Storformatsskärmar

På denna sida hittar du vårt utbud av storformatsskärmar. På Fcomputer går vi långt för att du ska ha ett brett utbud av marknadens bästa storformatsskärmar att välja mellan. Därför har vi samlat produkter från branschens ledande tillverkare, så att du alltid kan vara säker på hög kvalitet. Du kan därför med stor sannolikhet hitta en snygg, stor PC-skärm som matchar dina behov. När det kommer till hårdvara finns det ingen anledning att kompromissa med kvaliteten och vi håller oss kontinuerligt uppdaterade om de senaste modellerna. Se vårt prisvärda urval av stora skärmar nedan.

Resultat: 274
Resultat: 274


loader

En stor PC-skärm ger en oöverträffad överblick

Det kan finnas många anledningar till att välja en storformatsskärm, men en anledning väger ofta tyngst – man vill ha största möjliga överblick på skärmen och det får man verkligen med de breda stora skärmarna. Vi bär till exempel 32-tumsskärmar eller 35-tumsmodeller. När vi pratar TV-skärmar kanske det inte är någon stor grej, men på skrivbordet låter en sådan storlek dig verkligen se varje liten detalj. En stor datorskärm är lämplig för många ändamål, inklusive:

  • Gaming – den optimala översikten i alla typer av spel

  • Bild- och videoredigering – fånga alla detaljer när du redigerar bilder och video

  • Kontorsarbete – Gör plats för många flikar, program eller kolumner i kalkylarket

Tidigare fick man ofta betala ganska mycket för de extra tummarna på en stor PC-skärm. Som tur är är det inte längre fallet och många LED-storskärmar går att köpa idag till ett rimligt pris, med hänsyn till den stora storleken och höga prestanda. På den här sidan kan du bland annat sortera efter pris, popularitet och eventuell rabatt när du ska hitta din nästa stora PC-skärm.

Hög upplösning och skarpa bilder

När du letar efter en stor PC-skärm är storleken såklart av största vikt. Men det finns också många andra faktorer som är värda att tänka på när vi har att göra med skärmar på 32 tum eller mer. De flesta stora skärmarna i vårt breda sortiment är moderna LED-skärmar med utmärkt färgkontrast, skarp bild och låg energiförbrukning. Men det finns förstås skillnader i specifikationerna för de enskilda monitorerna, vilket det är värt att uppmärksamma.

Det gäller inte minst skärmens upplösning. Full-HD måste här sägas vara ett absolut minimikrav och ofta kan QHD (2560 x 1440 pixlar) eller 4K (3840 x 2160) rekommenderas. Med en bildskärm av den här storleken kan bilder och text med låg upplösning snabbt verka antingen väldigt små eller suddiga, men det slipper du med hög upplösning. Den horisontella upplösningen kan också variera något beroende på bildformatet.

En annan specifikation av stor betydelse är pixelpitch. Siffran visar helt enkelt hur många millimeter det är mellan mitten av två pixlar. Ju lägre siffra, desto närmare är de enskilda pixlarna. Det gör att du kan sitta närmare skärmen utan att bilden blir suddig. En stor datorskärm har vanligtvis en något högre pixelpitch än mindre skärmar, och det är just därför siffran är värd att studera noga. Om du planerar att installera din storformatsskärm där du vill ha ett bra avstånd, kanske som en slags delad informationsskärm, spelar denna faktor betydligt mindre roll.

Förstklassigt spel med stor PC-skärm

Om du vill ha den optimala spelupplevelsen behöver du rätt hårdvara. Men även med ett förstklassigt grafikkort, CPU och annan hårdvara är det inte mycket till upplevelsen om den vackra, avancerade grafiken kläms in på en liten, suddig skärm. Med en stor PC-skärm för spel får du spelupplevelser i första klass och med utsikt som från pilotsätet. Moderna LED-bakgrundsbelysta stora LCD-skärmar låter verkligen de senaste AAA-spelen komma till sin fulla potential, och de är ett perfekt val för dig som uppskattar även de minsta grafiska detaljerna. Samtidigt får du den fulla överblicken i exempelvis strategispel när du ska navigera genom många menyer och element samtidigt.

