Här hittar du vårt utbud av eleganta och praktiska e-boksläsare, som gör det mycket lättare att ta med dig läsmaterial på språng. Om du gillar att läsa ger den här produktkategorin dig snabb och enkel tillgång till alla dina favoritböcker. Med en e-boksläsare behöver du inte bära runt på tunga böcker, och du kan njuta av dina favoritberättelser var som helst. Vi har modeller från alla de bästa tillverkarna, så du kan säkert också hitta en modell som passar din budget och dina behov. Ta en närmare titt på hela vårt utbud av e-boksläsare här nedan och gör ett bra köp.

Resultat: 21
Resultat: 21


loader

Eleganta och praktiska e-boksläsare

Det finns inte många saker som kan få tiden att gå fortare på en resa än en gripande bok. En bok är dock inte alltid det lättaste att ta med sig på språng. De tar mycket plats i väskan och kan lätt skadas. Ska du ut på en längre resa kanske du vill ta med dig fler böcker eller så kanske du håller på att läsa en tjock sådan. Här kan vikten också snabbt gå ner och bli ett problem. En liten lätt e-boksläsare, som en Kindle, kan rymma upp till flera hundra boktitlar och kan därför vara ett praktiskt och attraktivt alternativ till pappersböcker. Här på Fcomputer har vi ansträngt oss för att kunna erbjuda våra kunder ett brett utbud av e-boksläsare med en mängd olika funktioner till skarpa priser.

Vilka är fördelarna med en e-boksläsare?

En e-boksläsare gör det enklare och roligare att läsa böcker, oavsett om du är hemma, på tåget eller på caféet. Dess design skiljer sig från till exempel en surfplatta genom att vara mindre, tunnare och lättare. På så sätt är en e-boksläsare ofta skonsammare för händer och handleder under många timmars läsning än en surfplatta eller en stor bok.

Skärmen på en e-boksläsare reflekterar inte på samma sätt som en surfplatta, utan påminner mer om ytan på gammaldags papper. Ljuset i en e-boksläsare är ofta inbyggt i själva skärmen och hålls i vita och gula nyanser. Detta är skonsammare för ögonen, och du riskerar inte att störa din sömnrytm på samma sätt som kan hända med det blå ljuset från till exempel din mobiltelefon. Kontrasten på skärmen är, för de flesta modeller, mycket tilltalande för ögonen och gör texten lätt att läsa. Därför kan du också sitta ute i solen och läsa en sommardag, på precis samma sätt som om du satt med en bok i pappersform. Du kan också säkert ta med din e-boksläsare till stranden. De flesta modellerna är vatten- och sandbeständiga. Samtidigt kan e-boksläsare skryta med en lång batteritid som kan sträcka sig upp till 42 dagar för vissa modeller. Så du är garanterad många timmars bra läsning även om du skulle ha glömt din laddare. Om du måste läsa på kvällen medan du gömmer barn, eller om du sitter på en plats med dålig belysning, kan skärmens ljusstyrka justeras eller ställas in på mörkt läge, så att du alltid är garanterad den perfekta läsupplevelsen.

En e-boksläsare är gjord för att imitera upplevelsen av att läsa en bok i pappersformat. Med hjälp av ljus och kontraster på skärmen får du känslan av att titta på en riktig papperssida. Men läsupplevelsen skiljer sig också på många områden. Du kan enkelt och snabbt ställa in teckenstorlek och ljus. De flesta e-boksläsare har inbyggda ordböcker och till exempel Amazon Kindle har direktåtkomst till Wikipedia. På så sätt kan du alltid enkelt och snabbt utforska saker eller personer som du stöter på i handlingen – även utan att surfa bort från sidan. Förutom att läsa e-böcker går det även att lyssna på ljudböcker på de flesta e-boksläsare. Vissa modeller, som PocketBook InkPad Color, har en webbläsare, spel och musikspelare för att erbjuda ett komplett paket med multimedia.

Läsare för e-böcker från många märken

Vi har e-boksläsare från populära märken som Amazon Kindle, Pocketbook, Kobo och Tolino. Alla dessa märken erbjuder modeller med en mängd funktioner och detaljer, både i den billigare och mer avancerade delen.

Amazon Kindle – även känd som kungen av e-boksläsare

Sedan den första modellen kom ut på marknaden 2007 har Amazon Kindle haft positionen som marknadens förmodligen mest kända e-boksläsare. Den traditionella Kindle är en användarvänlig e-boksläsare av hög kvalitet som utan problem läser de danska bokstäverna æ, ø och å. Beroende på modell får du massor av funktioner, inklusive e-bläckkvalitetsskärm i 6 till 7 tum och upp till 32 GB minne. Det ger gott om plats för hundratals böcker och med en Amazon Kindle kan du därför enkelt och smidigt flytta runt med ett helt bibliotek i väskan. Vill du lyssna på dina böcker istället för att läsa dem har du med Amazon Kindle tillgång till Audible, Amazons egen plattform för ljudböcker. Många titlar finns både som e-bok och i Amazon Audible-format.

PocketBook – Europeisk kvalitet

PocketBook från Schweiz är en av världens största producenter av e-boksläsare. De är kända för en ergonomisk design med fokus på hög läskomfort. Där skärmen på de flesta eBook-läsare i vårt sortiment är monokrom (endast i svarta, vita och gråa nyanser) utmärker sig Pocketbook eBook-läsaren genom att även ha färgskärmar på några av sina modeller. PocketBook har ett användargränssnitt med möjlighet att välja mellan 35 olika språk och mjukvara med en mängd inställningsmöjligheter. Hos oss kan du välja mellan 6 eller 7,8 tum och minne på upp till 32 GB. Väljer du någon av PocketBooks större modeller får du spel, MP3-spelare och välkända appar som Dropbox med i köpet. PocketBook skiljer sig från Amazon Kindle genom att den stöder olika format som Epub och Pdf.

Det kan vara en bra idé att fundera över vilka kriterier din nästa eBook-läsare måste uppfylla innan du lägger den i kundvagnen: Vilka krav har du på ljus och skärmupplösning i din eBook Reader? Hur mycket minne bör din e-boksläsare ha? Värderar du en vacker design? Läser du mycket utomhus? Är läsaren en vuxen eller ett barn?

Med vårt breda utbud kommer du att kunna hitta den e-boksläsare som passar dina behov – eller ditt barns. Klicka dig vidare till vår hemsida och upptäck vad de olika modellerna har att erbjuda.

Vi anstränger oss för att hålla oss uppdaterade med den senaste utvecklingen på marknaden och lägger regelbundet till nya modeller till vårt utbud. Om du har frågor angående vårt urval generellt, eller till specifika modeller av våra e-boksläsare, är du självklart varmt välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp och längst ner på sidan. Vi hjälper dig alltid gärna att hitta rätt produkt.