På Fcomputer älskar vi allt som heter spel och därför har vi såklart även de allra senaste generationerna av konsoler. Du kan därför hitta den senaste generationen Xbox-konsoler, som Xbox Series X, här på sidan. Vi har sett till att ha det bästa av det bästa och därför kan du även hitta Xbox Series X till ett riktigt bra pris här. Med denna konsol kan du spela de senaste spelen, både de stora titlarna men även indietitlar, där det även går att spela äldre generationer Xbox-spel då det är bakåtkompatibelt. Se vårt urval nedan.

Resultat: 2
Resultat: 2


loader

Den senaste generationen av Xbox

Xbox Series X är den senaste konsolen från Microsoft som lanserades i november 2020. Det är nästa generation av Xbox-konsoler som inte bara kommer med en ny design och massor av nya funktioner, utan också med fantastisk hårdvara av hög kvalitet. Med en Xbox Series X får du en konsol som tar ditt spelande till nästa nivå och som verkligen kan konkurrera med de stora namnen på spelmarknaden.

Xbox Series X har en vacker och enkel design som ger konsolen en slimmad form. Dess design gör också att den passar in i alla hem, oavsett stil, då både färgen och den enkla designen passar bra in i vilken designmiljö som helst. Detta gör även en Xbox Series X perfekt för dig som vill ha en konsol som kan spela de senaste spelen utan att ta för mycket plats i vardagsrummet eller vara för inträngande i utseendet.

Den senaste generationen av konsolen har en inbyggd SSD-enhet som ger snabbare laddningstider. Det betyder att du inte längre behöver vänta för länge på att dina spel ska laddas. Du kan bara börja spela alla coola spel du har utan problem. Det gör också spelande med vänner roligare, eftersom ni inte behöver vänta på varandra om ni spelar ett MMO. Xbox Series X är också designad för att kunna köra 4K-spel med HDR-teknik. Detta ger en tydligare och mer detaljerad visning av även de mest krävande spelen. Du får därför en ultraskarp skärmupplösning där du kan se alla de minsta detaljerna när du spelar de stora AAA-titlarna. Med Ray-Tracing får du också en så realistisk spelupplevelse som möjligt.

Du hittar också ett avancerat ljudsystem som ger dig en komplett surroundljudupplevelse med nya Xbox Series X. Du kan därför med lätthet höra alla dina fiender när de närmar sig din position. Inte nog med det, ett bättre ljud ger dig också en mer uppslukande upplevelse när du spelar. Detta, tillsammans med ray-tracing, gör ditt spelande ännu bättre.

Sammantaget är Xbox Series X en kraftfull konsol designad för att ge dig den bästa möjliga spelupplevelsen. Den har den senaste designen och funktionerna som ger dig en exceptionellt bra upplevelse av grafiken, där du får en flytande och snabb upplösning, och en ännu snabbare laddningstid än tidigare. Den är också designad för att ge dig både realistisk och detaljerad spelgrafik och fullt surroundljud så att du kan höra allt som händer runt omkring dig. Microsoft har även designat ett nytt kontrollsystem som är ännu mer intuitivt och ger dig mer kontroll över dina spelupplevelser.

Fördelarna med en Xbox Series X

Det finns många fördelar med en Xbox Series X, som du kan se nedan, där vi har sammanställt en lista över några av de största fördelarna med att investera i den senaste generationen Xbox:

#1 För det första kan den här konsolen leverera mycket högre grafik och bildkvalitet jämfört med äldre versioner. Det är möjligt tack vare den senaste tekniken som konsolen är utrustad med. Du kan därför spela de senaste spelen med högsta grafik.

#2 För det andra kan Xbox Series X ge dig möjligheten att spela alla dina favoritspel i mycket snabbare hastighet än tidigare. Det beror på att konsolen är utrustad med en mycket kraftfullare processor än tidigare. Detta gör att spelare kan njuta av smidigare spel med högre upplösningar, där spelet också laddas snabbare.

#3 För det tredje är det möjligt att uppgradera flera av dina Xbox-spel till nyare versioner. Så du kan fortsätta spela välkända klassiker med ännu bättre kvalitet.

#4 Du kan inte bara uppdatera äldre Xbox-spel för att matcha den nuvarande grafiken, den senaste Xbox Series X-konsolen har också uppdaterad hårdvara när det kommer till både ljud och grafik. Du får en mer realistisk spelupplevelse nu.

Kort sagt finns det många fördelar med att skaffa en Xbox Series X, och till och med fler än nämnt ovan, då det är en konsol som har tagits fram med omsorg och kvalitet i åtanke.

Xbox Series X vs. Xbox Series S

Om du är intresserad av en ny Xbox, men funderar på om du ska välja antingen Xbox Series X eller Xbox Series S , kan du läsa vidare här, där vi kort förklarar de övergripande skillnaderna och likheterna mellan de två konsolerna.

Båda konsolerna är de två senaste generationerna av Xbox-konsoler från Microsoft. Du hittar bra hårdvara av hög kvalitet i båda konsolerna, men om du vill ha en konsol som är mer högpresterande är det en Series X du bör titta på. Du hittar också bra hårdvara i en Series S, men denna är producerad med budgetvänlighet i åtanke.

Xbox Series X har en 8-kärnig 3,8 GHz AMD Zen 2-processor, 12 teraflops grafikprocessor och 16 GB RAM. Den har också en 1 TB NVMe SSD-hårddisk och en 4K Blu-ray-diskenhet.

Xbox Series S har en 4-kärnig 3,6 GHz AMD Zen 2-processor, 4 teraflops grafikprocessor och 10 GB RAM. Den har en 512 GB NVMe SSD-hårddisk och är en komplett digital när det kommer till spel.

Xbox Series X är därför designad för att leverera bästa möjliga grafik och prestanda, till ett mer avancerat pris, medan Xbox Series S är designad för att vara kompakt och billigare. Xbox Series X har därför också ett högre pris än Xbox Series S. Dessutom går det också bara att spela fysiska spel på en Series X.

En konsol som är bakåtkompatibel med tidigare generationer

Har du alltid varit ett stort fan av Xbox och äger du många spel från deras äldre konsoler? Då kommer du att älska nya Xbox Series X. Den här konsolen är bakåtkompatibel, vilket innebär att du kan spela de flesta spel från tidigare generationer av Xbox-konsoler. Faktum är att du kan spela upp till fyra generationer tillbaka.

Microsoft gör det möjligt för dig med hjälp av Xbox-mjukvara som simulerar hårdvaran från tidigare konsoler så att de äldre spelen kan spelas på Xbox Series X. Detta gör att du kan njuta av tidigare Xbox-titlar på din nya konsol.