Gaming Datorer

Om du vill ha en ny gamerdator har du kommit till rätt ställe. Hos Fcomputer hittar du ett av landets största utbud av gamerdatorer för alla typer av spel. Oavsett om du spelar på högsta nivå, eller om du är mer inne på spel för nöjets skull när det finns lite tid över, så har vi definitivt en gamerdator för dig. Ska du skapa din egen legend i ett av de stora MMORPG-spelen, eller är du den nyaste kommande världsmästaren i CS:GO eller LoL? Då tipsar vi om att titta på all läcker utrustning vi har i lager. Hos oss kan du själv välja om du vill ha en färdigmonterad gaming dator, eller om du vill komma igång med en byggd-egen speldator över i vår konfigurerbara speldatorsektion. Det går även bra att köpa ett helt spelpaket om du bara tror att du saknar absolut allt! Naturligtvis har vi gamerdatorer för varje budget och erbjuder en mängd alternativ i båda ändar av prisskalan. Låter detta som något för dig, eller något för någon du känner som förtjänar en riktigt bra present? Slutligen, ta en titt på vårt urval av gamerdatorer och hitta den modell som passar dig.

Resultat: 57
Resultat: 57


loader

Köp en gaming dator på Fcomputer

Om du behöver en ny gamerdator är Fcomputer din bästa chans att hitta en bra sådan till ett rimligt pris. Vi har allt du behöver för att få en komplett spelupplevelse. Oavsett om du spelar actionfyllda enspelarspel, långvariga MMORPGs, enkla små spel för dig själv, shooters, MOBAs eller något helt annat, kan du vara säker på att vi har en gamerdator som är skräddarsydd efter dina behov. Och även om du inte tycker att vi har de små detaljerna på våra gaming dator som du vill ha, så behöver du inte oroa dig. Istället för en färdigmonterad gamerdator kan du alltid titta på en konfigurerbar gamerdator , där du får välja den hårdvara som du finner bäst lämpad för din framtida gamerdator.

En speldator sammansmidd av våra professionella experter är det optimala valet, oavsett vad du är ute efter. Om e-sport är ditt hjärtas blod, så vet du mycket väl att de professionella e-sportatleterna aldrig kompromissar med kvaliteten på sin utrustning. Dator, mus , tangentbord och allt annat måste bara vara av bästa möjliga kvalitet, och det måste passa deras behov perfekt. Om du drömmer om att komma på deras nivå, då kan du inte kompromissa med kvaliteten på din hårdvara heller. En stark gamerdator från Fcomputer är ett bra steg i rätt riktning. Då måste du börja med en dator som är stark nog att slita isär dina motståndare.

Om esport inte är din kopp te, utan du istället föredrar ett äventyr med vänner eller för dig själv, så är en kraftfull gamerdator fortfarande fallet. För om spelet inte går smidigt och grafiken inte är optimerad på grund av otillräcklig hårdvara, då är det svårt att verkligen komma in i och njuta av spelet. Kraft och styrka är nödvändiga för att köra några av de senaste speltitlarna, och här på Fcomputer vi dig gärna med vårt utbud av speldatorer. För när stunden har kommit och svärdet måste dras, ska ingenting stå i vägen för ditt heroiska ögonblick. Allt du behöver ha listat ut är vilken speldator du vill ha och för vilket ändamål.

Konfigurerbar gamerdator eller färdigmonterad gamerdator?

På Fcomputer erbjuder vi både färdiga gamerdatorer och konfigurerbara, mer kända som bygg-det-själv, gamerdatorer. Vad du ska välja beror helt på ditt temperament och vad du är ute efter. För man kan få produkter som är väldigt lika varandra på båda ställena, men ändå finns det en betydande fördel. För en färdig speldator kräver mycket mindre av dig, och är ett mycket enklare val än en konfigurerbar bygg-det-själv-speldator, där du måste bestämma över all hårdvara och dina egna behov.

Konfigurerbar speldator

Med våra konfigurerbara gamerdatorer får du fler möjligheter att få en skräddarsydd speldator som passar dig, men samtidigt kräver den också något mer av dig. Här får du själv välja alla delar i din nya gamerdator och det är därför det självklara valet om du har riktigt bra koll på vad de olika delarna kan och gör, samt hur bra det hela kommer att samverka. Vi kommer troligtvis att montera ihop speldatorn åt dig och testa den, så du kan vara helt säker på att du får en fantastisk produkt som du kommer att vara nöjd med länge framöver.

