Här hittar du vårt utbud av ångkokare och riskokare i toppkvalitet. Det finns många fördelar med att ångkoka grönsaker jämfört med att koka, bland annat att grönsakernas läckra, saftiga smak bevaras betydligt bättre. Det finns många olika alternativ för matlagning med ångkokare eller riskokare från vårt sortiment. Du kan ställa in timern efter behov och vissa av modellerna har avancerade funktioner som avsevärt förkortar tillagningstiden. Vi håller ett öga på vad som är nytt på marknaden så att du kan hitta de bästa ångkokarna och riskokarna från märken som Gastroback, Russell Hobs och Braun. Om du har några frågor om vårt urval, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Resultat: 19
Resultat: 19


loader

Ångkokare och riskokare FAQ

Vad är fördelarna med att använda en ångkokare?

Ångkokare ger möjlighet att tillaga hälsosammare måltider genom att behålla mer näringsämnen och smaker. Dessutom kan man tillaga flera rätter samtidigt i ångkokare, vilket sparar tid och energi.

Kan man använda en ångkokare för att tillaga ris?

Ja, det går utmärkt att använda en ångkokare för att tillaga ris. Ris blir extra mjukt och fluffigt när det tillagas med ånga i en ångkokare.

Vilka typer av riskokare finns på marknaden?

Det finns två huvudsakliga typer av riskokare: konventionella riskokare och multifunktionella riskokare. Konventionella riskokare tillagar enbart ris medan multifunktionella riskokare kan användas för att tillaga mer än bara ris, såsom soppa eller grytor.

Går det att laga mat i en riskokare?

Ja, det finns många recept som kan tillagas i en riskokare, såsom risotto, grytor och soppor. Det är dock viktigt att följa recepten och använda rätt inställningar på riskokaren för att få bästa resultat.

Hur rengör man en ångkokare eller riskokare?

För att rengöra en ångkokare eller riskokare bör man rengöra ångbehållaren och risbehållaren med mild tvål och varmt vatten. Om det finns envisa fläckar kan man blanda lika delar vatten och vinäger och låta lösningen suga in i fläckarna innan man rengör med mild tvål och vatten.

Hälsosamma och bekväma måltider med ångkokare och riskokare

Ångkokare och riskokare är ett utmärkt sätt att tillaga hälsosammare och mer näringsrika måltider på ett enkelt och bekvämt sätt. Ångkokare kan användas för att tillaga allt från grönsaker och fisk till kött och dumplings. Ris tillagas bäst med ånga istället för på spisen, eftersom riset behåller sin form och blir extra mjukt och fluffigt. Genom att använda en riskokare kan man tillaga perfekt ris varje gång, utan att behöva passa på grytan. Eftersom riskokare även kan användas för att tillaga soppor och grytor så är den en mycket mångsidig köksredskap att ha i köket.

Tillaga flera rätter samtidigt med ångkokare och riskokare

En stor fördel med att använda ångkokare och riskokare är att man kan tillaga flera rätter samtidigt. Ångkokare har oftast flera ångbehållare, vilket ger möjlighet att tillaga olika livsmedel samtidigt utan att de blandas ihop. Avokado och hummus kan tillagas samtidigt medan lax och grönsaker tillagas i en annan behållare. Med en multifunktionell riskokare kan man tillaga ris samtidigt som man tillagar en soppa i den inbyggda grytan. Detta sparar tid och energi och ger möjlighet till att tillaga mer omfattande måltider på ett enkelt och bekvämt sätt.

Enkel rengöring av ångkokare och riskokare

Att rengöra ångkokare och riskokare är enkelt och tar bara några minuter. För bästa rengöringsresultat bör ångbehållare och riskokarens inre behållare rengöras efter varje användning. Detta kan göras med mild diskmedel och vatten. Om det finns envisa fläckar så kan man blanda lika delar vatten och vinäger och låta lösningen suga in i fläckarna i några minuter innan man rengör med mild diskmedel och vatten. För att undvika repor bör man undvika att använda skrubbsvampar eller andra hårda rengöringsredskap.