Splatoon är ett roligt och färgstarkt tredjepersonsskjutspel utvecklat av Nintendo som kan spelas på din Nintendo Switch. Spelet utspelar sig i den postapokalyptiska världen där du spelar som människa-bläckfisk-hybrider som slåss mot varandra. Där du har möjlighet att skjuta dina fiender med färgglatt bläck, där färgen varierar beroende på vilken variant av hybrid du är. Det är ett underhållande och färgstarkt spel som ger dig en upplevelse utöver det vanliga, där du kan spela med en mängd olika vapen och där samarbete är kärnan i dina strider mot fienderna. Du hittar fler Splatoon-spel här på Fcomputer, där du även har möjlighet att hitta både gamerutrustning inspirerad av spelserien och tillbehör till ditt spel. Du kan se vårt fantastiska utbud nedan.

Resultat: 5
Resultat: 5


loader

Utforska Splatoons färgstarka och galna värld

Splatoon är en välkänd klassiker av en spelserie som har funnits sedan 2015, då den släpptes till Nintendo Wii U. Sedan dess har det kommit två nya spel i serien, Splatoon 2 och Splatoon 3, som du kan spela på Nintendo Switch. Varje spel i serien har den välkända färgstarka världen där människa-bläckfisk-hybriderna lever och där du som spelare har din vardag. Du kan därför, med Splatoon, se fram emot strider fulla av färg, massor av underhållning och fart på fältet när du slåss mot fienderna.

Med Splatoon får du en hög underhållningsnivå när du spelar mot andra spelare över hela världen. Du har möjlighet att slåss med, och mot, ett hav av olika spelare, vilket ger dig underhållning i timmar. Spelen har månatliga festivalevent kallade "Splatfests" som ger dig möjlighet att svara på frågor som kan vara allt mellan himmel och jord, där festivalen ofta interagerar med andra Nintendo-spel. Vilket ger dig underhållning över hela linjen. Under de olika "Splatfesterna" kämpar du mot dina fiender och beroende på vilket lag som vinner kan det ha en positiv effekt på vilken belöning du får på festivalens sista dag.

För varje Splatoon-spel finns den avslutande och enorma "Splatfest" där det, beroende på hur turneringen slutar, kommer att påverka hur nästa spel i serien kommer att bli. Slutet på Splatoon påverkade historien om Splatoon 2 och slutet av Splatoon 2 kommer att påverka starten och historien om Splatoon 3. Du har därför möjlighet som spelare att påverka den större spelmiljön.

Det finns en hel del som du kan få ut av Splatoon och det är därför också ett spel som är värt alla pengar. Det är inte bara underhållande, intressant och roligt, det är möjligt att spela det om och om igen. Det är alltså ett spel som kan spelas i timmar och i flera år utan att det blir tråkigt.

Splatoon är ett måste-spel för fans av Nintendo. Det har de välkända tecknen på ett bra Nintendo-spel, och är därför även en hit bland både barn och unga. Du kan njuta av färgglada miljöer, konstiga men roliga vapen och de utmanande och strategiska spelen. Om du är intresserad av ett underhållande och actionspäckat spel som är helt galet i färgerna, då är Splatoon 2 och Splatoon 3 precis rätt spel för dig! Se vårt fantastiska utbud av Splatoon-spel här på Fcomputer och hoppa in i det underbara universum som är Inkopolis.

Uppgradera din karaktär med Splatoon amiibo

Om du vill uppgradera de karaktärer du redan har i Splatoon har du möjlighet att göra det med en av de fantastiska Splatoon amiibos som vi har i lager. Här har du möjlighet att uppgradera karaktärens vapen, utseende, kläder och mycket mer. Vill du gå upp i nivå? Då kan vilken amiibo som helst göra detta åt dig också. Du har olika alternativ beroende på vilken amiibo du är intresserad av.

Det fina med amiibos är inte bara att de ger dig något extra i spelet, de kan även användas som samlarföremål, så att du kan ha din alldeles egna samling av Splatoon-karaktärer och andra häftiga grejer stående hemma. Visa upp dina favoritspel eller karaktärer med en Splatoon amiibo.

Lägg till en färgklick till ditt liv med Splatoon-tillbehör

Om du redan har Splatoon som ett spel eller har amiibos du är intresserad av, då har du flera alternativ för att utöka din samling av Splatoon-relaterade redskap och tillbehör. Du kan bland annat hitta spel som Mario Kart som ger dig möjlighet att spela med välkända Splatoon-karaktärer. Du kan även hitta utrustning till din Nintendo Switch som är inspirerad av spelet. Här kan du bland annat hitta kontroller eller joy-cons som har ett färgglatt utseende.

Du kan hitta flera olika saker hos Fcomputer som är relaterade till Splatoon, så det är bara att titta igenom vårt utbud för att hitta det som passar dina intressen och dina behov av utrustning och underhållning.

Vanliga frågor

När kommer Splatoon 3?

Splatoon 3 släpptes den 9 september 2022.

Vad kan du spela Splatoon på?

Du kan spela Splatoon 2 och Splatoon 3 på din Nintendo Switch.

Är Splatoon lämplig för barn?

Ja, barn och unga kan spela Splatoon, men det kan finnas några våldsamma scener som kan vara lite läskiga för de allra minsta. Men det är annars ett extremt färgglatt och underhållande spel.

Kan man vara mer om att spela Splatoon?

Du kan spela från 1 till 8 spelare när du spelar Splatoon med vänner.