Om du letar efter en stationär dator kan du förmodligen hitta rätt dator på den här sidan. Fcomputer har ett stort utbud av stationära datorer och tillhörande utrustning. Behöver du en ny PC antingen för studier, arbete eller fritid så har du kommit helt rätt. Vi har både allt-i-ett-datorer och datorer med hårdvara från AMD och Intel. Självklart har vi stationära datorer, så alla kan hitta en passande modell, oavsett budget och behov. Ta en närmare titt på vårt urval nedan och hitta exakt den modell som matchar dina önskemål.

Resultat: 945
Resultat: 945


loader

Stort utbud av stationära datorer

På Fcomputer har vi ansträngt oss för att erbjuda ett så brett och varierat utbud av stationära datorer som möjligt. Oavsett om du behöver en trevlig PC för jobbet, en budgetvänlig dator för studier eller en avancerad gamer-dator, finns det bra alternativ på den här sidan.

Hos oss får du alltid kvalitet i toppklass, då vi har lierat oss med de bästa varumärkena på marknaden. Du kan bland annat få stationära datorer från tillverkare som Acer, ASUS, och MSI. De är extremt lämpliga för spel. Det finns även stationära datorer från märken som Lenovo och HP samt allt-i-ett-datorer som är utmärkta för arbete.

På den här sidan är datorerna färdigmonterade. Fördelarna med att köpa en färdigbyggd stationär dator istället för att montera en själv är att dess hårdvara passar perfekt, den är testad så att du vet att den fungerar optimalt och att dess komponenter håller hög kvalitet. Dessutom kan du välja en modell med Windows installerat så att den precis är klar att användas – eller så kan du köpa operativsystemet.

Vi håller oss uppdaterade om de senaste stationära datorerna från de bästa tillverkarna på marknaden, så att du kan få precis den stationära dator du vill ha. Nedan går vi igenom några av dina många alternativ och försöker hjälpa dig att bestämma vilken stationär dator du ska skaffa.

Hitta ditt favoritmärke i tydliga kategorier

Vi har delat in våra stationära datorer i några underkategorier: Allt-i-ett PC, AMD desktop, Intel desktop och Upcycle it desktop. En allt-i-ett-dator är självklart om du letar efter en kompakt dator till arbetsstationen. Tillverkare som MSI står bakom dessa smarta stationära datorer.

AMD desktop och Intel desktop är kategorier där datorn har hårdvara från en av de två tillverkarna. Processorn är till exempel levererad av AMD eller Intel. Upcycle it stationary är en kategori med hållbara datorer. Dessa stationära datorer är begagnade datorer som har renoverats. De finns i klass A, klass B och grad C. Klass A är den kategori som har minst tecken på användning, men vi ser naturligtvis alltid till att din Upcycle it-dator fungerar.

Om du är mer inne på rent spel kan du överväga en stationär dator från någon av tillverkarna som specifikt riktar sig till spelare med några av deras serier. Dessa datorer innehåller otroligt högpresterande hårdvara. De har bland annat de senaste processorerna och grafikkorten, som håller hög kvalitet och kan köra de mest krävande spelen. Detta ger en fantastisk spelupplevelse på den stationära datorn.

Processorn och grafikkortet är avgörande för prestanda

Hur kommer du på vad du vill ha i din stationära dator? Ett svar kan vara att titta på din hårdvara. Med bra hårdvara kan du köra krävande program och nya, stora spel. Här är ett högkvalitativt grafikkort och en bra processor väsentligt, speciellt om du vill spela med de högsta grafikinställningarna. Processorn hanterar data och grafikkortet genererar grafiken för skärmen. En CPU (processor) och en GPU (grafikkort) i din stationära PC är förutsättningar för en bra bild.

I vårt stora utbud av stationära datorer har vi modeller med hårdvara från NVIDIA, AMD och Intel. NVIDIA och AMD är två giganter på marknaden idag när det kommer till grafikkort. De senaste processorerna från AMD och Intel är i en klass för sig när det kommer till prestanda. Det är definitivt värt att ta reda på vilken hårdvara vi har från dessa märken.

Våra stationära datorer har antingen fläktkylning eller vattenkylning. Den kan integreras på till exempel processorn. Processorn och grafikkortet kan bli varma, speciellt under spel. Med rätt kylning håller du nere temperaturen och skyddar din hårdvara. Du kan få stationära datorer med kylning från märken som NZXT som är specialiserade på vattenkylning.

Stationära datorer och minne

Mer RAM (Random Access Memory) i din dator ger dig bättre förutsättningar att arbeta med fler program och spel. RAM är den komponent där data används kortsiktigt och aktivt lagras. Om du spelar på din stationära dator och vill köra stora spel bör du överväga att investera i mer RAM. 8GB är en prisvänlig lösning, medan tvåsiffriga mängder RAM är mer lämpade för avancerade spel. Mer RAM är också en bra framtidsinvestering för när nya och mer krävande spel kommer ut. DDR (Double Data Rate) är ett tillägg till RAM. Den nyare DDR ökar RAM-minnets prestanda avsevärt.

En SSD i den stationära datorn är också värd att överväga. Om det är 1 TB eller mer kan det visa sig vara en bra investering. Det är mycket fördelaktigt om du arbetar med bilder eller andra större filer. SSD (Solid-State Drive) är en nyare teknik än HDD (Hard Disk Drive). Det är här den långtidsdata lagras, som du lämnar efter dig när du slår av strömmen och som du hittar igen när du slår på datorn. En SSD kommer åt dessa data snabbare och mer effektivt än hårddisken. På hårddisken roterar vissa magnetiska skivor medan det i SSD är små transistorer som fungerar när data skrivs och läses. Inga rörliga delar i SSD gör till exempel att spel laddas snabbare.

Ett stort urval av datorer

Vi erbjuder en rad stationära datorer som alla uppfyller olika krav. Det finns något för alla behov och plånböcker. Om du behöver en dator för jobbet och enstaka fritidsspel så finns det prisvärda modeller som fortfarande innehåller tillfredsställande hårdvara. Om du vill ha den absolut bästa bilden och en avancerad stationär dator som kan spela alla nuvarande och framtida speltitlar med hög grafik, så finns det något för dig också.

Du kan också till exempel titta på ett skrivbord från MSI. MSI är helt klart ett av de ledande varumärkena inom kraftfulla gamerdatorer. Flera av dem finns med det atmosfäriska RGB-ljuset. Letar du däremot efter en prisvärd stationär dator kan du hitta passande modeller från till exempel Acer.

Ett bra sätt att hitta rätt dator är att använda filterfunktionen till höger på denna sida. Om du har speciella specifikationer och hårdvara i åtanke kan du enkelt och tydligt hitta rätt stationär dator. Här kan du till exempel välja önskad tillverkare, hårddiskstorlek, processortyp, RAM, GPU, operativsystem och mycket mer. Om du har frågor efter att ha tittat igenom vårt urval vill vi gärna höra från dig. Vi är redo att svara på dem och rensa alla tvivel med information om våra fantastiska stationära datorer. Vi ser fram emot att hjälpa dig!