Behöver du en blixtsnabb gamingmus att slå ner fiender med i skjutspel? Så vi har samlat ett antal av marknadens coolaste gamingmöss nedan, där det inte räcker med att musen är ergonomisk och snygg att titta på. En gaming-mus måste också vara blixtsnabb, och det är precis vad du får här i kategorin gaming-mus. Ofta är ett av de enklaste sätten att ge dig själv ett litet försprång när du spelar online att skaffa en bättre gamingmus. Vanliga möss har inte samma precision, och ligger dessutom ofta inte riktigt i handen. gamingmöss, å andra sidan, är designade med det enda syftet att äga vänner och fiender i alla de senaste datorspelen. Alla våra gamingmöss är tillverkade i förstklassig kvalitet, och kommer att klara många timmars intensivt spelande.

Resultat: 298
Resultat: 298


loader

Rätt gamingmus hjälper till att säkerställa seger

Ofta är skillnaden mellan seger och nederlag inte mer än ett musklick eller två. Alla som spelar League of Legends, Counter Strike, Fortnite eller andra populära dataspel vet detta. Därför är det alltid en bra idé att skaffa en väldesignad spelmus. Med en gamingmus får du snabb prestanda och skarp precision för de avgörande ögonblicken. Samtidigt är de specialdesignade för intensiv användning och tillverkaren har tänkt noga på form och storlek, så att du inte behöver frukta fingerkramp under långa spelsessioner. Med en gamingmus kan du i princip alltid förvänta dig:

  • Snabba rörelser och hög precision
  • Bekväm design
  • Många inställningsalternativ

Gamingmöss från erkända tillverkare

Det finns många överväganden att göra när du köper en gamingmus. Men oavsett vilken modell du väljer kan du vara säker på att få en bra produkt när du utforskar vårt stora sortiment. Konkurrensen inom möss är massiv, vilket har pressat priserna till botten och kvaliteten till toppen. Även en billig gamingmus kommer därför att kunna leverera en överraskande hög prestanda jämfört med en vanlig mus. På Fcomputer har vi ett brett urval av konkurrenskraftiga och hyllade gamingmöss från marknadens största tillverkare, inklusive:

  • Logitech
  • Steelseries
  • Corsair
  • Razer

Fcomputer säljer gamingmöss för alla typer av spel

Alla spelmöss är designade speciellt för datorspel. Men beroende på vilken typ av spel du föredrar kan dina muskrav variera. Spelar du MMO-spel kan du med fördel välja någon av våra spelmöss med 5 eller fler knappar. Du kan ställa in så att du alltid har de viktigaste förmågorna eller genvägarna bokstavligen nära till hands.

Känner du hur muspekaren kryper iväg i strategispel? Då kan du med fördel välja en spelmus med hög dpi. Det står för Dots Per Inch och ju högre siffra, desto mindre behöver du flytta musen för att den ska registreras på skärmen.

På Fcomputer säljer vi gamingmöss med upp till 16 000 dpi. Du behöver dock inte så mycket för skjutspel som Counter Strike, där precision ofta är viktigare än snabbhet. Om du är en FPS spelare kan du därför fokusera på andra parametrar när du väljer din nästa mus.

Spelmus för barn och vuxna

Numera spelar både barn och vuxna datorspel. I vårt sortiment finns gamingmöss i många storlekar. Men även om storleken varierar något mellan modellerna så finns det ingen anledning att ta fram måttbandet. De flesta gamingmöss för små händer eller gamingmöss för barn kan även användas av de med lite större händer.

Cirka 90 % av världens befolkning är högerhänta, så många möss är speciellt utformade för att passa bäst i höger hand. Om du letar efter en gamingmus för vänsterhanden går du lyckligtvis inte förgäves. En stor del av våra gamingmöss är symmetriska och därför lika bekväma att hantera för båda händerna.

Välj mellan optiska gamingmöss eller laser

Om du letar efter en spelmus kommer du snabbt att stöta på begreppen optisk och laser. Även om termerna är olika, använder de två typerna av möss faktiskt samma underliggande teknologi. I båda filtälten lyser musen upp en yta, och en CMOS-sensor använder reflektion av ljus för att upptäcka rörelse. Skillnaden är att en lasermus använder en laser, medan en optisk mus använder ett LED-ljus.

Rent praktiskt betyder det att du måste vara uppmärksam på ditt underlag. En mycket reflekterande yta som ett glasbord är inte lämplig för en optisk mus. Här behöver du en lasermus med dess kraftfullare ljuskälla. Lasern säkerställer också en extrem grad av precision, eftersom den kan fånga upp även den minsta rörelse.

På grund av den tekniska utvecklingen är det praktiskt taget inte längre någon större skillnad mellan teknologierna. Men som en tumregel är skillnaden:

  • Optisk – Lågt pris och mindre acceleration
  • Laser – Stor precision och fungerar på alla ytor

Brett urval av trådbundna eller trådlösa spelmöss

Huruvida en spelmus ska vara ansluten med tråd eller inte startar alltid stora diskussioner bland spelare online. Debatten har dock tystnat i takt med att tekniken har gått framåt, och valet är nu mest en fråga om personlig preferens.

En trådbunden spelmus är det typiska valet för de mest dedikerade spelarna. Här kan du vara helt säker på att signalen från musen går igenom utan minsta störning. Samtidigt är priset ofta lite lägre, och du behöver inte oroa dig för om batteriet tar slut mitt i ett spel.

Den trådlösa gamingmusen har den uppenbara fördelen att du bara behöver slåss mot dina fiender på skärmen – inte med en kabel. Du kan därför röra musen helt fritt. Och då är den trådlösa signalen nu så snabb att du inte behöver oroa dig för latency (fördröjning) i förhållande till signalen.

Utforska färger och mönster

På Fcomputer har vi ett brett utbud av gamingmöss i olika färger och design. En svart gamingmus går aldrig ur mode, men vi bär även snygga möss i till exempel rött och vitt. Spelar du långt in på natten finns det förstås även gamingmöss med RGB-ljus som ska säkerställa rätt stämning. En spelmus med ljus låter dig vanligtvis justera färg och intensitet i den medföljande programvaran. Här kan du även justera tekniska parametrar – saker som känslighet och acceleration – och konfigurera musens knappar. Sammantaget är det väl värt att lägga lite tid på att ställa in din nya mus för att uppnå optimal prestanda. Du kan ställa in musen delvis på Windows, Linux eller Mac, men även individuellt i de olika spelen eller vissa möss har även speciell programvara som kan låsa upp fler funktioner på din mus. Där kan du typiskt sett kan skapa en unik konfiguration anpassad efter dina behov.