Resultat: 34
Resultat: 34


loader

Om du letar efter en ny skärm för gaming och vill vara säker på att få kvalitet från högsta hyllan, bör du definitivt ta en titt på vårt utbud av Acer gamingskärmar. Acer har rykte om sig att inte kompromissa när det gäller deras gamingutrustning. Deras gamingskärmar är inget undantag i det sammanhanget. Vi har Acer gamingskärmar i många olika storlekar och prisklasser, så alla kan hitta något oavsett budget och behov. Dessutom kan du vara helt säker på att specifikationerna är toppklass, samt att kvaliteten ligger på samma höga nivå. Ta en titt på vårt sortiment nedan och hitta just den modell som uppfyller dina krav.

Acer gamingskärm - Upplev en grafiskt imponerande och flytande spelupplevelse

Det räcker inte med imponerande hårdvara om man vill ha en grafiskt imponerande spelupplevelse – din skärm är av stor betydelse för en attraktiv bildkvalitet. Därför har vi på Fcomputer allierat oss med de bästa tillverkarna av gamingskärmar, och här är inget utbud komplett utan Acer.

Om du letar efter en high-end gamingskärm bör du satsa på något som passar dig storleksmässigt, har en hög uppdateringsfrekvens och en så låg responstid som möjligt. Om du samtidigt har kraftfull hårdvara kommer du att få en sublim spelupplevelse utifrån det - och det är viktigt att komma ihåg att vissa gamingskärm helt enkelt kräver kraftfull hårdvara. Här är en Acer gamingskärm definitivt värt att överväga. Du bör också tänka på vilken upplösning och vilket bildformat du vill ha.

Bland vårt sortiment av Acer gamingskärm hittar du otroligt många olika och toppmoderna modeller. De finns med stor variation i exempelvis skärmstorlek, uppdateringshastighet, upplösning och mycket annat. Du kan också få både böjda och platta Acer gamingskärm, beroende på preferens och behov.

Acers profil och Acer gamingskärmar

Acer har vunnit många prestigefyllda priser för sina produkter och innovationer. År 2021 mottog Acer flera designpriser från iF Design, Good Design och Red Dot. De designar sina skärmar tunna, eleganta och med bästa prestanda. Acer gamingskärmar är, kort sagt, speciellt optimerade för att du ska få den mest fantastiska spelupplevelsen när du använder dem.

Acer ligger bakom flera olika serier av gamingskärmar, som alla erbjuder häftiga funktioner och innovativa designlösningar. Acer Predator-serien är i det avseendet bland några av de absolut bästa gamingskärmarna, och vi har flera modeller i denna kategori. Om du är intresserad av 4K-gaming med bästa möjliga bildkvalitet är Predator-serien ett självklart val.

Acer gamingskärm kan också erbjuda ned till 1 millisekunds responstid och upp till eller högre än 144hz, vilket ger en smidig och snygg spelupplevelse. Utseendet är inte heller glömt längs vägen, så med en Acer gamingskärm får du en produkt med en stilren och tidlös design som passar alla gaminguppsättningar. Den ultimata spelupplevelsen ligger alltså precis runt hörnet. Allt du behöver göra är att ta tag i rätt skärm.

Hertz och responstid är viktiga för optimal gaming

Något att vara uppmärksam på om du överväger en Acer gamingskärm är uppdateringshastigheten. Uppdateringshastigheten bestämmer hur snabbt bilderna spelas upp på din skärm. En skärm med 144 Hz uppdaterar bilden på skärmen 144 gånger per sekund. Ju högre uppdateringshastighet du har, desto mer flytande blir bilden – så länge din hårdvara kan hänga med. För gaming föreslår vi att din skärm har minst 144 Hz uppdateringshastighet, men om den har mer är det absolut inte ett problem.

Gaming kräver dock också att man har utrustning med låg responstid. Responstiden är den tid det tar för ett set data att skickas och tas emot. 1 millisekunds responstid på en skärm innebär att det tar 1 millisekund från att datorn genererar data till att skärmen tar emot och visar det. Det krävs viss specifik hårdvara för att man med en Acer gamingskärm, som har exempelvis 1 millisekunds responstid och 144 Hz, kan njuta av den fullt ut.

Med stark hårdvara plus en avancerad Acer gamingskärm får du alltså en fantastisk upplösning och en snabb och flytande bild. Med högre hertz och låg responstid ger du dig själv riktigt bra förutsättningar för att kunna reagera snabbt när du spelar datorspel. Om du följer professionell Counter-Strike och har svårt att förstå hur spelarna kan reagera så snabbt är en del av förklaringen riktigt bra utrustning. Det kan till exempel vara med en high-end Acer gamingskärm och ett kraftfullt grafikkort.

Din hårdvara måste stödja din skärm

Din hårdvara måste kunna generera den data och de bilder som din skärm är designad för att spela upp. Acer gamingskärmar som ligger i den högre änden av prisskalan kommer att ha en mycket låg responstid och hög uppdateringshastighet, och dessa kräver därför stark hårdvara. Om du överväger en av dessa för ditt gaming-upplägg behöver du ha ett relativt bra grafikkort. Det kan till exempel vara ett av de nyare och kraftfullare NVIDIA GeForce grafikkorten. Det är också viktigt att ha en stark processor för att ditt grafikkort ska kunna köra optimalt. Här är både AMD Ryzen och Intel Core bra alternativ.

Vissa Acer gamingskärmar är redan kompatibla med NVIDIA G-SYNC. G-SYNC-tekniken synkroniserar skärmens uppdateringshastighet med GPU:n, om datorn har ett GeForce grafikkort. Det minimerar potentiell skärmsöndring samt ett dåligt och hackigt skärmbild. I stället spelas bilderna upp omedelbart och flytande. Du ser saker skarpare, och du får en fördel när du spelar datorspel mot andra. Alternativt finns det Acer gamingskärmar med AMD FreeSync, som, liksom NVIDIA G-SYNC, ger en härlig, flytande bild.

