator du tittar på. Om din gamingdator ska vara i den starkare änden så krävs grafikkort från den nyare serien, som NVIDIA GeForce 30-serien eller 40-serien, beroende på hur mycket du vill betala.

På samma sätt är en bra processor också en nödvändighet om din gaming-dator ska prestera. CPU (Central Processing Unit) är hjärnan i din dator, och den hjälper till att utföra alla beräkningar som datorn behöver göra. Det är därför vi föredrar processorer från Intel och AMD, de välkända Intel Core- och AMD Ryzen-processorerna. Det här är de största och mest erkända tillverkarna på marknaden och därför är de nyare generationerna av processorer från dem precis vad du behöver om din gaming PC ska fungera optimalt. Då kan du räkna med att allt som behöver beräknas i din dator blir gjort på nästan nolltid.

Minnet har betydelse för prestanda

Om din färdigmonterade Fcomputer gamingdator ska göra dig lycklig, måste det finnas tillräckligt med minne för att den ska kunna köra de datorspel du spelar. Här behövs tillräckligt med RAM (Random Access Memory) för att datorn ska hänga med, men även din SSD (Solid State Drive) har stor inverkan på hur snabba laddningstider du har.

När det gäller hårddiskar föreslår vi alltid en SSD-hårddisk till en gaming-dator. Det kan givetvis finnas mer än en hårddisk i din dator, men allt som behöver köras snabbt och effektivt bör finnas på din SSD. SSD:n är designad speciellt för att se till att allt går så snabbt som möjligt. Därför är det alltid en bra idé att se till att din gaming-dator har en SSD med tillräckligt med utrymme för mer än alla dina spel. Det är på så sätt du slipper en långsam uppstart av spel, samt att ladda bilder som verkar ta en evighet. SSD:n ser till att allt händer blixtsnabbt.

På samma sätt måste det också finnas tillräckligt med RAM på din gaming-PC, för annars blir det ingen bra spelupplevelse. Om hårddisken är din dators långtidsminne, vilket säkerställer att den kommer ihåg allt tills nästa gång du startar den, så är RAM korttidsminnet. Allt som händer på din dator just nu som den behöver komma ihåg, men inte behöver komma ihåg till nästa gång datorn startar, är vad ditt RAM-minne håller reda på. Detta gäller även för alla dina datorspel, och om det inte finns tillräckligt med RAM-minne får datorn stora problem. Att ha bra DDR-ram för din gamingdator är en god idé – särskilt de senaste iterationerna av dessa är blixtsnabba och hjälper prestanda oerhört. Vi föreslår att du har minst 8 GB RAM-minne för spel, och här ska även nämnas att 16 GB RAM-minne kan vara en riktigt bra idé om du gillar att spela tunga spel – då kan du vara säker på att du har tillräckligt.

Extra funktioner – skaffa den gaming-dator du drömmer om

Om du ska skaffa den mest magnifika gaming PC-pengar kan köpa, finns det några extra funktioner och delar som du säkerligen kommer att vara intresserad av. En av dem är RGB-belysning. Med RGB-belysning i din gaming-dator kan du få igång den vildaste ljusshowen när du spelar, och om du har en gaming-mus som stöder det via mjukvara, så behöver inte din gamingdator vara den enda som körs med RGB bling. På samma sätt kan du även få ett gamingtangentbord med RGB-belysning, som återigen tar ditt spel till en helt ny nivå. Extra cool belysning kanske inte är prestanda, men när prestandan på din speldator är på plats är det inget fel med att se till att din speluppsättning är så cool att du vill sitta vid den hela dagen.

Den övriga hårdvaran runt din gaming PC är också viktig, och det föreslås därför att du skaffar lite utrustning som passar ditt köp. På Fcomputer säljer vi ett brett utbud av spelhårdvara, så om du behöver en ny spelmonitor , eller kanske något helt annat, är det bara att titta runt på vår hemsida. Vi föreslår också att du köper en version av Windows, eller det operativsystem du föredrar, om det inte redan ingår i datorn du köper av oss. Inte alla kommer med ett operativsystem, så det måste du hålla utkik efter. Det finns mycket extra hårdvara och mjukvara som du kan få från Fcomputer. Du måste bara komma på vad det är du tror att du saknar.

Vanliga frågor om gaming-datorer

Det finns många frågor som folk ofta ställer om gaming-datorer. Vissa av dem är lätta att svara på, andra är inte så enkla och det händer också att det finns frågor som beror mycket på vem som frågar. Vi ska se om vi inte kan komma runt några av de vanligaste frågorna du kan ha gällande gamingdatorer.

Vad ska en gaming-dator innehålla?

  • Starkt och snabbt grafikkort, gärna med gott om minne.
  • Gott om RAM – helst 8 GB eller mer.
  • SSD-hårddisk så allt går supersnabbt
  • En av de nyare processorerna från Intel Core eller AMD Ryzen

Hur mycket kostar en gamingdator i el?

Om du använder en gamingdator i snitt 4 timmar om dagen kostar det ungefär en halv kWh per dag. Det kan du konvertera utifrån hur mycket du själv betalar för el.

Stort utbud av förmonterade Fcomputer gamingdatorer

Det finns mycket att tänka på när man väljer en färdigmonterad gaming-PC från Fcomputer. Vi har dock försökt göra det så enkelt som möjligt för dig, så att du kan hitta dina drömmars gamingdator så smärtfritt som möjligt. Vi har ett stort urval och de är alla av hög kvalitet, perfekta för en gamer. Oavsett vilka genrer du håller på med, oavsett vilken budget du har att göra med, måste det finnas en Fcomputer gaming-PC som passar dig. Vi har, trots alla utmaningar det annars skulle ha medfört, gjort vårt bästa för att se till att det finns bra gamingdatorer för alla.

Skulle du fortfarande ha frågor, eller om du är osäker på vilken gamingdator du ska välja, kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Vi är redo via e-post, och vi vill väldigt gärna hjälpa dig att vägleda dig till valet av gamingdator som gör dig gladast. Det blir inte mycket lättare för dig att skaffa en ny gamingdator än med Fcomputer.