Här hittar du vårt urval av 144hz-skärmar, som är populära bland många spelare. Vi har 144hz spelmonitorer från många olika tillverkare, t.ex. Samsung, AOC, BenQ, Acer, ASUS och många fler. Du kan självklart välja mellan många olika storlekar, där storlekar som 24, 27 och 32 tum är bland de mest populära. Vi har även 144hz gamermonitorer i andra storlekar - valet är ditt. Se vårt urval av 144hz-skärmar nedan och hitta modellen som passar din speluppsättning.

Resultat: 113
Resultat: 113


loader

144Hz gamermonitorer för den passionerade spelaren

Har du redan det snyggaste setupet med en snabb mus, coolt tangentbord med ljus och gamingheadset med grymt ljud behöver du även ha en bra skärm för spel. Högkvalitativa spelskärmar avnjuts bäst med bra hårdvara, och vi förklarar detta mer i detalj nedan.

När du ska välja din gamermonitor är 144Hz en fantastisk lösning. Det ger utmärkta förutsättningar för hög bildkvalitet i spel. Vi säljer en rad 144Hz spelmonitorer från välkända tillverkare som Acer, AOC och ASUS.

Uppdateringshastigheten, svarstiden, upplösningen och färgskalan är några av parametrarna du kan titta på när du väljer en 144Hz gamermonitor. Vi går igenom dessa och fler så att du kan hitta en bildskärm som passar just dina behov!

Uppdateringshastighet och respons tid är viktiga parametrar

När bilden på skärmen ändras kallar vi den hastighet med vilken den ändrar uppdateringsfrekvensen. En högre uppdateringsfrekvens ger ett bättre flöde i bilden. 144Hz är en mycket populär och utbredd uppdateringsfrekvens, och det finns en tydlig skillnad mellan 144Hz och äldre bildskärmar med 60Hz uppdateringsfrekvens. Du kan säkert få en fördel på den fronten. Det kräver att du har någon hårdvara som är lämplig för en 144Hz-skärm för spel.

Svarstiden är den tid det tar för skärmens pixlar att ändras från en inställning till en annan. Det mäts i millisekunder, och vi erbjuder flera 144Hz gamermonitorer med extremt låg respons tid. Den låga respons tid bidrar till att ge en bra bildkvalitet utan förseningar.

Både vad gäller uppdateringshastighet och respons tid måste du ta hänsyn till din dators hårdvara. Har du en högteknologisk 144Hz gamerskärm med låg respons tid och kraftfull hårdvara i din dator kan du få en stor fördel i spel där du måste vara snabb och uppmärksam. De spelen inkluderar till exempel Call of Duty, Counter Strike och Overwatch.

Upplösning och färgskala

Upplösningen är såklart också något du kan tänka på när du väljer en 144Hz gamermonitor. Fram till nyligen har spelskärmar med 1080p-upplösning varit mycket populära och flitigt använda. Men ny teknik förändrar alltid stridens gång, och nu väljer spelare runt om i världen alltmer 1440p (QHD) och 4K-upplösning. En högupplöst 144Hz-skärm ger dem en extra fördel när de slår sina motståndare i League of Legends, World of Warcraft och så vidare.

Färgskalan är en förutsättning för vacker grafik. Om 144Hz-spelskärmen kan återge 100% av färgerna vi kan uppfatta med ögat får du ett bättre visuellt resultat. Det ökar känslan av realism. De vanligaste färgomfången inkluderar sRGB, Adobe RGB och DCI-P3. sRGB är väldigt populärt, även om det återger de minsta färgerna av de tre typerna. Den återger tillräckligt för att ge en bra bild. DCI-P3 återger mest av de tre. HDR är en typ som är stark på kontrastnivåerna mellan svarta och vita nyanser.

Om du vill ha hög bildkvalitet och bra grafik måste du välja en 144Hz-skärm för spel med hög uppdateringsfrekvens, låg respons tid, hög upplösning och många färgalternativ.

144Hz spelmonitoranslutningar och paneltyper

Anslutningar och paneltyper kan faktiskt ha viss effekt på hur bilden är på ens 144Hz gamermonitor. Med HDMI- och DisplayPort-anslutningar får du de bästa resultaten för de nyare och modernare 144Hz-skärmarna. VGA och DVI fasas långsamt ut. De flesta bildskärmar har HDMI-anslutningar. Du kan köpa en 144Hz gamingmonitor med DisplayPort och bra specifikationer på de andra parametrarna ovan. Om du har hårdvara som stöder skärmen ger det en fantastisk bild.