När vi når en skärmstorlek på 30 tum eller mer är många stora skärmar för spel krökta eller böjda. De böjda skärmarna ger en sann panoramaöversikt och suger dig nästan in i spelets värld. Samtidigt är en böjd skärm utformad för att ge en större överblick utan att tvinga dig att röra på huvudet för att se skärmens alla element. Detta gör längre spelsessioner på en stor PC-skärm mycket bekvämare för både ögon och hals. I övrigt gäller samma allmänna överväganden när du väljer en stor PC-skärm för spel, som när skärmen är av lite mindre storlek. Detta innebär att monitorn måste uppfylla följande krav:

  • Snabb respons tid – under 5 ms säkerställer maximal precision i intensiva spel

  • Hög uppdateringsfrekvens – med 144Hz, 200Hz eller 244Hz kan du nå de mycket höga bildfrekvenserna

  • Stöd för AMD FreeSync eller NVIDIA G-SYNC – kan säkerställa en otroligt jämn och stabil bild

En stor PC-skärm gör arbetet lättare

Det är långt ifrån bara spelare eller inbitna medieanvändare som kan dra nytta av en stor PC-skärm. Du som jobbar med ekonomi, bokföring, copywriting och speciella grafiska arbeten kommer också ha stor nytta av en stor PC-skärm med hyfsade proportioner.

En stor PC-skärm på mer än 30 eller till och med 40 tum är särskilt användbar för dig som har många fönster öppna samtidigt. Till exempel inom mediebranschen kommer du enkelt att kunna jämföra olika källor och forskning samtidigt som du komponerar ditt innehåll. Eller så vill du kunna jämföra all data när du gör en rapport. Bara det faktum att du inte hela tiden behöver växla mellan olika flikar, fönster och program när du arbetar på en stor PC-skärm kan verkligen höja produktiviteten.

En stor PC-skärm kan också göra en värld av skillnad för dig som jobbar med bilder och video för sociala medier eller andra kanaler. Om du ser till att skärmen har en tillräckligt hög upplösning och låg pixelpitch kan du se varje liten detalj utan att behöva använda datorns resurser för att zooma in och ut. Vilken skärmstorlek som är optimal för den här typen av arbete är svårt att säga på förhand. Vårt breda utbud av stora skärmar inkluderar dock modeller från 30 tum hela vägen upp till runt 60 tum och mer, så att hitta rätt storlek bör vara en enkel sak.

Kvalitet oavsett modell

Från LED-bakgrundsbelysta platta LCD-skärmar till böjda bildskärmar med extra USB-portar – hos Fcomputer har du många olika val när du vill ha en stor PC-skärm. Oavsett vilken modell du önskar kan du vara säker på att kvaliteten är i topp, då vi säljer modeller från de bästa tillverkarna. Välj mellan stora skärmar från AOC, Acer, Dell, ASUS, Philips, Samsung och många fler. Vill du höra mer om specifika modeller, eller om du har frågor om sortimentet generellt, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du kan även använda filterfunktionen till höger på sidan för att hitta rätt modell.

Samsung tänker stort

Samsung är en av dem som verkligen kan leverera en stor PC-skärm. Här får du den bästa bildkvaliteten, och deras böjda skärmar ger en fantastisk upplevelse.

Välj en skärm från Philips

När du letar efter en stor PC-skärm gör Philips några riktigt snygga modeller som ger dig den ultimata upplevelsen.

FAQ

Vad är en stor PC-skärm bra för?

En stor PC-skärm är bra för spel, men den kan även användas till mycket annat.

Kan jag byta ut min skärm?

Ja, om den är oanvänd kan en stor PC-skärm bytas ut i tre veckor.