Här på Fcomputer erbjuder vi inte bara hårdvarukomponenter och elektronisk kringutrustning, utan även kompletta stationära datorer och arbetsstationer till skarpa priser. Om du ställer höga krav på din stationära PC har du kommit till rätt plats. Vi erbjuder arbetsstationer och stationära datorer i många olika skepnader, som alla uppfyller höga krav på kvalitet, funktion och prestanda. Hitta bland annat en allt-i-ett PC eller en stationär arbetsdator från några av marknadens mest erkända märken som Acer, Lenovo, ASUS, Dell och Gigabyte. Oavsett om du behöver en stationär PC för jobbet, hemmet eller studien så kan du säkert hitta den rätta här på den här sidan i vårt stora onlineutbud av stationära datorer.

Resultat: 1382
Resultat: 1382


loader

Stationära datorer och arbetsstationer för alla ändamål

Letar du efter en dator som klarar alla uppgifter du behöver hittar du ett stort utbud här. På Fcomputer har vi noggrant valt ut ett brett utbud av stationära datorer och arbetsstationer för alla ändamål.

Oavsett om du är en gamer och vill kunna spela de senaste spelen i bästa möjliga grafik, eller bara behöver en budgetvänlig stationär dator för familjen, så har vi definitivt en lösning för dig.

Om du letar efter ett extra fynd på en ny stationär dator, ta en titt på vårt miljövänliga utbud av renoverade datorer, som består av återvunna delar och komponenter som har rengjorts, monterats om och uppgraderats.

Nedan hittar du ett antal val som du kanske vill överväga innan du köper din stationära dator.

Stationär dator eller bärbar dator?

För vissa kan det vara svårt att välja om man ska investera i en stationär PC eller en bärbar dator. Många har också båda, men om du har en snäv budget, eller du måste välja vilken du ska lägga mest pengar på, så kan det vara trevligt med lite tips.

Om du har ett fast kontor och arbetsplats är en stationär dator oftast det bästa valet. För det mesta får du mer dator för pengarna när du köper en stationär PC jämfört med en bärbar dator. Komponenter i en stationär dator är vanligtvis något mer kraftfulla i förhållande till deras pris.

En stationär PC kan i mycket större utsträckning anpassas till dig. De enskilda interna komponenterna (processor, grafikkort, RAM, etc.) är mycket lättare att byta ut på en stationär dator. Ofta finns det mycket större valmöjligheter inom de datorer som finns, men du har även möjlighet att byta ut komponenterna själv.

Den stationära PC:n har ofta mycket längre livslängd. Det beror både på att den stationära PC:n inte går på batteri (ofta den svagaste komponenten i en bärbar dator) och för att det är lätt att byta ut den enskilda komponenten som går sönder.

Du har även möjlighet till mycket bättre externa komponenter (mus, tangentbord, skärm, högtalare etc.) för en stationär PC. Detta bidrar till stor del till att göra upplevelsen på en stationär dator mycket trevligare än på en bärbar dator.

I slutändan är det dina behov som avgör vilket val som är rätt för dig.

Välj rätt komponenter

När du väljer din PC är det viktigaste du kan göra klart vilka hårdvarukomponenter den ska vara utrustad med. Här är de 3 huvudkomponenterna:

 • Processor: Datorns "hjärna". Det är till stor del datorns processor som avgör hur snabbt din dator kan köra program och hur mycket den klarar på en gång innan den stängs av. Du bör vara särskilt uppmärksam på CPU-klockfrekvensen (mätt i Hz) och antalet kärnor. För båda dessa är högre generellt sett bättre. Dessutom finns det ett antal processorteknologier som du kan läsa om på tillverkarens (Intel eller AMD) hemsida.
 • Grafikkort: Bestäm hur snabb och kraftfull din dator är för grafisk video- och bildbehandling. Ett kraftfullare grafikkort är viktigt om du vill spela krävande datorspel eller köra grafikintensiva program. Grafikkortets prestanda beror till stor del på GPU:s klockhastighet och mängden och typen av grafik-RAM. Vissa datorer har ett integrerat grafikkort i processorn. Dessa kan ofta sänka priset på en produkt avsevärt, men är sällan så kraftfulla som ett dedikerat grafikkort.
 • RAM: RAM, eller Random Access Memory, är datorns arbetsminne. Alla program använder RAM för att tillfälligt lagra data. Av denna anledning är mängden RAM som din dator är utrustad med viktig för mängden program den kan köra samtidigt. Dessutom kräver vissa tunga program en stor mängd RAM-minne för att kunna köras i tillräckligt högt tempo.

Vilka komponenter du ska spendera mest av dina pengar på beror självklart på vad du ska använda din stationära PC till. Om datorn är avsedd för kontorsarbete är en snabb processor och en lagom mängd RAM det bästa valet. Vill du spela krävande dataspel behöver du förutom en snabb processor även ett bra grafikkort.

Stort utbud av PC från välkända märken

Vi kan erbjuda dig ett stort urval av stationära datorer från ett stort antal av de största tillverkarna av elektronik. Här hittar du bland annat kompletta lösningar från:

 • Acer
 • Lenovo
 • SOM OSS
 • Dell
 • HP
 • Fujitsu
 • MSI
 • Gigabyte

Gemensamt för dessa är att de alla har funnits på marknaden länge. Du kan därför känna dig säker på att du hittar högkvalitativa produkter till ett bra pris. Deras stationära datorer finns i en mängd olika formfaktorer, så du kan hitta en dator som passar ditt skrivbord.

Allt-i-ett PC

Med en Allt-i-ett PC får du en skärm, dator och högtalare tillsammans. Detta är därför en kompakt lösning om du inte har mycket utrymme eller om du är intresserad av en enkel installation.

Med denna lösning blir du också av med många av de kablar som annars måste dras från datorn och till de externa komponenterna. Kort sagt, det är mycket lättare att ställa in dessa datorer än vanliga datorer med väska. Dessutom är det också mycket lättare att flytta runt på en allt-i-ett-dator.

Många av dessa datorer kommer även med pekskärm, vilket framför allt på operativsystemet Windows ger en riktigt bra användarupplevelse.

Bland vårt utbud av Allt-i-ett-datorer kan du även hitta den populära iMac från Apple.

Undvik e-Waste och köp Upcycle IT

Bland våra produkter hittar du ett urval av stationära datorer med etiketten "upcycle it". Det är så kallade refurbished produkter, d.v.s. tidigare använda datorer som nu har återställts. En upcycle IT stationär PC är ett utmärkt val om du är intresserad av hållbara produkter. Dessutom kommer det ofta att sparas mycket pengar på dessa, då priset är väldigt lågt jämfört med den datorkraft man får.

Upcycle it-produkterna är namngivna med ett betyg, som indikerar hur många tecken på användning det finns på produkten:

 • BETYG A: Få tecken på användning
 • BETYG B: Tecken på användning
 • GRAD C: Tydliga tecken på användning

Om du köper en upcycled stationär IT-dator hjälper du till att undvika E-Waste, ett växande miljöproblem i världen. På grund av de många komponenter som ingår i moderna datorer är det en stor tendens att kassera många välfungerande komponenter, bara en enda annan del misslyckas. Detta orsakar ett enormt slöseri med elektronisk hårdvara. Genom att återvinna den återvinns fullt fungerande hårdvarukomponenter från kasserade datorer.

Skulle du stå kvar med frågor om vårt urval av stationära datorer, tveka inte att kontakta vår vänliga kundtjänst. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp och längst ner på sidan.