Detta är ett mycket modernt sätt för spelare att se till att de får en perfekt gamerdator anpassad specifikt för deras behov – utan att behöva bygga och testa den själva! Det är den perfekta lösningen för dig som har riktigt bra koll på hårdvara, samtidigt som du vet exakt vad du går för och behöver. Så länge du har den nödvändiga kunskapen är detta det ultimata sättet att skaffa dig en ny gamerdator.

Fullt sammansatt gamerdator

Den enklare lösningen, som kräver mycket mindre av dig, är en färdigmonterad gamerdator . Här väljer du bara en gamerdator som redan är monterad och klar hos Fcomputer. Om du är väl medveten om vad du ska använda din nya gamerdator till och vilka spel den kommer att spela, titta runt och välj en av våra produkter med rätt specifikationer för dina behov. Det som är bra med detta val är att du inte behöver veta varenda sak om alla delar i spelardatorn. Så länge du har en rimlig förståelse för vad som gör att en speldator går lite ur spel, är du bra att gå.

Även om en färdigmonterad speldator från Fcomputer kräver mycket mindre kunskap om hårdvara från din sida, kan du förstås känna dig lite utanför. Här är det bra att titta på vilka spel du spelar. Med en snabb sökning på Google kan du ofta få reda på vad som krävs av din gamers dator för att den ska köra olika spel optimalt. Om du är tveksam till vilken gamerdator du ska välja är du i alla fall välkommen att kontakta vår kundtjänst via telefon, här i chatten eller direkt i butiken. Vi kan enkelt guida dig – berätta bara vad du ska använda din nya speldator till och vad du förväntar dig av den.

Tänk på hårdvara – gör rätt val för din speldator

Om du väljer en konfigurerbar speldator måste du ha kontroll över din hårdvara i den utsträckningen. Det är bättre att du kommer undan med lite eller ingen kunskap om det om du hellre vill ha en färdigmonterad, men även här är det fördelaktigt om du själv kan lite om hårdvara och därför kan fundera på vilken gamerdator du tycker är bäst för dig. Om inte annat föreslår vi att du tar en titt på:

  • Grafikkort

  • Processor

  • Bagge

  • Hårddiskar

Det finns många andra delar av din nya dator att tänka på. Men köper du en färdigmonterad produkt från Fcomputer, så har vi givetvis sett till att välja ett moderkort som är kompatibelt med de andra delarna, och ett nätaggregat som klarar grafikkort och CPU (Central Processing Unit). Därför är ovanstående lista med delar de vi främst föreslår att du tittar på, eftersom det ofta är dessa som kommer att avgöra prestandan på din nya färdigmonterade gamerdator – och som avgör vilket av de senaste datorspelen du kan spela.

Grafikkort - se till att grafiken är OK

För en kraftfull gamerdator vill man oftast ha ett grafikkort från NVIDIA eller AMD. De är de två främsta spelarna på grafikkortsmarknaden, och de gör några extremt kraftfulla kort av det slag med NVIDIA GeForce och AMD Radeon-serien. Om du måste ha en gamerdator som verkligen sparkar till, så är det en bra idé med nyare serier av grafikkort från NVIDIA eller AMD. Så här säkerställer du bra kvalitet på din skärm, så att de nyaste, mest hardcore spelen ser fantastiska ut när du spelar med dina vänner eller för dig själv. Grafikkortet är verkligen en av delarna där du vill kolla vad de spel du spelar och vill spela kräver. För om grafikkortet inte är tillräckligt starkt så hamnar du i ett spel som inte bara ser fult ut, utan där det nästan är ospelbart, eftersom stamning och skärmrivning kommer att förstöra din spelupplevelse totalt.

Det är trots allt GPU:n (Graphics Processing Unit) som tillsammans med din skärm och din CPU gör att grafiken går och ser bra ut, och speciellt på nya AAA-titlar, och konkurrenskraftiga PvP-spel där det går extremt fort, blir grafiken måste vara i sin ordning. NVIDIA GeForce RTX 30-serien är till exempel ett riktigt bra val om den behöver vara lite mer budgetvänlig än 40-serien. Om du inte behöver ditt spel i den högsta grafiken, eller om det är ett gammalt spel, så kan ända ner till 20-serien av NVIDIA-grafikkort till och med klara sig. Vi har även ett stort utbud av grafikkort på Fcomputer, och du kan se dem här om du vill.

