Om du behöver en ny musmatta för gaming, så har du kommit till rätt ställe. Här hos Fcomputer har vi ett brett utbud av musmattor för gaming från de mest respektabla tillverkarna på marknaden, och du kommer säkert att kunna hitta en som matchar dina behov. Oavsett om du behöver en större modell av musmatta för gaming som ger dig utrymme för stora armrörelser, eller en mindre och mer kompakt storlek, så bör du ta en titt på vår sida. Vi erbjuder allt från små, praktiska och prisvärda musmattor för gaming till meterstora modeller i lyxiga material. Vi har nästan allt du kan önska, så se närmare på vårt utbud nedan.

Resultat: 110
Resultat: 110


loader

Hitta de bästa musmattorna för gaming på marknaden!

Som varje seriös gamer vet, är musmattor inte bara musmattor. Det är samma sak med gaming-musen och gaming-tangentbordet - man vill ha högsta kvalitet för att förbättra sina chanser att vinna. Med den helt rätta gaming-musmattan kan man uppnå en extra hög precision och låg reaktionstid. Många spel kan avgöras på några få avgörande sekunder, och här kan precision och reaktionstid vara skillnaden mellan seger eller förlust.

Som tur är hittar du alltid ett stort urval av gaming-musmattor här hos Fcomputer, som kan hjälpa dig att bli en bättre gamer. Vi kan bland annat erbjuda musmattor från tillverkare som A4Tech, SteelSeries, Corsair, Razer, Logitech och många fler. Dessa märken har alla uppnått stor framgång på grund av deras känsla för kvalitet, materialval och design. Detta har gjort dem till några av de mest populära tillverkarna av musmattor för gaming bland både gamers och professionella spelare. Så om du letar efter en gaming-musmatta, är dessa tillverkare definitivt de föredragna märkena.

Det kan vara så att du behöver en stor musmatta för gaming så att du inte behöver oroa dig för att musen faller över kanten i Call of Duty. Eller så kanske du behöver en kompakt gaming-musmatta som du kan ta med dig på resande fot och som också har en halkfri gummiyta. I vilket fall som helst kan du vara säker på att hitta den perfekta gaming-musmattan för dina behov.

Teknologin och utseendet - hitta rätt gaming-musmatta

Gaming-musmattor utvecklas med den senaste teknologin för att vara ergonomiskt korrekta, ge maximal komfort och de bästa förutsättningarna för gaming. Det utvecklas små och hårda musmattor för snabbt gameplay, och det utvecklas större och mjuka gaming-musmattor, vilket är lämpligt för att uppnå skarp precision. På de hårda ytor glider musen snabbare, vilket ger dig stor rörlighet. På de mjuka ytor glider de långsammare, vilket förbättrar sikten i FPS-spel.

Du kan också överväga hur din gaming-musmatta ska passa ihop med resten av ditt setup. De finns med RGB-bakgrundsbelysning, USB-ingångar och i storlekar som gör det möjligt att placera tangentbordet på dem. De finns också i olika färger, om du är mycket upptagen av utseendet på din gaming-musmatta. Vissa kommer till och med med olika motiv, ofta konstverk från kända spel som League of Legends eller PUBG. Det betyder att du kan få en gaming-musmatta som passar precis dina behov och din stil.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en gaming musmatta?

Det kan vara överväldigande att veta vad man ska fokusera på när man köper en gaming musmatta. Här har vi samlat några olika parametrar som kan ge inspiration:

  • Ytmaterialet
  • Storleken
  • Tjockleken
  • Extra funktioner

En gaming musmatta kan vara tillverkad i både mjukt och hårt material. De mjuka gaming musmattorna är gjorda av tyg och har fördelen att de ger bra precision och kan vikas ihop om de behöver transporteras. Det är en klar fördel om du spelar FPS-spel som Counter Strike och Overwatch, där det är avgörande att sikta och träffa precist. Hårda gaming musmattor är å andra sidan tillverkade av exempelvis plast eller aluminium och är bättre lämpade för fart. För gaming, där det är viktigt att snabbt byta synvinkel, är en hård gaming musmatta lämplig.

