Chromebook är en modern typ av bärbar dator baserad på Chrome OS (operativsystem) som använder webbläsaren Chrome som det primära användargränssnittet. Det betyder att nästan allt du gör på en Chromebook sker online i Chrome eller via molnet. Det betyder också att du med en Chromebook får en bärbar dator som är betydligt snabbare och effektivare. Det betyder också att en Chromebook är relativt smal med en snygg design. De tar upp otroligt lite i väskan, vilket gör dem idealiska för studier eller livet som pendlare då de inte tar för mycket plats. Chromebooks är ofta också mindre i skärmstorlek och kan gå från 15,6'' hela vägen ner till 11''. Även om en Chromebook är liten i storleken lyckas den vara bekväm att arbeta med, tack vare den funktionella designen och den smala storleken, och den finns även tillgänglig till några exceptionella priser. Fcomputer vet hur effektiv en Chromebook kan vara att arbeta på och därför erbjuder vi även ett brett utbud av Chromebooks från olika märken som Lenovo, Acer, HP, Dell, ASUS och många fler. Se vårt urval nedan.

Resultat: 83
Resultat: 83


loader

Stort utbud av Chromebooks hos Fcomputer

Du kanske tänker: vad är en Chromebook? Men oroa dig inte, Fcomputer kommer förmodligen att förklara vad de smarta bärbara datorerna är. Chromebooks är en nyare typ av bärbar dator baserad på Googles Linux-baserade Chrome OS-operativsystem. Dessa bärbara datorer är främst designade för att användas medan de är anslutna till internet, vilket gör att de är extra enkla och strömlinjeformade. Om du vill ha en elegant och okomplicerad bärbar dator för vardagliga uppgifter och underhållning, då är en Chromebook ett säkert val. Med en Chromebook kan du se fram emot:

  • Snabb åtkomst till Googles smarta appar och kontorsprogram

  • En enkel och elegant bärbar dator att ta med dig på språng

  • Budgetvänliga priser

Chromebooks finns tillgängliga från ett brett utbud av marknadens bästa tillverkare, inklusive Lenovo, Dell, HP, Acer och ASUS, alla kända för sin känsla för kvalitet och design. Du är därför i trygga händer, även när du har att göra med en extra prisvärd modell. Så om du vill spara pengar utan att kompromissa med din bärbara dator är det här platsen för dig. Om du har några frågor angående vårt sortiment i övrigt eller angående produktval är du som alltid mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Det självklara valet för studenter

Som student har du förmodligen några specifika krav på din dator. Den ska kunna köra skriv- och kontorsprogram utan problem, den ska vara enkel och praktisk att ha med sig på språng och helst får den inte heller kosta för mycket. En Chromebook får höga poäng på alla dessa parametrar och kommer ofta även med extrafunktioner utöver det.

En Chromebook skiljer sig från andra bärbara datorer genom att använda Googles operativsystem Chrome OS. Detta ger dig tillgång till ett stort antal snabba och säkra appar, inklusive Googles egna kontorsprogram som Sheets, Docs och Slides, som fungerar både med och utan internet. En Chromebook är perfekt för grupparbete tack vare Googles verktygs kompatibilitet med praktiskt taget alla operativsystem och filformat, och det är enkelt att samarbeta i dokument online. Med en Chromebook med inbyggd webbkamera och mikrofon kan du till och med hålla möten och arbeta online på ett prisvärt sätt utan att köpa extra utrustning.

Eftersom den typiska skärmstorleken är 14” eller mindre erbjuder en Chromebook tillräckligt med visningsutrymme för att göra anteckningar, skriva uppgifter och göra beräkningar, samtidigt som själva datorn inte tar upp för mycket plats. Och självklart är detta också bra att ha till hands när du vill koppla av med din favoritserie eller helt enkelt kolla sociala medier. Storleken på de enskilda modellerna varierar, men det är sällsynt att den väger mer än 1 eller 2 kg. I kombination med den smarta formfaktorn är detta en lättviktsdator som passar studentens hektiska vardag perfekt.

