På denna sida kan du ta en titt på vårt urval av system för vattenkylning. Om du vill vara säker på att din dator inte överhettas även under de mest intensiva spelsessionerna, då ska du göra dig själv en tjänst och ta en närmare titt på vårt urval av vattenkylningsalternativ. Här kan du hitta vattenkylare från de mest erfarna tillverkarna på den internationella marknaden i både den billiga och avancerade änden av prisskalan. Du kan därför förmodligen också hitta precis den kyllösning du behöver. Ta en titt på hela vårt utbud av vattenkylare här nedan.

Resultat: 307
Resultat: 307


loader

Vattenkylning – pålitlig och effektiv kylning av din dator

För att få ut det bästa av din dators prestanda måste du hålla dess temperatur på en viss nivå. Att överhetta sin dator kan inte bara påverka ens spelupplevelse, utan själva hårdvaran kan också ta skada. För att säkerställa att våra kunder har bra möjligheter att hålla nere temperaturen har vi samlat ett antal av marknadens bästa vattenkylsystem. Kylning med vatten ger mycket tillförlitlig och effektiv kylning. Om du vill kunna ladda ner de senaste spelen på de högsta inställningarna och köra många program samtidigt är en vattenkylare en utmärkt idé.

Vi har vattenkylning från de bästa märkena på marknaden, såsom Antec, Arctic Cooling, Cooler Master, CRYORIG, DEEPCOOL, Enermax, Thermal Take och många fler. Dessutom har vi ansträngt oss för att kunna erbjuda vattenkylning både till de mycket kvalitetsmedvetna spelarna och till de med en mer blygsam budget.

Om du har speciella krav på din vattenkylare, och du vill vara säker på att produkten passar din PC, kan du använda vår smarta sökfunktion till höger på sidan. Här har du bland annat möjlighet att välja önskad tillverkare och produkttyp. Vi har allt från allt-i-ett vattenkylningssystem, CPU-vattenblockering och kylvätskesystem med integrerad pump till monteringssatser, rörsatser, kylvätska med mera.

Vad betyder det att processorn eller grafikkortet överhettas?

När processorn (processorn) eller grafikkortet producerar mer värme än vad de är designade för kan de överhettas. För mycket värme i processorn eller grafikkortet kan också bero på att din kylare inte fungerar optimalt. De flesta datorer har ett fläktsystem utformat för att hålla hårdvaran vid en rimlig temperatur. I vissa fall kan det dock vara en bra idé att komplettera dessa fans. Processorn och grafikkortet är de två delarna av din hårdvara som genererar mest värme.

Du kan vidta några åtgärder för att minimera överhettning. Några allmänna tips är att komma ihåg att rengöra din dator från damm, uppdatera din programvara, se till att din PC inte står direkt mot en vägg och begränsa hur många program du kör åt gången. En effektiv åtgärd är vattenkylning. Det hjälper till att hålla din dator sval. Det kommer att förbättra dess prestanda, öka dess effektivitet och förlänga dess livslängd.

Vad är vattenkylning?

Vattenkylning är en metod för att kyla ner datorn. Till skillnad från fläktar som bara använder luft, använder ett allt-i-ett vattenkylningssystem både vätska och luft. Kylaren leder vatten via ledningar till datorns hårdvara, där den absorberar värmen och för bort den. Värmen leds till en radiator i vattenkylan som justerar vattnets temperatur och gör det klart att återanvändas. På så sätt fungerar en vattenkylning cirkulärt.

Vattenkylning användes flitigt när processorer var relativt nya och producerade en otrolig mängd värme. Vattenkylningen avlastade alltså luftkylningen. Nu är processorer och grafikkort effektivare och avger mindre värme, men man kan inte undvika att de avger en viss mängd. En vattenkylare är därför en riktigt bra idé om du vill skapa de bästa förutsättningarna för din dators hårdvara.

