Om du behöver ett nytt gamer-moderkort bör du ta en titt på den här sidan. På Fcomputer kan vi erbjuda ett brett urval av gamerhårdvara med hög prestanda, och vårt utbud av spelmoderkort är verkligen inget undantag. Vi har modeller från ett brett utbud av de bästa tillverkarna på marknaden och du kan därför förmodligen också hitta just det gamer-moderkort som passar din dator. Oavsett om du är intresserad av en high-end eller en mer prisvärd modell, ta en närmare titt på det stora utbudet nedan.

Resultat: 736
Resultat: 736


loader

Gamer-moderkort skräddarsytt för spel

Moderkortet, även kallat moderkortet, är en viktig komponent i datorn. Det är via moderkortet som all annan hårdvara är ansluten till varandra. Om du vill vara säker på att din gamer-dator fungerar så bra som möjligt har du kommit till rätt ställe. Med ett gamer-moderkort får du ett moderkort som är byggt och optimerad för spel, så att du får den bästa och mest stabila spelupplevelsen någonsin.

Här på Fcomputer gör vi vårt bästa för att kunna erbjuda dig de senaste gamer-moderkorten på marknaden. Vi säljer moderkort för gamerdatorer från de mest erfarna märkena i branschen. I vårt urval av gamer-moderkort hittar du därför erkända tillverkare som ASUS, ASRock, MSI och Gigabyte. Gemensamt för dem alla är deras känsla för innovation, design och skarpa priser.

Innan du köper ett gamer-moderkort måste du se till att det passar ihop med de andra hårdvarukomponenterna. I vårt urval av gamer-moderkort hittar du givetvis både modeller som passar AMD-processorer och Intel-processorer. Dessutom erbjuder vi gamer-moderkort som passar flera olika fodralstorlekar, såsom ATX- och Micro-ATX-fodral.

De olika typerna av moderkort för gamerdatorer

Moderkort för gamerdatorer finns i några olika former. De vanligaste är: Extended/extended ATX, Standard ATX eller bara ATX, och Micro-ATX och Mini-ITX. Skillnaderna ligger bland annat i storleken och antalet gränssnitt som andra komponenter kan anslutas till. Storleken på ditt spelmoderkort måste vara kompatibelt med ditt väska. Vissa fodral kan hålla moderkort i olika storlekar, men det är alltid viktigt att vara säker innan du köper något.

Om du vill ha en avancerad gamerdator igång behöver du ett stort moderkort för gamerdatorer.Då kan du ansluta massor av lagringskomponenter, grafikkort, USB-enheter och så vidare. För detta är ett utökat eller standard ATX-moderkort mest uppenbart. Ju mindre gamer-moderkort du investerar i, desto färre alternativ har du med det. Men om du inte behöver den ultimata gamerdatorn kan du enkelt nöja dig med ett mindre moderkort – det blir också mer budgetvänligt.

Processorkompatibilitet och chipsettyp

Vilka processorer ditt gamer-moderkort är kompatibelt med kommer att vara en av de första och viktigaste sakerna du behöver veta. Processorsocket avgör vilken processor du kan använda i din dator, och processorn är avgörande för datorns prestanda. Om du ska använda en processor från Intel Core eller från AMD Ryzen måste du krysskolla den med processorsockeln på ditt spelmoderkort. Du kan bland annat sortera efter vår filterfunktion på denna sida.

Chipset-typen har också inflytande på vilken processor du kan installera på ditt moderkort. Chipsetet är den komponent som gör att processorn och din spelutrustning kan kommunicera med varandra. Ju bättre chipsettyp du har på ditt gamermoderkort, desto snabbare kommer din mus, tangentbord etc. att kunna spela tillsammans. Chipset-typen varierar med moderkortets modelltyp och vilken typ av PCI-E det stöder är olika.

PCI-E-ingången är där saker som grafikkortet ansluter till spelmoderkortet. Ju fler PCI-E-ingångar ditt moderkort har, desto fler saker som USB-minnesomvandlare, Wi-Fi-omvandlare och videoinspelningsadaptrar kan du ansluta. Stora ATX-spelmoderkort med flera PCI-E-ingångar är utmärkta för spel och streaming eller professionellt videoarbete.

RAM och anslutningar på gamerns moderkort

RAM är din dators minne. Den data som aktivt används av datorn måste lagras någonstans, och detta görs i RAM (Random Access Memory). Mycket RAM är önskvärt för den passionerade spelaren, både för datorns hastighet och framtidssäkring i förhållande till nya spel. Man bör kolla hur mycket RAM ens gamer-moderkort stöder. Du kan hitta den informationen i vårt moderkorts specifikationer. Här kan du även se vilken DDR (Double Data Rate) som stöds. DDR är ett tillägg till RAM som ökar deras prestanda. Nyare DDR på starkt RAM kommer att ge högre hastighet till datorn.

Tänk också på vilka videoanslutningar du vill ha på ditt gamer-moderkort. VGA- och DVI-anslutningar är äldre lösningar som gradvis fasas ut från marknaden. Men om din bildskärm har VGA-anslutningar måste du antingen ha ett moderkort med motsvarande anslutning, eller så måste du ha en adapter. HDMI-anslutningar ger bättre färger och bildkvalitet än de äldre anslutningarna. Nästan alla nya enheter har HDMI-anslutningar. DisplayPort är en anslutning som oftast ses på avancerade skärmar. De stöder de högsta upplösningarna. Du hittar dessa anslutningar på avancerade spelmoderkort.

USB-ingångar, SATA 3-lagringsportar och Wi-Fi

USB-ingångarna finns även på gamerns moderkort och det är här du till exempel ska koppla ihop mus och tangentbord. Det finns många generationer av USB, och de nyare ger t.ex. snabbare överföring än de äldre. Antalet USB-ingångar och den maximala överföringshastigheten beror på moderkortets CPU/processor och chipsettyp. Som så ofta är fallet kommer nyare utrustning att ge dig ett snabbare och bättre resultat. Storleken/typen på spelmoderkortet påverkar också antalet USB-ingångar.

Andra anmärkningsvärda specifikationer inkluderar SATA-lagringsportar. SATA-enheter inkluderar hårddiskar, SSD (Solid-State Drive) och optiska enheter. Du kan överväga att investera i ett gamer-moderkort med fler SATA-lagringsportar. Alternativt erbjuder vi spelmoderkort med de nyare NVME-portarna som stödjer blixtsnabb överföring och prestanda på datorn med SSD.

Hitta det perfekta moderkortet för din speldator

Att hitta rätt gamer-moderkort kan vara en relativt komplicerad affär. Det finns många saker att veta. Vi har försökt ge en inblick här. Det finns flera sätt att ta reda på vilket gamer-moderkort som är rätt för dig.

Med vår smarta sökfunktion till höger på sidan kan du göra det enklare att hitta exakt det gamer-moderkort du behöver. Här kan du välja önskad formfaktor, processorsockel, chipsettyp, RAM-teknik som stöds och mycket mer. För mer teknisk kunskap kan du klicka på ett specifikt gamer-moderkort och läsa specifikationerna och utökade specifikationer. Här får du en djupare inblick i exakt vad moderkortet kan.

Vi uppdaterar regelbundet vårt utbud så att du har tillgång till de bästa produkterna på marknaden när du handlar hos oss. Dessutom är du självklart mycket välkommen att kontakta vår kundtjänst för råd och vägledning om du har några frågor gällande utbudet i övrigt eller i relation till specifika produkter. Vi har väldigt bra koll på det tekniska kring spelmoderkort.