Här hittar du vårt spännande urval av utrustning för VoIP (Voice-over IP) telefoni. Vi har både gateways och telefoner. Om du vill starta upp IP-telefoni i ditt hem eller i ditt företag kan du säkert hitta rätt lösning här på fcomputer.dk. Ta en närmare titt på vårt utbud av VoIP på dessa sidor och hitta den VoIP-telefon eller gateway som passar dina behov och önskemål.

Resultat: 248
Resultat: 248


loader

VoIP – vad är det?

VoIP – Voice over IP – eller IP-telefoni är ett alternativ till traditionell telefoni som gör det möjligt att använda Internet för att ringa samtal snarare än en fast telefon. Tanken är annars i princip densamma, även om IP-telefoni ger en del nya möjligheter och ställer några andra krav än den allmänna fasta anslutningen. Medan det tidigare var internet som lånade plats i det fasta nätet, som främst gick genom kopparkablar i marken, är det nu telefoni som lånar plats i internetkablarna.

Detta innebär också att du kan använda VoIP utan att vara ansluten till något annat än Internet. Systemet kan dock inte fungera utan ström, men allt du behöver för att kunna ringa samtal med den här metoden är en stark internetuppkoppling och då förstås utrustning som är kompatibel med denna teknik. Det är precis vad du hittar här i kategorin och tillhörande underkategorier.

På Fcomputer säljer vi både gateways, mjukvara och telefoner som gör det möjligt för dig eller ditt företag att etablera ett fungerande VoIP-system. IP-telefoni används ofta av företag som vill ha ett alternativ till det klassiska fasta telefonsystemet. Beroende på om du föredrar att sitta med en fysisk telefon i handen, eller om du föredrar mjukvarubaserade lösningar, har vi säkert produkter som uppfyller både krav och behov.

IP-telefoni har flera fördelar

Tanken bakom VoIP och IP-telefoni är ganska enkel: När du använder VoIP komprimeras ljudet till data som transporteras via ett datanätverk baserat på IP. Detta hjälper ofta också till att hålla kostnaderna nere jämfört med typiska fasta telefonlösningar som skickar data genom de nedgrävda kopparledningarna. Ofta finns ingen fast abonnemangsbetalning, och minutpriserna är ofta billigare.

Men ju fler som behöver använda VoIP samtidigt, desto starkare internetuppkoppling krävs, därför är det viktigt att se till att du har internet med en hastighet och styrka som kan rymma både normal internetanvändning och IP-telefoni.

Utöver de klassiska telefonfunktionerna får du med VoIP även möjlighet att använda flera smarta funktioner som t.ex för att spela in samtal eller för att skapa köer, och ofta upptäcker du att ljudkvaliteten också är bättre. På så sätt slipper du be folk att upprepa sig eftersom anslutningen misslyckades. Det finns heller inga gränser för vem du kan ringa, oavsett var de befinner sig i världen.

En annan fördel är att det inte kostar världen att investera i de produkter som är nödvändiga för att kunna använda VoIP – speciellt inte om du väljer att handla här på Fcomputer. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, och vi är stolta över att erbjuda ett stort och varierat sortiment, så att du har de bästa förutsättningarna för att hitta produkter som matchar dina behov.

Kom igång med VoIP och IP-telefoni

Det finns alltså många fördelar med att välja att byta till VoIP och du hittar allt du behöver för att komma igång här hos oss. Detta gäller givetvis oavsett om du föredrar en klassisk fast telefon eller om du hellre vill kunna ringa direkt från din dator eller smartphone. Vi säljer både VoIP-telefoner och VoIP-mjukvara och vi finns alltid tillgängliga om du behöver hjälp med att välja rätt lösning för dina behov.

Vi har noga valt ut vårt sortiment med fokus på kvalitet, praktiska funktioner och snygg design, så det finns säkert en produkt för dig. Kanske letar du efter rätt VoIP-telefoner för företaget? Kanske saknar du VoIP-programvara som är kompatibel med din dator? Eller funderar du kanske på att investera i en adapter som du kan uppgradera ditt nuvarande system med? Vi har allt – och mer.