Spel och kylning med vatten

Spel är en av de aktiviteter som kan sätta press på datorns hårdvara. Speciellt om det är ett stort och krävande spel och du skulle vilja ha det igång med hög grafik. Det kan vara så att du har ett NVIDIA GeForce-grafikkort och en AMD Ryzen-processor som släpar lite när du spelar World of Warcraft på de högsta grafikinställningarna. Att kyla med vatten kan göra skillnaden där. Eller så kanske du har investerat i en kraftfull processor från Intel Core och kombinerat den med ett nyare NVIDIA GeForce-grafikkort. I så fall vill du ta hand om din hårdvara och vattenkylning hjälper till med det.

Spelare vill ha den högsta grafiken och den mest flytande bilden på skärmen. Alla de enskilda delarna i datorn måste bidra till att göra detta möjligt. Vattenkylning är en del av gamerpaketet eftersom det bidrar till bästa resultat på skärmen. Om utrustningen ska spela tillsammans och ge den coolaste spelupplevelsen bör du överväga att lägga till en vattenkylare.

Hemlagad (Anpassad kylslinga) eller färdig (Allt-i-ett)?

Vissa spelare föredrar att anpassa sitt vattenkylningssystem. Det kan finnas vissa fördelar med det. Den helt avgörande fördelen är att du kan ordna din kylning på precis det sätt du tycker är cool. Du kan leka med kablarnas placering, färger och transparenta komponenter. Om du verkligen gillar vad du gör med din dator har vi individuella delar och anpassade kylsystemsatser. Vi rekommenderar dock endast denna lösning till de som har erfarenhet av att montera och arbeta med sin egen hårdvara.

För alla andra har vi vattenkylning som bara tar kort tid att installera på dess hårdvara. Fördelen med denna lösning är att den är enkel. Man behöver inte skynda sig att installera alla små delar med största försiktighet, vilket är fallet med ett hemmagjort vattenkylningssystem. Den genomsnittliga spelaren är bättre betjänt av ett allt-i-ett-vattenkylningssystem. De allra flesta spelare kommer att kunna dra nytta av en vattenkylning som reglerar temperaturen på deras CPU och grafikkort. Därför rekommenderar vi starkt att du överväger detta!

Hur väljer jag min vattenkylare?

Först och främst är det viktigt att det kylsystem du väljer är lämpligt för ditt grafikkort eller processor. Kontrollera alltid detta innan du gör ditt köp. Se också till att du får rätt storlek. Både en som passar in i datorn, men också en som är tillräckligt stor. Om du har kraftfull hårdvara kan du behöva överväga en större vattenkylare och en med ett större antal fläktar. Även om du inte gör ett anpassat vattenkylningssystem kan du få kylare med vatten som ser blåsigt ut. Vi erbjuder vattenkylning i många färger, och vissa modeller har RGB-belysning, vilket ser supercoolt ut i datorn.

Du kan också välja din vattenkylning utifrån märket. Vi har allierat oss med ett antal av de starkaste tillverkarna av vattenkylning. Cooler Master, Corsair och NZXT är några av dem. Cooler Master vann ett pris från Red Dot för sin Masterliquid ML240P Mirage CPU-kylare 2019. Detta visar kvaliteten på deras produkter. Corsair och NZXT hade båda vattenkylning nominerade till European Hardware Awards 2020. Dessa märken är recensenters favoriter och gör hårdvara som får kunderna att komma tillbaka igen och igen.

Vattenkylningssystem för alla behov

Ett vattenkylningssystem är en lösning för ansvarig datorägare. Undvik överhettning och ge dig själv de bästa förutsättningarna för bra spel! Vi hoppas att du har haft lust att se över vårt stora utbud av vattenkylning. Vi gör vårt bästa för att erbjuda något som passar alla. Du kan sortera efter tillverkare, pris, storlek och kompatibilitet till höger.

Vad du än behöver kan du förmodligen hitta det här hos oss. Du är självklart också välkommen att kontakta vår kundtjänst eller komma förbi någon av våra butiker om du har några frågor angående dina alternativ. Vi ser fram emot att höra från dig!