Hos Fcomputer hittar du ett stort utbud av säkerhetsutrustning, så oavsett om du behöver säkra ditt hem eller kontor kan du få en enkel och säker lösning hos oss. På denna sida kan du se specifikt vårt urval av IP-kameror (internetprotokoll), som är särskilt lämpliga som övervakningskameror. Vårt utbud består av både trådbundna och trådlösa IP-kameror och du kan hitta många av de stora tillverkarna. Vi säljer både billiga IP-kameror och mer avancerade och heltäckande övervakningslösningar och utbudet uppdateras flitigt med nya produkter. Om du vill undvika ovälkomna gäster och säkerställa säkerheten för din familj eller anställda kan vi därför varmt rekommendera att ta en titt på dina många alternativ på denna sida.

Resultat: 427
Resultat: 427


loader

Hur IP-kameror fungerar

Det finns en god anledning till varför detta urval av övervakningskameror är under vår nätverkskategori. IP-kameror (Internet Protocol-kameror) fungerar på det sättet att en eller flera av kamerorna är anslutna till ett IP-nätverk. Genom detta nätverk tar den emot kontrolldata och skickar bilddata åt andra hållet. Sättet som en IP-kamera är ansluten till nätverket är detsamma som att ansluta telefoner eller datorer. De är ofta anslutna till en NVR (nätverksvideoinspelare) via till exempel WiFi. Däremot använder analoga övervakningskameror kablar och minneskort. IP-kameror finns dock även med kabel om det är vad du föredrar.

Vad exakt skickas från en IP-kamera till nätverket? Ungefär som en digitalkamera tar de bilder och komprimerar dem till filer som kan skickas över nätverket. Det är processorchippet i kameran som står för komprimeringen av filerna. Generellt sett är bildkvaliteten bättre än på en analog övervakningskamera. Beroende på modell kan bilderna vara extremt högupplösta, så du kan få knivskarpa högupplösta bilder från IP-kameror. Men ju högre upplösning kameran spelar in, desto mer utrymme tar filerna upp. Därför kan IP-kameror med hög upplösning mycket väl kräva en starkare bredbandsanslutning.

Fördelarna jämfört med andra övervakningskameror

Det är dock inte bara den höga bildkvaliteten som gör att IP-kameror sticker ut. Bildfilerna överförs till en dator, surfplatta eller telefon. Detta är utan tvekan den största fördelen med IP-kameror. Du kan i princip sitta var som helst i världen och följa vad som händer i din trädgård eller på din arbetsplats. Du kan inte bara se vad som händer, du kan också fjärrstyra och justera kameran.

Dessutom kräver IP-kameror bara en relativt blygsam ansträngning för att få dem installerade. Installation och konfiguration ordnas snabbt. När portvidarebefordran har aktiverats i konfigurationen kan IP-kameran mobiliseras på avstånd. Dina bilder är fortfarande helt säkra, eftersom de är krypterade, och du använder en inloggning med en kod för det. Men i detta sammanhang är det viktigt att välja en unik inloggning med en svår kod och säkra ditt nätverk genom att göra det privat.

Om du investerar i en IP-kamera kan du bli av med kabeltrassel. På så sätt får du en smidig produkt som kan placeras precis där du behöver den, och du kan flytta den som du vill. De kan användas både inne och ute, och många modeller har tvåvägsljud, så att du kan prata med gästerna och de kan svara dig.

Det finns olika syften med en IP-kamera

Om du är intresserad av att säkra ditt hem är en eller flera IP-kameror absolut värda att överväga. I privata hem och på arbetsplatser hittar man ofta den här typen av övervakningskameror. Men det kan finnas andra skäl än säkerhet mot obehöriga gäster att skaffa en. Om du skulle vilja kunna följa vad som händer hemma när du är på jobbet kan du installera en IP-kamera här. Vi har faktiskt även modeller som är särskilt lämpade för att sända inspelningar av konferenser och föreläsningar. Det är speciellt eftersom bildkvaliteten är så utmärkt.

IP-kameror används också i banker, militäranläggningar och trafikkorsningar. Förklaringen är inte bara den höga bildkvaliteten. Det är också deras otaliga smarta funktioner. I den prisvärda delen hittar du modeller med rörelsedetektering och ansiktsregistrering. I den avancerade änden kan du få modeller med smart teknik som distorsionskorrigering och Clear Image Zoom. Om du klickar på en specifik produkt kan du hitta en lista över egenskaperna i beskrivningen. Har du frågor om vårt urval av IP-kameror? Då vill vi gärna höra från dig!