Processor - din speldator måste kunna beräkna det

För att ditt grafikkort ska fungera korrekt krävs en bra processor. För om processorn inte är i sin ordning så kan den inte skicka information till GPU:n och då kommer grafiken på din skärm inte särskilt långt. För att få en bra skärmdump räcker det inte att bara ha dessa två delar. Det kräver också en bra spelskärm . Din spelskärm bör helst matcha ditt grafikkort om upplevelsen verkligen ska bli utöver det vanliga. Med NVIDIA G-SYNC eller AMD FreeSync minskar du ytterligare problem som kan uppstå vid spel. Kom också ihåg att välja en skärm med lägsta upplösning som passar de datorspel du gillar att spela!

Samtidigt är resten av datorn inte värd mycket om processorn inte är tillräckligt stark, eftersom det är CPU:n som är hjärnan i gamerdatorn. Det är den som gör alla beräkningar i din gamerdator, så om din processor inte är tillräckligt stark är det inte bara GPU:n som blir lidande utan hela din speldator. Därför behövs starka fall när man överväger din processor. På Fcomputer föreslår vi antingen Intel Core-processorer eller AMD Ryzen-processorer. Speciellt de senaste generationerna, den 13:e generationen av Intel Core och även den 12:e generationen, är riktigt bra. Detsamma gäller AMD Ryzen och dessa serier av processorer. Om du är intresserad har vi även ett brett urval av processorer .

RAM och hårddisk – spelarens dator måste kunna komma ihåg lite av varje

För att din gamerdator ska kunna köras måste den ha bra minne – både långtidsminne och korttidsminne. Det måste trots allt finnas plats för de dataspel du behöver, och gärna fler. Här behövs en hårddisk med gott om plats. Vi på Fcomputer föreslår speciellt att ha en SSD (Solid State Drive) med gott om plats, eftersom det ökar hastigheten på din dator avsevärt. Eftersom allt på din SSD bara kommer att öppnas och köras snabbare - och ingen vill vänta på att deras spel ska starta, eller titta på långa laddningsskärmar när de vill starta sitt spel, eller ännu värre, när du laddar in i PvP-matcher. I den moderna världen är en SSD-hårddisk nästan en nödvändighet om du på allvar vill spela. Behöver du en ny SSD till din dator? Då kan du ta en titt på vårt utbud här .

Om hårddisken är långtidsminne är din gamerdators RAM (Random Access Memory) korttidsminne. Detta är också viktigt för din gamerdators prestanda – för om det inte finns tillräckligt med korttidsminne kan din gamerdator inte klara av tunga spel eller att ha många olika program igång samtidigt. Därför föreslår vi på Fcomputer att du tar reda på hur mycket RAM-minne du behöver. Många kan nöja sig med 8GB RAM, men du bör nog ha minst 16GB, och ännu mer skadar inte i den utsträckningen, och hjälper till att säkra din speldator långsiktigt för nya spelsläpp. Här är DDR (Double Data Rate) RAM, speciellt i de nyare serierna som DDR5 och DDR4, vansinnigt snabba, och hjälper därför till att din gamerdator fungerar så utmärkt som möjligt.

Om du arbetar med ett bygg-det-själv-speldatorprojekt måste du bara se till att RAM-minnet och alla andra delar är kompatibla. Vissa av de nyare generationerna av hårdvara fungerar bara med andra nyare generationer av annan hårdvara, så du måste vara helt säker på att den passar ihop innan du köper nya delar hemma, eller innan du använder vår konfigurerbara speldatorsektion för att sätta ihop din nya spel PC. Om så är fallet så kan vi på Fcomputer givetvis alltid hjälpa till med detta – våra kunniga medarbetare har bra koll på allt som du förväntar dig att rutinerade nördar ska kunna lista ut och de kan därför enkelt berätta vad det är för hårdvara där är och är inte kompatibel.

Spelpaket – få en komplett speluppsättning

Om du vill ha den kompletta spelupplevelsen, men behöver lite mer utrustning än bara en kraftfull gamerdator, så kan du ta en titt på våra spelpaket. Med ett spelpaket från Fcomputer får du inte bara en speldator. Vi erbjuder ett komplett spelupplägg där du förutom en kraftfull Fcomputer även får minst en bildskärm, en mus och ett tangentbord – och ofta ingår även musmatta, antivirus, headset, kontorsstol mm. Det är den extra enkla lösningen som ger dig bäst resultat när du vill ha bra kvalitet för hela pengarna!

