Letar du efter en ny 1440p gaming-skärm? Hos Føniks Computer har vi ett stort utbud av 1440p gaming-skärmar för dig som vill spela med upplösningen 2560 x 1440. Vi har 1440p gaming-skärmar från många av marknadens bästa märken, till exempel Samsung, AOC, Acer, ASUS, Dell, MSI, LG och många fler. Vi har 1440p gaming-skärmar med 144 Hz, 165 Hz och 240 Hz. Vi har självklart ett stort urval av de mest populära storlekarna 24 tum, 27 tum och 32 tum, som finns både som böjda och platta skärmar. Om du är osäker på vilken 1440p gaming-skärm du ska välja är du självklart välkommen att kontakta vår kundtjänst för råd och vägledning.

Resultat: 399
Resultat: 399


loader

1440p gamermonitorer med en fantastisk bild

Teknologin bakom gaming-skärmar utvecklas hela tiden. Tidigare var det mycket vanligt med en upplösning på 1080p, men nu erbjuds gaming-skärmar i högre grad med förbättrad upplösning som 1440p. Om man uppskattar riktigt bra bildkvalitet till sitt spelande bör man definitivt överväga att investera i en 1440p gaming-skärm.

Vi säljer 1440p gaming-skärmar med olika specifikationer från flera stora märken. Bland dem finns BenQ, DELL, Lenovo och MSI. Dessa tillverkare är några av de ledande inom innovation och design av 1440p gaming-skärmar. De specialiserar sig på att utveckla produkter som ger spelare den ultimata spelupplevelsen.

Vi förklarar nedan vad 1440p i upplösning innebär. Vi förklarar också vilka andra parametrar man bör ta hänsyn till när man väljer sin 1440p gaming-skärm. Läs vidare för att lära dig mer om uppdateringshastighet, svarstid, kurvatur och mjukvara för gaming-skärmar med 1440p upplösning.

 

Upplösning förklarat

Inom kategorin av 1440p gaming-skärmar är upplösningen den uppenbara mätpunkten, men vad betyder upplösningen på en monitor? 1440p upplösning beskriver skärmar som visar 2560 pixlar i bredd och 1440 pixlar i höjd. Det ger 3 686 400 pixlar, vilket nästan dubblar antalet pixlar i en 1080-upplösning, och denna upplösning kallas också 2K. Pixlar är de minsta byggstenarna på skärmbilden, och man kan tänka på dem som byggklossar på skärmen. Ju fler byggklossar man har, desto högre detaljnivå får man.

Om man har två skärmar med samma antal pixlar, men i olika storlekar (till exempel 24 tum och 32 tum), kommer man att uppleva att byggklossarna sträcks mer på den större skärmen. Därför är kombinationen av större skärmar och högre upplösning mycket fördelaktig för detaljnivån. Man kallar 1440p för QHD (Quad High Definition) eller WQHD (Wide Quad High Definition). 'Wide' refererar till det faktum att en skärm med ett bredare bildformat (till exempel 32:9) har fler pixlar i bredd.

Uppdateringshastighet och responstid

Upplösningen är långt ifrån det enda parametern att överväga när man köper sin 1440p gaming-skärm. Uppdateringshastigheten och responstiden är två andra mycket viktiga element. Uppdateringshastigheten beskriver hastigheten som en bild på en 1440p gaming-skärm byts ut. Ju högre uppdateringshastighet, desto snabbare byts bilderna ut. 240Hz är 240 bilder per sekund och ger en mer smidig bild.

Svarstiden är den tid det tar för en inställning av pixlar att bytas till en annan inställning. Det mäts i millisekunder och ju lägre det är, desto bättre bildflyt får man på sin 1440p gaming-skärm. Om din hårdvara är kraftfull nog att stödja 1440p upplösning, hög uppdateringshastighet och låg svarstid, kommer du att få en utmärkt grafik och en härligt flytande bild.

Skärmstorlek, bildformat och böjning för 1440p gamingmonitorer

Vi erbjuder både mindre 1440p gamerskärmar för dig som måste tänka på rymdekonomin, och stora 1440p gamingskärmar för dig som vill ha den vildaste fördjupningen. Skärmstorleken påverkar upplevelsen. Med 24 tum eller 27 tum kan du få riktigt bra förutsättningar för konkurrenskraftigt spelande. Men om du är intresserad av att låta dig helt absorberas av ett RPG- eller RTS-spel är en stor bildskärm med stort bildformat och 1440p-upplösning det självklara valet.

1440p gamermonitorer finns också tillgängliga i böjd form. Detta är för den passionerade spelaren som vill fördjupa sig helt. Skärmarna är 'böjda' mot användaren, vilket aktiverar det perifera synet i större utsträckning än vad de traditionella platta 1440p-spelskärmarna gör. Ens synfält vidgas, och man fångar mer i kanterna av skärmen. Det ger en enorm grad av empati. Platta 1440p gamermonitorer kan tillfredsställa många spelare, men om du vill prova något annorlunda är en stor, böjd gamermonitor med 1440p upplösning helt klart ett bra val.

