Om du behöver något speciellt för nätverkande har du kommit till rätt ställe. På denna sida hittar du specifikt vårt utbud av nav och switchar. På Fcomputer är det viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder de bästa hubbar och switchar på marknaden. Vi har därför lierat oss med marknadens bästa tillverkare, så att du alltid får toppkvalitet när du handlar hos oss. Vi säljer också produkter i båda ändar av prisskalan, så oavsett din budget och vad du än behöver hanterade switchar eller nätverkshubbar är vårt urval oemotståndligt. Ta en närmare titt på urvalet nedan och hitta navet eller switchen du behöver.

Resultat: 1575
Resultat: 1575


loader

Stort utbud av nätverkshubbar och switchar

Du kan alltid hitta ett brett utbud av nav och switchar hos Fcomputer. Vi säljer både switchar med få och många portar och flera varianter kan monteras på ett stativ. Vårt utbud av nätverkshubbar och switchar består även av produkter från de mest populära tillverkarna i branschen, inklusive TP-LINK, D-Link, Ubiquiti, NETGEAR och många fler. Vi erbjuder naturligtvis många olika typer av hubb och switchar, så oavsett om du behöver 10/100, Gigabit, RACK-monterbara, expansionsmoduler eller SOHO-hubbar och switchar så är detta valet för dig.

Det är inte alltid lätt att hitta rätt nätverkslösning som passar dina behov perfekt, speciellt med ett så stort utbud som vårt. Som tur är har vi hittat en lösning på detta i form av vår smarta sökfilterfunktion till höger på sidan. Här har du möjlighet att personifiera produktöversikten, så att du enkelt kan bilda dig en överblick över dina alternativ. Om du till exempel letar efter nav och switchar inom en viss prisklass, eller om du har en specifik tillverkare i åtanke, kan du enkelt och snabbt söka utifrån dina önskemål. Du kan också välja vilken nätverkstyp du ska använda, mängd RAM-minne och mycket mer.

Vad är ett nav och en switch?

Om du är osäker på vad hubbar och switchar är, kommer vi att ge en djupgående förklaring här. En hubb är en nätverksenhet som gör det möjligt att ansluta flera datorer till ett enda nätverk. Den innehåller olika portar så att när en del data kommer till en port kopieras den till de andra portarna. Uniform data skickas ut från hubben till de olika anslutna datorerna. Det är därför hubbar och switchar är de hubbar som väljs för arbetsplatser där många datorer måste anslutas till ett centralt nätverk.

Däremot används en switch för att ansluta olika enheter till ett enda datornätverk. Den kan också fungera som en bärare av elektronisk data som skickas över nätverk. Omkopplare kallas ibland brygganordningar, eftersom länkningen av nätverkssegment kallas bryggning. Eftersom den kan skilja på adresserna till de olika enheterna kan den skicka data specifikt och lokalt till en dator. På så sätt "växlar" den mellan olika datorer. Därför sägs det också att mellan nav och switchar har switchar högsta prestanda. Men vad betyder skillnaderna mellan nav och switchar för ditt val, och hur ska du bestämma dig? Vi skulle vilja förklara detta ytterligare.

Skillnaderna mellan switchar och nav

Hub och switchar är passiva enheter respektive aktiva enheter. Detta innebär att switchar aktivt skiljer mellan vilka enheter data ska skickas till. Detta kan förklaras med följande konkreta exempel: När fyra datorer är anslutna till en hubb, och ett par av dem kommunicerar internt, flyter all denna trafik helt enkelt genom hubben och hamnar vid alla fyra datorerna. I switchar däremot särskiljs de olika datorerna från varandra och varje enskilt element väljs att skickas till en viss dator. Vissa samtalsväxlar semi-intelligenta av den anledningen.

Kanske tänker du nu på nav och switchar som du bara måste ha en switch för dess överlägsna prestanda. I en situation där du har fler än tre datorer hemma är det också fördelaktigt att ha en switch snarare än en hubb. Men om du har tre datorer eller färre, kommer hubbar och switchar att vara ett bra val med den förstnämnda. Tänk först på vad dina prestationsbehov är. Ska det vara möjligt att bjuda in vänner till LAN, där du kommer att spela stora multiplayer-spel? Eller sker mycket musikdelning och streaming i ditt hem? Då är en switch förmodligen det mest självklara valet för dig.

Generellt används hubbar i små hemnätverk, för att övervaka nätverk och för att organisera sammankopplingar. Switchar används i större utsträckning för att styra dataflödet i nätverket, fysiskt koppla samman datorer och för att överföra data mellan enheter. Med allt detta i åtanke följer det helt naturligt att hubbar och switchar skiljer sig åt prismässigt. Hub har något lägre prestanda än switchar, så de är också generellt sett mer budgetvänliga.

Hitta rätt nätverkslösning hos oss!

Om du jämför hubbar och switchar med routrar är routern mer komplex vad gäller funktionalitet. Dessa kan koppla flera enheter på samma nätverk till andra nätverk/internet, och finns ofta med möjlighet till WiFi samt en Ethernet-kabel. Här på Fcomputer är det viktigt för oss att ha både budgetvänliga och avancerade modeller redo för dig i varje kategori. Har du frågor om vårt utbud av nav och switchar? Då hör vi mer än gärna från dig och hjälper dig!