Vi säljer Chromebooks med lång batteritid

En av de stora fördelarna med Chromebooks är deras lilla formfaktor, vilket gör dem idealiska för att arbeta på språng. Om du använder din bärbara dator utanför hemmets fyra väggar riskerar du alltid att inte ha tillgång till ett uttag. Därför är de designade för att använda så lite ström som möjligt. Nästan alla Chromebooks har en batteritid på upp till 10 timmar. Det beror inte minst på att operativsystemet Chrome OS eliminerar många av de onödiga bakgrundsprocesser som på bärbara datorer med Windows hjälper till att tömma batteriet. Med en Chromebook har du en bärbar dator som i första hand använder webbläsaren Chrome och lagrar nästan allt i molnet.

Med filterfunktionen till höger på sidan kan du filtrera Chromebooks efter batteritid. Om det är ett föremål du prioriterar kan du till och med hitta modeller med en körtid på upp till 15 timmar eller mer. När du väljer en Chromebook kan du också tänka på följande:

  • Skärmstorlek

  • RAM och lagringskapacitet

  • Ytterligare funktioner som pekskärm

En Chromebook är alltid smart, oavsett specifikationer, men det är en bra idé att fundera på om det finns några specifikationer som verkligen gör den till en perfekt bärbar dator för dig.

Chromebooks ger skarpa prestanda till ett bra pris

Maskinerna är inte designade för tungt spelande eller krävande grafiskt arbete. Å andra sidan passar de utmärkt för studier, vissa typer av kontorsarbete och underhållning. Nästan all hårdvara i en Chromebook är vald för att skapa en snabb och effektiv upplevelse som inte laddar ur batteriet för mycket. Det betyder att de flesta Chromebooks innehåller en effektiv processor och gott om RAM, samtidigt som ett energivänligt grafikchip är installerat.

Det tar sällan många ögonblick från det att du öppnar skärmen tills din Chromebook är i full gång. Det beror bland annat på en snabbstartad BIOS, men den viktigaste faktorn är den smarta SSD:n. Denna form av digital lagring ger mycket snabbare laddningstider än en traditionell hårddisk, som är begränsad av dess mekaniska funktioner. Nackdelen är förstås att diskutrymmet är lite mindre för priset, men detta kompenseras av den fullt integrerade molntekniken som är i fokus för många Chromebooks.

Vill du använda din Chromebook för enklare arbete och underhållning kan du med fördel hitta en Chromebook med pekskärm. På så sätt kombineras den fantastiska funktionaliteten hos en bärbar dator med en surfplattas lätthet och elegans. Då blir det inte mycket lättare att surfa på nätet, ordna nätbank eller markera rätt cell i Google Sheets. Och tack vare stödet av ett brett utbud av Android-appar kan barnen till exempel spela populära och användarvänliga mobilspel eller se film på semestern.

Alla smarta funktioner till hands

Chromebooks är till för dig som inte vill krångla till datorn i onödan och vill ha alla de viktigaste funktionerna inom räckhåll – utan krusiduller. Att installera program och uppdateringar fungerar lika enkelt som på en smartphone eller surfplatta. Datorns specifikationer är också ofta ganska rimliga med tanke på priset.

Även om en Chromebook inte stöder lika mycket programvara som en traditionell dator kan du få tillgång till strömlinjeformade och användarvänliga versioner av de mest populära programmen i Googles omfattande Play Butik. Och program som Microsoft Office 365 och Photoshop kan nås via webbläsaren. Även om Chromebooks är små kommer de vanligtvis med alla förväntade ingångar och funktioner för saker som USB-enheter, hörlurar och Bluetooth. Vissa modeller har även en HDMI-ingång, så du kan till exempel ansluta datorn till en tv eller en extern bildskärm. Möjligheterna är kort och gott många med en Chromebook och här på Fcomputer hittar du ett brett utbud av de populära bärbara datorerna.

Kontakta Fcomputer om du har några frågor om våra Chromebooks

Om du har några frågor om köp av en Chromebook, dess specifikationer eller annat är du mer än välkommen att kontakta kundtjänst så att vi kan vägleda dig så bra som möjligt.

Du kan kontakta oss via e-post.