Gamerskärmar med 1440p-upplösning och ny mjukvara

NVIDIA och AMD har utvecklat nya former av teknologi som båda ska ersätta den traditionella V-Sync. De heter respektive NVIDIA G-sync och AMD FreeSync. Där V-Sync synkroniserade FPS (Frames per second) till uppdateringshastigheten, synkroniserar NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync istället uppdateringshastigheten till FPS. Det eliminerar input lag. Om man är trött på de FPS-droppar som kan uppstå med den gamla V-Sync-teknologin kan man överväga en av de nya teknologierna för sin 1440p skärm.

Vi erbjuder många 1440p skärmar med NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync, men dessa skärmar bör i grunden kombineras med grafikkort från respektive tillverkare. Vi har också ett brett utbud av grafikkort från NVIDIA GeForce och AMD Ryzen, som vi rekommenderar att du tittar igenom. Dessutom behöver man ha en DisplayPort-anslutning på både sin 1440p gaming-skärm och grafikkortet för att använda de nya Sync-teknologierna.

Anslutningar och paneltyper

Anslutningen är inte bara till för att anpassa sin Sync-teknologi till sin 1440p gaming-skärm. Det finns några vanliga anslutningstyper. VGA är nästan föråldrat när det gäller nyare gaming-skärmar, och DVI är mest relevant för skärmar med 1080p-upplösning. De vanligaste anslutningarna för 1440p gamer-skärmar är HDMI och DisplayPort. HDMI ingår i de flesta monitorer. DisplayPort är riktigt lämpligt för mer avancerade modeller, och man kan överväga att välja den anslutningen till sin high-end 1440p gaming-skärm.

Det finns också olika paneltyper eller TFT-teknologier. Dessa är variationer i hur pixlar är arrangerade på skärmen. IPS (In-Plane Switching) ger horisontellt arrangerade pixlar medan VA (Vertical Alignment) har vertikalt organiserade pixlar. IPS återger färger mycket skarpt och har breda synvinklar, medan VA har bra kontrastförhållanden och bra grafik. Alternativt finns TN Film-paneler (Twisted Nematic + Film), där man generellt får mycket låg responstid. Det är lämpligt för högintensivt gaming.

Färgerna och grafiken på 1440p spelskärmar

Färgerna på en 1440p gaming-skärm har stor inverkan på grafiken. Redan med 1440p-upplösning får man detaljerad och hög bildkvalitet. Färgskalan på 1440p-skärmen kan också tas med i beräkningen. Det finns tre vanliga typer: sRGB, Adobe RGB och DCI-P3. sRGB återger färst färger, men fortfarande en mycket stor mängd som kommer att tillfredsställa de flesta. DCI-P3 är den av de tre färgskalorna som återger flest färger. Om 1440p-skärmen återger 100% av de färger som ögat kan uppfatta ger det en fantastiskt realistisk bild. På det här sättet är mängden färger på en 1440p gamer-skärm kopplad till bildkvaliteten. Det finns också HDR, som ger fler kontrastnivåer i svarta och vita nyanser.

En översikt som kan hjälpa dig att hitta din favorit 1440p-spelmonitor

Vi är bara intresserade av att göra det lätt för dig, så här är en översikt för dig. Välj din 1440p-skärm baserat på följande kriterier:

· Upplösning: 1440p gaming-skärmar är utan tvekan överlägsna äldre 1080p-upplösningar. Som gamer får man en fantastisk upplevelse med 1440p i upplösning.

· Skärmstorlek: Större skärmar ger i allmänhet mer inlevelse. Den behöver inte vara enormt stor för att vara bra till gaming, men det är definitivt värt att överväga en större skärm med hög upplösning.

· Uppdateringshastighet: En hög uppdateringshastighet innebär att bilden kommer att flyta på bättre. 1440p i upplösning kombinerat med exempelvis 240Hz i uppdateringshastighet är på den mer avancerade sidan.

· Responstid: Låg responstid ger tillsammans med hög uppdateringshastighet den snabbaste bilden, och det kan vara en stor fördel i shooters som Counter Strike eller Battle Royales som Fortnite.

· Kurvatur: En klassisk platt skärm med 1440p är en sublim lösning. Men om du vill prova något annat kan en böjd skärm vara ett nytt sätt att fördjupa sig i spelet.

· Bildformat: Bildformatet kan uppgraderas med stor fördel när man investerar i en 1440p gaming-skärm.

· Paneltyp: Det finns skillnader i färgåtergivning och responstid beroende på vilken paneltyp man får med sin 1440p-monitor.

· G-Sync och FreeSync: NVIDIAs och AMD:s nya Sync-teknologier är utvecklade för att eliminera FPS-lag, och vi erbjuder flera 1440p gamer-skärmar med dessa.

· Anslutning: Anslutningen kanske inte är något man tänker på, men med rätt anslutning får man den bästa bilden.

· Färger: Antalet färger som skärmen kan återge påverkar hur realistisk bilden är.

Kom ihåg att din hårdvara måste matcha din 1440p gaming-skärms specifikationer och vara kraftfull nog för att stödja de starkare skärmarna.

Om du har specifika krav på din 1440p gaming-skärm kan du begränsa sökningen med hjälp av filterfunktionen till höger. Vi gör vårt bästa för att erbjuda något för varje behov. Om du är osäker på något, tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Vi älskar att hjälpa våra kunder!