Resultat: 4
Resultat: 4


loader

Handdesinfektionsmedel FAQ

Vad är handdesinfektionsmedel?

Handdesinfektionsmedel är en gel som används för att rena händerna från bakterier och virus. Det är en snabb och enkel lösning för att hålla händerna rena och sanerade när tvål och vatten inte finns tillgängligt.

Hur använder jag handdesinfektionsmedel?

Du bör applicera en liten mängd handdesinfektionsmedel på handflatan och fördela det jämnt över hela handen. Gnugga in produkten tills händerna känns torra. Använd så ofta som behövs för att hålla händerna fria från bakterier och virus.

Är handdesinfektionsmedel säkert att använda på känslig hud?

Jämfört med tvål och vatten kan handdesinfektionsmedel orsaka torrhet i huden vid frekvent användning. Om du har känslig hud eller känner obehag efter användning av handdesinfektionsmedel, bör du sluta använda det och uppsöka läkare.

Kan jag använda handdesinfektionsmedel istället för att tvätta händerna?

Handdesinfektionsmedel är en effektiv lösning för att rena händerna när du inte har tillgång till tvål och vatten. Det rekommenderas dock att tvätta händerna med tvål och vatten så ofta som möjligt. Handdesinfektionsmedel bör användas som ett komplement till, inte i stället för, tvål och vatten.

Hur lång tid tar det för handdesinfektionsmedel att döda bakterier och virus?

Handdesinfektionsmedel är en snabb lösning för att döda bakterier och virus på händerna. De flesta handdesinfektionsmedel dödar 99,9% av bakterier och virus på bara några sekunder.

Fördelarna med att använda handdesinfektionsmedel

Att använda handdesinfektionsmedel är ett enkelt sätt att hålla händerna rena och fria från bakterier och virus. Här är några viktiga fördelar med att använda handdesinfektionsmedel:

Effektiv mot bakterier och virus

Handdesinfektionsmedel har visat sig vara effektiva mot olika typer av bakterier och virus, inklusive influensavirus, SARS-CoV-2 och andra patogener. Det är en snabb och enkel lösning för att skydda dig själv och andra från infektion.

Enkelt att använda

Handdesinfektionsmedel är lätta att använda och tar bara några sekunder att applicera. Du behöver inte ens tillgång till tvål och vatten.

Lätt att ta med sig

Handdesinfektionsmedel kommer i små flaskor som är lätta att ta med sig. Du kan enkelt förvara dem i din handväska, bil eller ficka så att du alltid har dem till hands.

Hur du väljer rätt handdesinfektionsmedel

När du väljer handdesinfektionsmedel är det viktigt att du väljer en produkt som är effektiv, säker och lämplig för dina behov. Här är några saker att tänka på när du väljer handdesinfektionsmedel:

Effektivitet

Leta efter handdesinfektionsmedel som innehåller minst 60% alkohol, eftersom alkohol är det som dödar bakterier och virus. Se till att produkten är godkänd av myndigheterna och är vetenskapligt beprövad.

Säkerhet

Leta efter handdesinfektionsmedel som inte innehåller farliga kemikalier eller tillsatser som kan orsaka skada på händerna. Se till att produkten inte är för stark eller irriterande för din hud.

Bekvämlighet

Leta efter handdesinfektionsmedel som är lätt att använda och ta med sig. Flaskor som är för stora eller otympliga kan vara obekväma att använda och bära med sig.