Vi har samlat ett spännande utbud av 4K-skärmar som är perfekta för dig som vill spela i högsta upplösning. Vi har 4K-skärmar från en lång rad av marknadens bästa varumärken, inklusive ASUS, Samsung, AOC, BenQ, Acer och många fler. Vi erbjuder 4K-spelskärmar i många storlekar, där 27 tum och 32 tum är bland de mest populära. Vi har många olika skärmar så att du kan hitta den rätta för ditt gaming-setup. Föredrar du en böjd skärm eller den traditionella platta skärmen? Vi har 4K-skärmar i båda varianterna. Se urvalet här nedan.

Resultat: 53
Resultat: 53


loader

Den bästa bilden inom spel med 4K-gamingskärmar

4K-spelskärmar är en av de senaste tillskotten. Tekniken förbättrar bilden avsevärt från skärmar med 1080p-upplösning. Den överträffar till och med den redan gedigna 1440p-upplösningen (2K eller QHD). Om du vill lägga till den bästa monitorn i ditt gaming-setup är en spelskärm med 4K-upplösning ett utmärkt alternativ. Om du redan har kraftfull hårdvara kommer du att få ut det optimala av en 4K-gaming-skärm. Om inte erbjuder vi också stark hårdvara från NVIDIA, AMD och Intel.

Vi säljer 4K-spelskärmar från flera av de stora tillverkarna, bland andra AOC, Samsung och Acer. Dessa tillverkare samarbetar med spelare och använder deras feedback för att utveckla blixtsnabba skärmar i snygga designer. Om du vill ha en 4K-gamingmonitor med fantastisk bildkvalitet från en pålitlig tillverkare har vi urvalet som gör det möjligt.

Vi har både mer budgetvänliga versioner av 4K-gaming-skärmar och de allra tyngsta och mest avancerade modellerna för den passionerade spelaren. Nedan går vi igenom vad 4K egentligen innebär. Vi berättar också vilka andra specifikationer du kan göra ditt köp av 4K-gaming-skärm utifrån.

En gamingskärm med 4K-upplösning ger rikligt med detaljer

4K betyder en upplösning på 3840 x 2160 pixlar. Det ger totalt 8 294 400 pixlar, vilket är ungefär fyra gånger så mycket som en Full HD 1080p-spelskärm och över dubbelt så många pixlar som en 2K-skärm (1440p QHD). Det är alltså enormt många pixlar. Men vad är pixlar? Pixlar är skärmens minsta beståndsdelar och bildens byggstenar. Antalet pixlar/byggstenar har betydning för hur stor detaljrikedom man får i bilden.

Man kan placera två skärmar med samma antal pixlar bredvid varandra. Om de har olika storlekar kommer det att vara skillnad på bilden, eftersom den stora monitorn kommer att "dra ut" pixlarna. Därför är det alltid smartast att kombinera en ökning i skärmens storlek med fler pixlar (högre upplösning). 4K-spelskärmar är särskilt lämpliga för ett större antal tum. En stor 4K-gaming-skärm ger en helt otrolig bild som man verkligen kan leva sig in i som gamer!

Skärmens uppdateringshastighet

Upplösningen är inte allt. Vad är en snygg grafik om det finns fördröjning på bilden? Här bör man först överväga uppdateringshastigheten. Uppdateringshastigheten är den hastighet med vilken skärmbilden byts. 144Hz i uppdateringshastighet innebär att bilden byts 144 gånger per sekund. Ju högre den är, desto bättre flyter bilden.

Nästa steg är att bestämma sig för hur låg responstid man vill ha. Det är den tid det tar mellan att pixlar ändrar inställningar. 1ms i responstid på en 4K-gaming-skärm är extremt lågt, och det ger goda förutsättningar för snabb reaktion i spel som Counter Strike. Kombinationen av hög uppdateringshastighet och låg responstid ger den snabbaste bilden med det bästa flödet. Vi erbjuder 4K-skärmar som har uppdateringshastigheter på exempelvis 144Hz och responstid på 1ms. Man bör dock vara säker på att ens hårdvara är tillräckligt kraftfull för att stödja en skärm som är så avancerad. Om man har det kan man få ut det optimala av en så kraftfull skärm som en gaming-skärm med 4K-upplösning verkligen är.

4K-spelmonitor, storlekar och former

Man kan absolut få en fantastisk gamingupplevelse på skärmar som är 24 tum. Men om man vill utnyttja en otrolig upplösning bör man överväga att gå upp i storlek med en 4K-gaming-skärm. De är speciellt designade för att ge spelare den största inlevelsen i spelet. På en 4K-gaming-skärm kan World of Warcraft eller League of Legends kännas som helt nya spel!

Vi erbjuder flera skärmar som är kurvade. Flata 4K-gaming-skärmar ger en otroligt bra bild, särskilt i större tum och större bildformat. Men om man är ute efter något helt speciellt kan man investera i en 4K-gaming-skärm med kurvatur. Kurvatur mäts i 'R' (radie). Ju lägre radie, desto mer böjd är skärmen. Det faktum att den är böjd innebär att den är riktad mot dig som spelare. Ditt synfält blir på det sättet större, och du kommer att kunna fånga fler saker i kanterna med ditt perifera seende. Kurvade gaming-skärmar med 4K-upplösning kan ge en helt otrolig inlevelse i gaming.

NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync

En vanlig metod för att synkronisera FPS (Frames per second) och uppdateringshastigheten har varit V-Sync. Den är dock på väg att bli utmanad av NVIDIAs G-Sync och AMDs FreeSync. Dessa mjukvaruteknologier synkroniserar 4K-skärmens uppdateringshastighet till FPS istället för tvärtom (som V-Sync gör). Det eliminerar den input fördröjning som V-Sync inte alltid lyckas hålla skärmen fri från. Det innebär i det stora hela mindre fördröjning. Det är definitivt något man kan överväga när man investerar i en 4K-gaming-skärm.

Vi erbjuder flera 4K-gaming-skärmar med NVIDIA G-Sync eller AMD FreeSync. Man bör dock som utgångspunkt kombinera med ett kompatibelt grafikkort från någon av de två tillverkarna. Nyare NVIDIA GeForce grafikkort är extremt kraftfulla, och detsamma gäller AMDs grafikkort, så vi uppmuntrar dig att titta igenom vårt sortiment av dessa grafikkort också. Man måste också ha DisplayPort-anslutning på sin 4K-gaming-skärm för att teknologierna ska fungera.

Anslutningar och TFT-teknologier

Av anslutningar finns tre vanliga: DVI, HDMI och DisplayPort. VGA är nästan helt utfasat. DVI är mer relevant för skärmar med 1080p-upplösning. HDMI-anslutningen finns på nästan alla nyare skärmar, och den är ganska pålitlig. Men om man är uppe i de högre upplösningarna är den bästa teknologin DisplayPort-anslutningen. Det kan man överväga när man söker efter en 4K-skärm.

TFT-teknologin eller paneltypen påverkar färgerna och responstiden. Med IPS (In-Plane Switching) ligger pixlarna horisontellt på skärmbilden, medan de på VA (Vertical Alignment) ligger vertikalt. IPS utmärker sig på färgåtergivningen och de breda synvinklarna, medan VA har bra kontrastförhållanden som förstärker grafiken. Det finns också TN Film-paneler (Twisted Nematic + Film), som ger låg responstid. Dessa är bra för snabb gaming, vilket är fallet i exempelvis Counter Strike och Call of Duty.

4K gaming monitorer och färgskalor

Med en 4K gaming-skärm får du en fantastisk upplösning, men det finns flera faktorer som påverkar grafiken. En faktor är färgerna. Generellt talas det om tre vanliga färgskalor: sRGB, Adobe RGB och DCI-P3. sRGB är en enormt populär lösning som återger ett ganska tillfredsställande antal färger, även om det är det lägsta bland de tre. Man kan överväga DCI-P3 om man verkligen bryr sig om färgerna, eftersom den återger flest av de tre. En 4K gamingskärms färgåtergivning på 100% av de färger vi kan se är den som ger den mest realistiska bilden. Ju fler färger som återges, desto bättre är det alltså för grafiken. Man kan också överväga HDR, som ger många kontrastnivåer mellan svarta och vita nyanser.

Vi hjälper dig gärna att hitta en 4K-skärm för gaming

Det kan verka överväldigande med alla valmöjligheter, så här har vi skapat en översikt. Använd den för att hitta den 4K gaming-skärm som passar just dig:

  • Upplösning: 4K-upplösning ger någon av den bästa bildkvaliteten som gaming-skärmar och skärmar i allmänhet har att erbjuda. Det ger en otrolig inlevelse!
  • Skärmstorlek: Med en 4K gaming-skärm behöver du inte vara rädd för att förlora detaljrikedom när du går upp i storlek. De är speciellt designade för just det.
  • Uppdateringshastighet: En högre uppdateringshastighet innebär en snabbare bild, och det bör man definitivt överväga när man investerar i en skärm.
  • Responstid: Tillsammans med uppdateringshastigheten bestämmer responstiden skärmbildens hastighet, och en snabb skärm kombinerat med fin grafik ger den bästa gamingupplevelsen.
  • Krökning: Om du är en passionerad gamer och vill ha de mest avancerade specifikationerna kan en böjd skärm vara något att överväga. Det ger en otrolig inlevelse.
  • Bildformat: Med en 4K-skärm skulle det vara vettigt att gå upp i bildformat. Du kan till exempel köpa en 32:9 istället för den klassiska 16:9.
  • Paneltyp: Färgåtergivning och responstid varierar från paneltyp till paneltyp, och det kan du använda som riktmärke.
  • G-Sync och FreeSync: De nya Sync-teknologierna är överlägsna V-Sync och reducerar FPS-lag.
  • Anslutning: Anslutningen på din 4K gaming-skärm kommer att påverka hur bra bilden blir.
  • Färger: Ju fler färger skärmen kan återge, desto bättre blir grafiken i allmänhet.

Var alltid medveten om att din hårdvara måste kunna generera de data som skärmen spelar upp. Det är särskilt viktigt med 4K gaming-skärmar eftersom de är toppmoderna och mycket kraftfulla.

Om du har frågor om våra 4K gaming-skärmar eller behöver hjälp, tveka inte att skriva till oss. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta den skärm som passar just dina behov!