Här hittar du vårt utbud av AOC-spelmonitorer. AOC är känt för att göra prisvärda, högkvalitativa gamermonitorer där du får mycket för pengarna. Du kan hitta den modell som passar just dina spelbehov. Vi har många olika storlekar att välja mellan, inklusive populära storlekar som 24, 27 och 32 tum. Du kan hitta modeller med en böjd skärm eller med en traditionell, platt skärm. Du kan också välja mellan modeller med olika teknologier som AMD FreeSync och Nvidia G-Sync – och givetvis med olika uppdateringshastigheter som 144 Hz, 165 Hz och 240 Hz. De är särskilt lämpliga för spel. Ta en titt på vårt urval nedan och hitta AOC-skärmen som passar din speluppsättning.

Resultat: 51
Resultat: 51


loader

AOC gamer monitorer i absolut toppkvalitet

En gamermonitor är inte bara en gamermonitor. Detsamma gäller med en mus, ett tangentbord eller ett headset. Man kan bara se hur otroligt mycket som har hänt med den tekniska utvecklingen de senaste tjugo åren. Spelskärmar är inget undantag. De stora tillverkarna av spelutrustning har gjort de vildaste innovationerna, till exempel skärmar med 360Hz uppdateringsfrekvens eller böjda skärmar.

Om du behöver en ny skärm för din gamer-setup är en gamer-skärm från AOC definitivt värd att överväga. AOC-spelmonitorer nämns i samma sammanhang som gamermonitorer från Acer, ASUS, Samsung och de andra stora tillverkarna. Vi erbjuder ett brett urval av AOC-spelmonitorer, så du har möjlighet att hitta en skarp och pålitlig bildskärm som passar dig.

Om du vill lära dig mer om vad de tekniska specifikationerna i AOC-spelskärmarna betyder för ditt spelande, rekommenderar vi att du läser vidare här. Vi förklarar uppdateringsfrekvens, respons tid, upplösning, krökning och mycket mer. Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att välja rätt AOC-spelmonitor!

AOC (Admiral Overseas Corporation)

AOC grundades redan 1934 av Ross Siragusa. Företaget har sedan dess etablerat sig på hårdvarumarknaden som en av de stora spelarinriktade tillverkarna. De är specialiserade på att göra de mest toppmoderna gamermonitorerna, så att deras kunder kan få den ultimata upplevelsen.

Deras prestationer inkluderar till exempel ett Reddot Design-pris 2018 för AOC AG273-spelskärmen, ett Reddot-pris 2019 för AOC 32U1-spelmonitorn, ett Reddot-designpris 2019 för AOC AG274 och igen 2020 för AUC 27U2, samt Årets Display Brand i VAR ICT Champion Awards 2021. Deras hängivenhet till gamerskärmar visar sig i det erkännande de har fått från recensenter. Den höga kvaliteten gör att spelare över hela världen väljer AOC-spelskärmar framför konkurrenternas.

Snabba gamermonitorer från AOC

Vad ska du välja en AOC-skärm för spel utifrån? Det är självklart att utvärdera en AOC-gamermonitor på uppdateringsfrekvensen. Uppdateringshastigheten är den hastighet med vilken skärmen ändrar bilder. En AOC-gamermonitor med cirka 240Hz uppdateringsfrekvens uppdaterar bilden 240 gånger per sekund. En hög uppdateringsfrekvens är lika med mer flöde i bilden om du dessutom har stark hårdvara som kan generera den stora mängden data till skärmen.

Svarstiden är den tid det tar från en inställning att ändra till nästa i pixlar på skärmen. En låg respons tid, till exempel 1ms, kommer också att bidra till en fantastisk flytande bild. En AOC-gamermonitor med till exempel 240Hz och 1ms respons tid ligger i den högre änden. Om din hårdvara stöder en så snabb skärm kommer den att ge en bländande bra bild. Det är inte bara tilltalande för ögat, det kan faktiskt betyda något för ens prestation i spel som Counter Strike och Call of Duty. Här är snabb lyhördhet viktigt, och en AOC-spelmonitor kommer att främja detta.

Fantastiska AOC-spelmonitorer

Som gamer vill man ha en skärm som både är snabb och ger en snygg bild. Upplösningen är en punkt där du kommer att uppleva bättre bilder, ju högre den blir. 1080p-upplösning har använts i stor utsträckning fram till nu. 1440p (QHD) och 4K vänder upp och ner på detta. 4K visar fyra gånger så många pixlar som 1080p. Du kommer säkerligen att kunna känna den skillnaden i spel som Elden Ring och League of Legends, där grafiken är en stor del av spelupplevelsen.