Storleken är självklart också en faktor. Gaming musmattor finns i storlekar från small till XXXXXL. Skillnaden mellan de minsta och största är cirka 20 centimeter till cirka 1 meter och 20 centimeter i längd. Kanske behöver du bara en liten och kompakt gaming musmatta för strategispel. Eller så behöver du en matta som täcker hela ditt bord, så du kan stabilisera både ditt tangentbord och din mus för hektiska skjutspel. De största gaming musmattorna är bäst för dig som spelar med låg känslighet / sensitivitet i musen.

Det finns gaming musmattor med tjocklekar på cirka 2 mm, cirka 3 mm och cirka 5 mm. De tunnaste är vanligtvis fördelaktiga att transportera eftersom de är enklare att rulla ihop. Gaming musmattor i mellanstorlek är både lätta att transportera och ger bra stabilitet. De tyngsta mattorna lägger sig tungt på bordet och ger högsta stabilitet.

Av extrafunktioner finns det flera som inte bara är praktiska, utan också rätt häftiga. Du kan få trådlös laddning för din mus i din gaming musmatta, RGB-bakgrundsbelysning i kanterna på mattan som du kan synkronisera med resten av ditt RGB-setup, och USB-ingångar så du kan ansluta din mus till din gaming musmatta.

Välkända märken inom gaming musmattor

Ett annat bra ställe att börja söka efter en musmatta för gaming är genom att titta på varumärkena. SteelSeries har länge varit en av de största spelarna på marknaden för gaming musmattor. Deras klassiska QcK-serie finns i många olika storlekar och är ett pålitligt val för alla gamers. De erbjuder också coola RGB-belysta gaming musmattor från deras QcK Prism Cloth-serie. Gaming musmattor från SteelSeries ses gång på gång på de största gaming-turneringarna världen över.

Razer erbjuder gaming musmattor i både hårt och mjukt material. Deras stora musmattor från serien Gigantus och Goliathus är några av marknadens bästa gaming musmattor, designade för att ge dig den ultimata kontrollen så att du kan besegra motståndaren. Oavsett om det spelas League of Legends, Starcraft II eller något annat stort eSport-spel, kan man hitta de stora märkena.

Corsair har också gaming musmattor för alla behov och preferenser. Deras musmattor har coola funktioner som RGB-belysning, och de kommer i bästa kvalitet. Precis som SteelSeries och Razer har Corsair fått mycket erkännande för sina musmattor för gaming under åren. Både Razer och Corsair är till exempel nämnda på en lista över de bästa musmattorna 2021 från den amerikanska nyhetskanalen Business Insider. Alla tre varumärken har en eller flera modeller med på TechRadars lista över de bästa gaming musmattorna 2022.

Hitta din favoritmusmatta för gaming i vårt breda utbud

De största professionella gamers använder marknadens bästa musmattor för gaming. Det ger dem de bästa förutsättningarna att vinna på slagfältet. Du kan hitta samma gaming-musmattor som används av kända Counter Strike-proffs och de bästa lagen i League of Legends här hos Fcomputer.

Med vår sökfunktion till höger på sidan kan du själv välja din föredragna storlek och tillverkare och på så sätt göra din sökning lite mer överskådlig. Vi föreslår också att du tittar på vårt urval av möss och tangentbord om du behöver utrustning som passar din nya musmatta.

Dessutom ska du inte tveka att kontakta oss om du har frågor om vårt utbud. Vi finns här för att ge råd och hjälpa dig!

Vanliga frågor och svar

Vilken gaming-musmatta ska jag välja?

För att hitta rätt gaming-musmatta bör du överväga vilka behov den ska uppfylla. Vill du ha en musmatta som täcker hela bordet? Kan den hantera musen du har? Har du en favoritfärg som du bara MÅSTE ha? Det är bara några av de frågor du kan ställa dig för att hitta rätt gaming-musmatta.

Vilka tillverkare gör gaming-musmattor?

Om du vill att din gaming-setup matchar hemma kan du med fördel hitta flera populära varumärken i vårt sortiment. Stora tillverkare som Logitech, Razer, Corsair och andra tillverkar bland annat coola gaming-musmattor.

Var kan jag köpa en bra gaming-musmatta?

Du kan köpa en cool gaming-musmatta på Fcomputer. Vi har ett stort urval från de största tillverkarna på marknaden och till fantastiskt bra priser.