Här hittar du vårt stora utbud av gamer-grafikkort. Om du vill vara säker på att kunna spela även de mest krävande datorspelen, då har du hamnat på rätt sida. Med ett av våra kraftfulla spelgrafikkort är din dator framtidssäkrad så att den kan spela de senaste spelen i många år framöver. Vi kan erbjuda modeller från de bästa och mest erfarna märkena i branschen i både den avancerade och prisvärda delen av skalan. Låter detta som något du kan använda? Så ta en titt på vårt kompletta urval av gamer-grafikkort nedan och hitta exakt den modell som passar dina gamerbehov.

Resultat: 648
Resultat: 648


loader

Köp ditt nya gaming-grafikkort på Fcomputer

Av de många typerna av gaminghårdvara på marknaden är ett bra gaming-grafikkort ett av de viktigaste. Vill du spela de senaste datorspelen med bra grafik kommer du sällan undan utan att investera i ett bra gaming-grafikkort. Lyckligtvis har vi här på Fcomputer precis vad du behöver. Vi har samlat ett antal av de mest kraftfulla grafikkorten på marknaden, som kommer att klara även de mest krävande spelen utan problem. Om du inte vill lura dig själv på de hisnande vinsterna på grafiksidan av moderna datorspel, är ett bra spelgrafikkort en del av det paketet.

För att säkerställa att våra kunder har de bästa gaming-grafikkorten att välja mellan, har vi allierat oss med de mest erfarna tillverkarna på marknaden. Det är därför du kan hitta gaming-grafikkort från ASUS, Gainward, MSI, Sapphire, Zotac och många fler när du handlar hos oss. Dessa tillverkare använder delar från grafikkortsjättarna NVIDIA och AMD. Oavsett om du behöver ett kraftfullt, högpresterande NVIDIA GeForce-grafikkort eller ett prisvärt AMD Radeon-grafikkort, gör dig själv en tjänst och kolla in vårt urval. Om du har speciella krav på ditt nästa spelgrafikkort, använd vårt filter till höger och gör det hela lite enklare. Med sökfunktionen kan du välja önskad tillverkare, maximala videoutgångar, RAM-typ med mera.

Vad gör ett grafikkort?

Ett grafikkort (även kallat GPU/Graphics Processing Unit) tar emot data från de andra komponenterna i datorn. Det kan till exempel vara från processorn som tillsammans med mjukvara skickar signaler. Grafikkortet tolkar dessa signaler och beräknar dem. De skickas vidare till skärmen som visar bilden. Oavsett om du videoredigerar, spelar eller surfar på nätet så är det grafikkortet som skickar bilden till skärmen.

Därför kan man snabbt anta att ett mediokert gaming-grafikkort är lika med en medioker bild. Det betyder också att du med ett mycket kraftfullt spelgrafikkort kan uppnå helt fantastisk bildkvalitet! Om du gör mycket videoredigering kommer du med ett kraftfullt gaming-grafikkort att uppleva snabbare 3D-rendering och videokodning. Grafikkortet är definitivt den avgörande allierade för den grafikälskande spelaren. Om du vill ha den bästa grafiken och den snabbaste bilden bör du leta efter ett bra spelgrafikkort. Utan ett kraftfullt grafikkort kan du inte spela de senaste speltitlarna med bästa bildkvalitet.

Hur interagerar gamingns grafikkort med de andra komponenterna?

Grafikkortet och processorn samarbetar i stor utsträckning för att producera data. Processorn (CPU/Central Processing Unit) har ibland till och med ett integrerat grafikkort i sig. Ett starkt gaming-grafikkort behöver en stark processor, till exempel från AMD Ryzen eller Intel Core. Dessutom ska du absolut inte kompromissa med din gamingskärm om du investerar i ett bra grafikkort.

