Vill du också att friterad mat ska vara lite nyttigare? Det är faktiskt möjligt - med en airfryer! En air fryer kan ge dig krispig mat utan all olja som en fritös kräver. Här på Fcomputer erbjuder vi ett brett utbud när du letar efter en fritös till ditt kök. Vi har många välkända varumärken, som Philips, och kvaliteten är garanterat hög. Hos oss hittar du enkelt en airfryer i alla prisklasser, men gemensamt för dem är att de kan spara både tid och kalorier när det kommer till matlagning. Se alla våra modeller och läs mer om dem här.

Resultat: 46
Resultat: 46


loader

En air fryer - vad är det?

En luftfritös är i huvudsak en korsning mellan en fritös och en varmluftsugn. De finns i många storlekar, men de är alla mycket mindre än en traditionell ugn. För vissa kommer den faktiskt att kunna ersätta en ugn, men den har fortfarande sina begränsningar – speciellt när det kommer till volym.

Namnet kommer från funktionen: air fryer betyder air fryer. Den lagar därför mat med varmluften.

En airfryer har en kammare för maten, och här läggs bara en matsked olja i en behållare. Då hjälper den varma luften till att steka maten knaprig – med en mycket begränsad mängd olja. Maten blir därför inte lika fet och mättad med olja som i en fritös, men den blir fortfarande krispig och god.

I vissa airfryers är det till och med en sorts arm som kontinuerligt vänder maten så att den blir optimalt krispig, hela vägen runt. Det garanterar den bästa upplevelsen, så att du kan njuta av den krispiga, krispiga maten - varje gång.

Vilken storlek airfryer ska jag välja?

Det beror på vad du ska använda din airfryer till och hur många personer du har i hushållet. Om du är en eller två, och du bara måste laga en del av en måltid i den, som krispiga pommes, klarar du dig enkelt med en liten, som kan finnas i de flesta skåp.

Är ni många, eller vill ni tillaga flera saker samtidigt, är det smart att satsa på en större, så att maten ändå kan tillagas i ett svep. Fyller du en liten airfryer för mycket kan det vara svårt för den varma luften att cirkulera och den friterade maten att bli härligt krispig.

Om du fortfarande är osäker, välj en som är lite för stor hellre än lite för liten. Du är också välkommen att skriva eller ringa oss direkt, så guidar vi dig gärna till rätt val. Våra kompetenta medarbetare står redo att hjälpa dig hitta rätt, så att du får precis rätt modell hembeställd. Det är också viktigt för oss att du är nöjd med ditt köp.

Sparar du el med en airfryer?

En airfryer är inkopplad och går därför på el. Du kan dock fortfarande spara el om du använder en airfryer istället för en ugn. Det är en mindre maskin och förbrukar i allmänhet mindre ström. Förutom det behöver det inte ta tid att värma upp som en ugn måste, och den måste värma upp en mindre volym, så den lagar också maten snabbare. Detta betyder återigen att den är påslagen under en kortare tid och därför drar mindre ström. En bonus är att maten dessutom blir färdig snabbare än om du lagar den i ugnen

Du kan också använda en airfryer för att baka, men detta kräver ofta extra utrustning. Den kan dock enkelt köpas direkt eller senare.

Med rätt utrustning kan du baka bröd, kakor och mycket mer i maskinen och det är både enkelt och roligt. Här kan även barn vara med, eftersom den är lättare att styra än en ugn.

Finns det recept på airfryer?

Man kan göra många saker i en airfryer, men de måste ofta tillagas kortare än i ugn, eller längre än i en klassisk fritös. Det är därför viktigt att du kontrollerar vad rekommendationen är för din modell. Det står för det mesta i manualen, och annars är det lätt att kolla maten på vägen.

Du kan laga enkla saker som grönsaker, pommes frites och kyckling i din airfryer, men du kan också göra specialrätter. Du kan hitta speciella airfryer-recept på nätet som har utvecklats för maskinen. De fungerar ofta ännu bättre än ugnsrecept som har anpassats till en fritös.

Det är många som delar dessa recept gratis på nätet, och du hittar också ofta förslag i en mapp som följer med din maskin.

Om du är äventyrlig och duktig på att laga mat, då kan du även prova dig fram noga när du skaffar din airfryer.

Kanske måste du skriva ner dina nya recept själv. Du kan utveckla många spännande saker som du kan använda i många år.

Köp din airfryer och annan köksutrustning på Fcomputer

Vi har utökat sortimentet så att vi nu erbjuder ett stort utbud av både fritöser och andra vitvaror till köket. Resten av utbudet till köket kan du se här . Du kan komplettera din airfryer med andra läckra produkter för köket. Vi har ett stort utbud här på Fcomputer, och du får allt till våra bra priser.

Om du vill ha ytterligare vägledning om att välja en airfryer eller andra produkter, vänligen kontakta oss. Du kan fånga oss via e-post. Vi hjälper dig så snart som möjligt.

FAQ

Är en airfryer hälsosam?

Det är i alla fall nyttigare än att fritera, då det steks med minimalt med olja och varmluft. Hälsan beror också på dina råvaror och det är som alltid viktigt att du äter en varierad kost. Om du är van vid att fritera så finns det många kalorier att spara på dina måltider.

Vilken storlek är bäst?

Det beror på om du gör tillbehör eller en hel måltid. Man måste också tänka på hur många man lagar mat till. De flesta kan nöja sig med en liten, men större familjer kan njuta av de stora modellerna.

Kan jag lämna tillbaka min airfryer?

Ja, om du ångrar ditt köp och din airfryer är oöppnad kan den returneras i tre veckor. Om det uppstår problem med produkten, kontakta oss omgående via e-post eller telefon.