Bra grafik erhålls också med färgskalor som återger många färger. Om din gamermonitor från AOC återger 100 % av de färger vi kan se, har du det bra. Det hjälper till att ge en fin bild som känns otroligt realistisk. Det finns tre vanliga färgomfång: sRGB, Adobe RGB och DCI-P3. sRGB är populärt och mycket tillfredsställande i sin färgåtergivning, även om det ger det minsta av de tre färgomfånget. DCI-P3 erbjuder flest färger. Man kan också överväga HDR, som ger mer kontrastnivåer i svartvita nyanser. Hög upplösning och många färginställningar är vägen till en fantastisk bild. Tillsammans med hög uppdateringsfrekvens och låg respons tid får du ett utmärkt resultat på din AOC-spelmonitor.

Flera faktorer för bildkvalitet

De vanligaste anslutningarna är VGA, DVI, HDMI och DisplayPort. VGA är mindre och mindre relevant, medan DVI är fina anslutningar för 1080p-skärmar. Men det är HDMI och DisplayPort som gör sig bäst för de nyare skärmarna med högre upplösningar och uppdateringsfrekvenser. De flesta bildskärmar har HDMI-anslutningsmöjligheter. Med DisplayPort och bra hårdvara har du de allra bästa förutsättningarna för att njuta av den senaste tekniken från de nyare AOC-spelskärmarna.

Paneltyperna (TFT-teknik) är kategorier för hur pixlarna är ordnade på skärmen. Med IPS (In-Plane Switching) är de anordnade horisontellt. Dessa paneltyper återger färger skarpt och exakt och har mycket breda betraktningsvinklar. VA står för Vertical Alignment, vilket betyder att pixlarna är anordnade vertikalt. Dessa skärmar ger bra kontrastförhållanden, vilket är en grafisk fördel. Slutligen finns det TN Film-paneler (Twisted Nematic + Film), som generellt har en låg respons tid. Detta gör dem sublima för höghastighetsspel.

Storleken och formen på AOC-skärmar för spel

Du kan inte undvika de böjda skärmarna om du ska investera i en AOC-gamerskärm. Du kan enkelt få extremt bra platta skärmar i större bildformat och med extremt höga upplösningar. Men tekniken bakom böjda AOC-spelmonitorer är intressant. De kan vara mer eller mindre krökta, och krökningen mäts i radie ('R'). Ju lägre R, desto större krökning. Det perifera seendet iscensätts på en böjd skärm, så att du får ett större synfält. Skärmen är böjd för att 'rikta' handlingen mot spelaren, vilket gör att du faktiskt ser mer – speciellt i kanten av skärmen. Ett större bildförhållande är ett utmärkt komplement till en böjd skärm.

Du kan också fundera på om du ska ha en extra bred skärm eller två AOC-spelskärmar. Stora skärmar med bildformat som 21:9 eller 32:9 kommer att vara riktigt stilrena för multitasking antingen i spel eller om du arbetar med flera program samtidigt. Alternativt kan du ställa in två AOC-spelskärmar i en "dual setup".

NVIDIA G-sync och AMD FreeSync

Under lång tid har FPS (Frames per second) synkroniserats till skärmens uppdateringsfrekvens med hjälp av något som kallas V-Sync. Det kan uppstå meningsskiljaktigheter mellan de två. Det orsakar FPS-fall, och vi vet att detta är gammaldags eftersläpning. NVIDIA och AMD har utvecklat G-Sync respektive FreeSync, som är mjukvarulösningar på problemet. De nya teknologierna synkroniserar uppdateringsfrekvensen till FPS snarare än tvärtom, vilket är utformat för att eliminera ingångsfördröjning. Vi har AOC-spelskärmar med NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync.

Som utgångspunkt ska mjukvaran kombineras med hårdvara från de två tillverkarna. Lyckligtvis erbjuder NVIDIA GeForce och AMD Ryzen extremt kraftfulla grafikkort. Titta gärna igenom vårt utbud av grafikkort och hitta ett som passar din föredragna skärm. Kom också ihåg att tekniken kräver DisplayPort på din AOC-spelskärm och ditt grafikkort.

Vi ger dig råd om rätt AOC-spelskärm

Vi har AOC gamermonitorer för alla behov – både de budgetvänliga för casual gamern och de högteknologiska för dig som vill ha vansinnigt snabba skärmar och fantastisk fördjupning i dina spel. Du kan filtrera din sökning baserat på pris, tillverkare, bildformat, uppdateringsfrekvens och mycket mer.

Ge dig själv en fördel med en AOC-gamermonitor i Counter Strike, som de professionella spelarna gör med de bästa och snabbaste monitorerna. Njut av de högsta grafikinställningarna i spel som World of Warcraft och låt dig absorberas av universum med en AOC-spelare.

Vi vill göra din sökning efter en gamermonitor så enkel som möjligt. Vänligen kontakta oss om du har några frågor eller tvivel om våra AOC-spelmonitorer. Vår kompetenta personal står redo att hjälpa dig! Ha en bra jakt!