Bildkvaliteten på skärmen bestäms av ett antal parametrar. De inkluderar uppdateringsfrekvens, respons tid och upplösning. Om du har ett bra spelgrafikkort och din skärm har en hög uppdateringsfrekvens och låg respons tid får du en fin, flytande bild. Uppdateringshastigheten mäts i hertz (hz). 144hz ger 144 bilder per sekund. Svarstiden är den tid som går mellan pixelinställningarna. Om skärmen är en bil kan du kalla uppdateringsfrekvensen för bilens topphastighet och svarstiden för dess acceleration. Du vill ha en snabb bil som inte stannar. Detsamma gäller för skärmen.

Spelarskärmens upplösning mäts i pixlar. Dessa är de minsta komponenterna på skärmen. Ju fler av dem du har, desto högre detalj är bilden. De nyare 2K gaming-skärmarna (1440p eller QHD) och 4K-skärmarna (2160p eller UHD) är helt klart framtidens datorskärmar. De ger en utmärkt bild. Hög uppdateringsfrekvens, låg respons tid och hög upplösning är bra – men motorn är grafikkortet! Kombinationen av ett starkt spelgrafikkort och en bra skärm ger den bästa bilden.

Hur ska jag välja?

Vi vill göra det enkelt för dig som kund att bestämma vilket gaming-grafikkort du ska skaffa. Här är en lista över överväganden du kan göra när du köper ett grafikkort:

· Behöver du använda ditt gaming-grafikkort för t ex videoredigering, casual gaming, VR-spel eller spel med högsta upplösning?

· Vilken utrustning har du redan?

· Vad är din budget?

· Vilken monitor kopplar du ihop ditt gaming-grafikkort med?

· Vad behöver du av de tekniska specifikationerna?

Investeringen beror på vad du ska använda ditt gaming-grafikkort till. Videoredigering och casual gaming på måttliga grafikinställningar kan förmodligen göras med ett prisvärt grafikkort. VR-spel kräver ett lite bättre spelgrafikkort, medan 4K-spel kräver ett ganska kraftfullt kort.

Om du inte redan har en kraftfull processor är du bättre betjänt av att lägga en del av dina pengar åt sidan för en bra processor också, snarare än att kasta bort allt på ett avancerade gaming-grafikkort. Komponenterna måste komplettera varandra.

Budgeten är alltid en bra idé att ta hänsyn till. Du kan enkelt få budgetvänliga AMD- eller NVIDIA-grafikkort. Men om du har ekonomiska möjligheter att göra det, och vill ha den absolut bästa upplösningen, är ett gaming-grafikkort inte rätt plats att spara.

Det är mest optimalt att skärmen och grafikkortet matchar. Om du köper en högupplöst gamingmonitor bör gaminggrafikkortet vara tillräckligt kraftfullt för att generera de data som krävs för monitorn. Det ger den bästa bilden.

Du kan också basera din sökning efter ett spelgrafikkort på andra tekniska specifikationer. Hur mycket minne ska grafikkortet ha? Vilken form tar den? Passar den i ditt väska? Vilken strömanslutning har den och stödjer ditt nätaggregat kortets strömförbrukning? Vilken typ av VRAM vill du ha på ditt grafikkort?

Vi ger dig mer än gärna råd om gaming-grafikkort

Om du behöver hjälp med att reda ut dessa saker står vår personal redo att ge dig råd. Tveka inte att höra av er till oss! Oavsett om du vill ha ett gaming-grafikkort från AMD eller NVIDIA GeForce så har vi prisvärda eller avancerade lösningar för dig – och troligtvis hittar vi ett grafikkort åt er tillsammans.

Saknar du ett grafikkort som en enda del finns det såklart gott om alternativ. Men om du behöver en ny dator kan du kolla in våra konfigurerbara gaming-datorer . Här har du inflytande över vilken hårdvara som behöver installeras, inklusive grafikkort och processor. Självklart har vi ett enormt urval av avancerade gamingmonitorer med 4K-upplösningar och en bländande 360hz uppdateringsfrekvens! Kanske kan du hitta en bildskärm i vårt sortiment som följer med ditt nya gaming-grafikkort.