Ta en närmare titt på vårt fina urval av olika strykjärn från bland annat Philips nedan. Ett strykjärn är nästan oumbärligt i hemmet om du vill att dina kläder ska se snygga och respektabla ut. Strykning hjälper också att kläderna håller längre, vilket måste sägas vara en stor fördel. Många av våra moderna strykjärn har smarta inbyggda ångfunktioner som i sin tur gynnar klädernas hållbarhet.

Resultat: 82
Resultat: 82


loader

Strykjärn FAQ

Hur kan jag välja det bästa strykjärnet för mig?

Det beror på vilka funktioner du letar efter. Om du vill ha en snabb uppvärmningstid är ett strykjärn med hög effekt vad du letar efter. Kolla också om strykjärnet har en automatisk avstängningsfunktion och en non-stick-keramisk sula för enkel rengöring.

Hur ofta bör jag använda vatten i mitt strykjärn?

Beroende på modellen, kan du stryka upp till 2 timmar på en fylld vattenbehållare. Håll alltid vattnet rent och töm strykjärnet efter varje användning.

Hur underhåller jag mitt strykjärn på bästa sätt?

Rengör strykjärnets sula efter varje användning med en fuktig trasa. Om det finns kalkavlagringar i vattenbehållaren, använd en blandning av vatten och vinäger för att rengöra. Kontrollera också sladden för några reverserade kablar.

Kan jag använda strykjärnet till andra ändamål än att stryka kläder?

Det är inte rekommenderat. Strykjärnet är endast avsett för att stryka kläder.

Hur lång garantitid har jag på mitt strykjärn?

Garantitiden varierar beroende på modellen och varumärket. Kontrollera alltid produktsidan för mer information.

Välj det rätta strykjärnet för dina kläder

Ett strykjärn är ett nödvändigt verktyg för att hålla dina kläder fräscha och snygga. När du väljer ditt strykjärn bör du tänka på vilka funktioner du behöver. Om du behöver stryka kläder regelbundet, välj en modell med hög effekt och automatisk avstängning. Om du ofta stryker känsliga material, välj ett strykjärn med low-heat-funktion för att skydda dina kläder. För att undvika svårigheter med rengöring, välj en modell med non-stick sula. Ett strykjärn med en lätt uppbyggnad kan också göra underverk och minska ansträngningen för att slutföra uppgiften snabbt.

Kom igång med strykning på rätt sätt

Att stryka kan kännas överväldigande till en början, men så snart du har fått en praktisk känsla för det blir det en rutin. För att ta reda på rätt temperatur för dina kläder, läs alltid etiketten. Om du är osäker om vilken inställning du ska använda, börja på en lägre inställning och öka successivt tills du hittar rätt temperatur. Fuktiga kläder med en fuktig trasa innan du börjar stryka och följ alltid riktningen på tygets fibrer. Använd också en strykbräda för ett jämnt resultat.

Lär dig att underhålla ditt strykjärn korrekt

Rengöring av strykjärn är viktigt för att hålla det i gott skick. Rengör alltid strykjärnets sula efter varje användning med en fuktig trasa. Om det finns kalkavlagringar i vattenbehållaren, använd en blandning av vatten och vinäger för att rengöra. Kontrollera också sladden för några reverserade kablar. Förvara alltid strykjärnet på en ren och torr plats när du inte använder det för att undvika skador. Ta hand om ditt strykjärn, och det kommer att ta hand om dina kläder.