Det finns tre vanliga typer av paneler: TN-filmpaneler (Twisted Nematic + Film), IPS (In-Plane Switching) och VA (Vertical Alignment). IPS-paneltyper återger färger skarpt och exakt. De har även bra betraktningsvinklar och passar för spel med bra flyt. TN-skärmar har låg respons tid och är bra för snabbspelande. VA-skärmar känns igen på de goda kontrastförhållandena, som ger djupare nyanser av svart och förbättrar grafiken. Både anslutningar och paneltyper kan tas med i beslutet när du köper en 144Hz gamermonitor.

Krökning, bildförhållande och skärmstorlek

Platta 144Hz gamermonitorer förbättras ständigt, både vad gäller uppdateringsfrekvens, upplösning och bildformat. Du kan till exempel välja den större 21:9 istället för den klassiska 16:9. Om du köper en högupplöst 144Hz gamingmonitor kan det vara en bra idé att öka bildförhållandet också.

Under tiden har böjda skärmar kommit ut på marknaden, och de skapar en enorm fördjupning. Krökningen mäts i 'R' eller radie och ju lägre radie, desto mer böjd är din 144Hz-spelmonitor. På en böjd 144Hz-skärm använder du ditt perifera seende. Det betyder att en böjd bildskärm har en form som är 'riktad' mot personen som använder skärmen. Synfältet är alltså större, och man ser mer – speciellt av vad som händer i hörnen och sidorna. Ett större bildförhållande och krökning på en 144Hz gamermonitor är en utmärkt kombination.

Skärmstorleken är såklart också något att tänka på med en 144Hz gamerskärm. Du kan välja att köpa en av de mindre skärmarna om du värdesätter rörlighet och kompakthet. I mitten finns skärmar på cirka 24 och 27 tum, som är mycket lämpliga för tävlingsspel. På toppen erbjuder vi de mycket stora bildskärmarna som du blir vilt uppslukad av spel.

Ny programvara förbättrar 144Hz spelmonitorer

Det händer att du får droppar i din FPS (Frames per second), och detta skapar lager. Detta beror på att FPS och uppdateringsfrekvensen på din 144Hz gamermonitor inte stämmer överens. Metoden som reglerar förhållandet mellan FPS och uppdateringsfrekvens är hårdvarubaserad och kallas V-Sync.

Den metoden ersätts av mjukvara. NVIDIA har till exempel utvecklat G-sync-teknik, medan AMD har lanserat sin FreeSync-teknik. På en 144Hz spelmonitor innebär dessa tekniker att uppdateringsfrekvensen synkroniseras med FPS och inte tvärtom. Den eliminerar ingångsfördröjning och fungerar därmed bättre än V-Sync. Som utgångspunkt måste du använda NVIDIA GeForce-grafikkort eller AMD-grafikkort för att kunna använda de två respektive teknologierna. Det kan vara till din fördel, eftersom både NVIDIA GeForce och AMD grafikkort är några av de bästa och mest kraftfulla på marknaden. Du måste dock också komma ihåg att teknikerna kräver DisplayPort på både grafikkortet och 144Hz-skärmen.

Vad är det viktigaste att veta om 144Hz gamermonitorer?

Att den heter en 144Hz spelmonitor betyder att den har en uppdateringsfrekvens på 144Hz. De långsammare skärmarna har 60Hz och de snabbaste har 360Hz, så spelarskärmen på 144Hz är precis i mitten. Den är utmärkt för spel, och det finns otroligt många spelare som väljer den för att den ger en snabb och flytande bild. Vi erbjuder billigare modeller för dig som letar efter en budgetvänlig bildskärm. Vi har även exklusiva modeller för dig som vill ha det bästa av det bästa.

Kom ihåg att enbart uppdateringsfrekvens inte gör en skärm bra. Du behöver rätt respons tid, upplösning, färgskala, anslutning och paneltyp. Det här är kriterier du kan filtrera din sökning efter när du behöver hitta rätt bildskärm. Kom också ihåg att ju bättre och kraftfullare skärm du väljer, desto starkare måste din hårdvara vara.

Vi ger dig råd med nöje och i ögonhöjd

Om du har bestämt dig för vad du vill ha ut av din 144Hz gamermonitor kan du begränsa din sökning till höger. Du kan välja tillverkare, pris, skärmstorlek och mycket mer. Det finns en 144Hz spelmonitor för alla behov.

Om du har några frågor eller är osäker på något angående vårt sortiment, tveka inte att kontakta oss! Vi älskar att svara på frågor och är redo att hjälpa dig. Vi hoppas att du hittar just den 144Hz spelmonitor som passar dig hos Fcomputer!