Dammsugare och dammsugartillbehör

I denna kategori hittar du både vanliga dammsugare från bland annat tillverkaren Siemens och du hittar smarta små handdammsugare som är enkla och snabba att använda för daglig städning i hemmet. Handdammsugarna är särskilt lämpliga för att dammsuga möbler som soffor och liknande. För de moderna människorna med lite tid för städning kan vi här på Fcomputer erbjuda en smart robotdammsugare som tar hand om smutsen på golven hemma, även när du inte är hemma. Då kommer man alltid hem för att städa golv. Självklart har vi även dammsugarpåsar och filter här i denna kategori, som matchar vårt utbud av bra dammsugare.

Resultat: 687
Resultat: 687


loader

Dammsugare och golvvård FAQ

Hur ofta borde jag dammsuga mitt hem?

Vi rekommenderar att du dammsuger ditt hem minst en gång i veckan, men om du har husdjur eller bor nära en väg med mycket trafik, kan det vara nödvändigt att dammsuga oftare.

Kan jag använda samma dammsugare på både mattor och hårda golv?

Ja, du kan använda samma dammsugare på både mattor och hårda golv, så länge det är en multifunktionell modell. Se till att dammsugaren har rätt inställning för rätt yta.

Kan jag använda min dammsugare för att rengöra min soffa eller andra möbler?

Ja, många dammsugare levereras med en rengöringsmundering som är lämplig för möbler. Det är också viktigt att välja rätt styrka på din dammsugare för att undvika att skada dina möbler.

Hur ofta ska jag byta dammsugarpåsar eller rengöra filtret på min dammsugare?

Det beror på märket och modellen av din dammsugare. Kontrollera din dammsugares manual för specifika rekommendationer, men vanligtvis är det bra att byta påsar var tredje till sjätte månad och rengöra filtret efter varje användning.

Kan jag använda min dammsugare utomhus?

De flesta dammsugare är endast avsedda för inomhusbruk. Om du behöver använda din dammsugare utomhus, välj en modell som är märkt för utomhusbruk.

Dammsugare och golvvård – Tillbehören du behöver för ett rent hem

En dammsugare är en viktig del av ditt hemrengöringsarsenal, men för att uppnå ett fullständigt rent hem behöver du också rätt tillbehör. Med de rätta verktygen kan du rengöra även de mest svåråtkomliga områdena i ditt hem, inklusive tak, väggar och trappor.

Hårda golvborstar

Dammsugarens hårda golvborstar är idealiska för rengöring av klinkergolv, trägolv och laminatgolv. De har mjuka borststrån som effektivt fångar upp damm och smuts utan att repa ytan.

Teleskopiska rör

Teleskopiska rör gör det enklare att nå högre platser som taket eller toppen av bokhyllor. De är justerbara och kan förkortas eller förlängas efter behov.

Trappmunstycken

Trappmunstycken är små munstycken som passar perfekt för att städa trappor. De har smala och böjda borststrån som kan komma åt i varje hörn av trappstegen.

Så här väljer du rätt dammsugare för ditt hem

Att välja rätt dammsugare kan tyckas överväldigande, men det finns några viktiga faktorer att tänka på för att hjälpa dig att hitta rätt modell.

Vakuumstyrka

En högre vakuumstyrka är vanligtvis bättre för att samla upp damm och smuts, men det kan också betyda en högre ljudnivå och tyngre vikt.

Slanglängd

Tänk på hur stort ditt hem är och välj en dammsugare med rätt slanglängd för att undvika att behöva flytta runt din dammsugare överallt i hemmet.

Vikt

En tung dammsugare kan vara svår att manövrera, så tänk på vikten och hur lätt det är att manövrera dammsugaren runt i hemmet.