Vad ska jag leta efter?

Det finns en uppsjö av möjligheter när det gäller Acer gamingskärmar. Du vill naturligtvis ha en hög uppdateringshastighet och låg responstid, men det är inte de enda parametrarna du bör välja din skärm utifrån. Här är en rad andra parametrar som du kan överväga:

  • Kurvad eller platt
  • Upplösning
  • Paneltyp (TFT-teknik)

Acer gamingskärmar finns både i platta och kurvade modeller. En platt skärm med hög uppdateringshastighet och låg responstid kan uppfylla de flesta passionerade gamers behov, och de flesta är mer än nöjda med detta. Vissa vill dock ha lite extra ut ur sin skärm, och det får man till exempel med en kurvad skärm. Först och främst ger skärmar med kurvatur mer inlevelse i gaming och film eftersom ens perifera syn aktiveras. Dessutom minskas förvrängningen i bilden eftersom allt riktas mot användaren av skärmen. Slutligen ger kurvade skärmar ett större synfält, så du faktiskt ser mer med dem, särskilt längst ut på skärmen.

När det gäller bildformatet kommer vissa Acer gamingskärmar i upp till 4K-upplösning. En 4K-skärm kan visa fyra gånger så många pixlar som en skärm med 1920 x 1080 upplösning. Tekniken är mer lämpad för större skärmar, och vi föreslår därför att du köper en på minst 27 tum. Med en Acer gamingskärm med 4K-upplösning får du en enormt flytande bild även på de största skärmarna från tillverkaren.

Du kan också överväga paneltypen när du väljer en skärm för gaming. De tre vanligaste är TN Film-paneler (Twisted Nematic + Film), IPS (In-Plane Switching) och VA (Vertical Alignment). Fördelen med TN är den låga responstiden och att det är lättare att uppnå snabb uppdateringshastighet. Fördelen med IPS är färgåtergivningen och de största tillgängliga synfälten. Om du uppskattar vackra färger är dessa därför ett bra val. VA-paneler har starka kontrastförhållanden, så om du värdesätter det högt kan denna paneltyp varmt rekommenderas.

Vi hjälper dig att hitta din nya Acer gamingskärm

Om du har speciella önskemål eller krav när det gäller funktioner kan du göra din sökning mer överskådlig med hjälp av sökfunktionen till höger på sidan. Du kan till exempel välja mellan olika skärmstorlekar, färger, responstider, 3D-funktion, upplösning och TFT-teknik. En Acer gamingskärm är ett utmärkt tillskott till din setup. Acer är innovativa och utvecklar både prisvärda skärmar som är mycket solida och high-end monitorer riktade direkt mot den hardcore gamers som vill ha det bästa av det bästa.

Du kan också överväga vilka anslutningar du vill ha när du köper en Acer gamingskärm. Det finns HDMI, DVI och DisplayPort. HDMI kopplar både ljud- och videosignaler. DVI kopplar endast videosignal. DisplayPort kopplar både ljud och video. HDMI är lämplig för att ansluta TV och dator, och de flesta Acer gamingskärmar kommer med HDMI. DVI passar för äldre system eller 144Hz på 1080p. Du kan få mycket ut av en 1080p-skärm med en DVI-anslutning, men en DisplayPort-anslutning hör till de mer avancerade skärmarna som också kräver kraftfull hårdvara. Med den typen av skärmar får du möjlighet att njuta av de bästa uppdateringshastigheterna och upplösningarna.

Du bör också överväga om ditt andra gaming-utrustning är i ordning när du tittar på en ny gamingskärm. Kanske behöver du en gaming laptop när du vill vara online men inte kan sitta framför din nya Acer-skärm? I annat fall är det åtminstone nödvändigt med en bra gaming-dator så att du har något att koppla din skärm till. Och gaming-datorn är inte mycket värd om den inte har en snabb gaming-mus och ett bra gaming-tangentbord anslutet. Du kan eventuellt också titta på alternativ från Logitech G Pro-serien. Här kan du få några av de bästa mössen, tangentborden och headseten på marknaden, och de är alla optimerade för gaming!

Vi hoppas att detta har varit användbart och att du blir sugen på att köpa en Acer gamingskärm från vårt sortiment. Om du är osäker på vilken produkt du ska välja eller har speciella frågor angående vårt utbud är du alltid mycket välkommen att besöka oss i någon av våra butiker eller kontakta vår kundtjänst. Hitta våra kontaktuppgifter överst eller nederst på sidan.

Vanliga frågor

Vad kostar en gamingskärm?

Det varierar mycket. Du kan få en riktigt bra gamingskärm för så lite som 1 300 kr, och vissa budgetversioner kan vara ännu billigare. Du kan också få en väldigt avancerad gamingskärm för över 5 000 kr, och ibland ända upp till omkring 10 000 kr.

Hur stor ska en gamingskärm vara?

Det beror egentligen mycket på vad du föredrar. Det vanligaste och optimala för e-sport är 24 eller 27 tum – då har du en stor och fin skärm utan att förlora överblick. Men om du behöver mer utrymme är ned till 18 tum användbart, och om du bara älskar en jätteskärm finns det inget fel med en jätte på över 30 tum.

Kan man titta på TV på en gamingskärm?

Ja, du kan absolut titta på TV på en gamingskärm. Det ger självklart inte riktigt samma upplevelse som på en riktig TV, om du inte köper en mycket avancerad gamingskärm, men om du sitter mycket framför din dator är en gamingskärm fin att titta på TV på.