Det är också den ultimata lösningen om du skulle vilja byta ut flera, och särskilt de flesta, delar av din speluppsättning. Vi väljer naturligtvis mellan högkvalitativ gamerutrustning, som monitorer från AOC eller möss från FOURZE. Ett spelpaket är också den perfekta presenten om det är en speciell dag i familjen och någon behöver något stort för sin framtid som gamer. Det finns många alternativ med ett spelpaket, så du kan titta igenom vårt olika urval av paket för att hitta den gameruppsättning som är mest meningsfull för dig.

Ge din gamerinstallation ett lyft med fantastisk gamerutrustning för din gamerdator

Om du redan vet vilken gamerdator du vill investera i, då kan du även ta en titt på vårt stora utbud av gamerutrustning . Här kan du välja mellan kvalitetsprodukter från de största tillverkarna i spelvärlden – och all deras utrustning passar perfekt till en Fcomputer . Vi erbjuder olika gamerutrustning såsom gamermöss, gamertangentbord och gamerheadset. Då har du allt gott till hands när du spelar med dina vänner eller när du ska sparka dina motståndare så hårt i magen att de aldrig kommer över mållinjen.

Du hittar med fördel hela ditt spelupplägg hos oss, där du även har möjlighet att hitta gamerbord, stolar med mera – och det hela är specialgjort för gamers! Det betyder att du hos Fcomputer får gamerutrustning som både ser bra ut, är riktigt hållbar och håller allra högsta kvalitet. Titta igenom vårt urval för att slutföra hela din installation, så att din gamerdator är i sitt rättmätiga element med den bästa utrustningen!

Vanliga frågor om speldatorer

Vilken dator är bäst för spel?

Du kan i princip välja vilken gamerdator som helst, eftersom de alla har hårdvara avsedd för spel. Det är dock ingen enkel fråga att svara på, för vilken dator som är bäst för spel beror helt på vilken typ av spel du spelar. Det smartaste och mest korrekta tillvägagångssättet skulle vara att kontrollera kraven för de spel du spelar eller förväntar dig att spela. Då kan du se vad de som minimum kräver och välja en gamerdator med lämplig hårdvara. Beroende på vad du vill är det också smart att kolla vad som krävs för att köra spelen på högsta grafik, eller eventuellt fråga några experter – till exempel oss på Fcomputer – om detta. Så länge din speldator har hårdvara som passar dina behov kommer den att fungera utmärkt för dig.

Vad är en bra speldator för nybörjare?

Om du är ny i spelvärlden bör du nog inte investera i en alltför avancerad gamerdator än, utan istället leta efter en i en lägre prisklass. Du kan enkelt spela de flesta av de senaste spelen med någon av Fcomputer Computers gamerdatorer i den nedre delen av prisskalan, där du fortfarande får bra kvalitet för pengarna. Härifrån kan du alltid investera i en ny och mer avancerad gamerdator genom åren, eller sakta börja uppgradera den med nya delar.

Hur mycket ström använder en speldator?

Hur mycket ström en speldator använder beror förstås på hur mycket du använder den och hur du använder den. En speldator som används i cirka 4 timmar om dagen kostar ungefär en halv kWh per dag. Beroende på hur mycket du betalar för el kan du själv ta reda på hur dyrt det blir för dig.

Vilken gamer PC ska jag köpa?

Vilken gamerdator du ska köpa beror på vad du ska använda den till. Hos Fcomputer har vi ett stort utbud av kraftfulla speldatorer till en rad olika priser, beroende på vad du behöver.

Har du ytterligare frågor om våra gamerdatorer?

Vårt enorma utbud rymmer utan tvekan allt du som gamer behöver. Men det kan bli en rejäl resa om du ska skaffa dig en ny gamerdator, eller om du köper den åt någon annan. Vi vet detta mycket väl och vi vill hjälpa dig att undvika förvirring. Därför är vi också redo att svara på dina frågor om det är något du är osäker på. Du kan därför alltid skriva till oss via mejl eller i chatten på denna sida, så finns vi även redo per telefon.