Resultat: 1
Resultat: 1


loader

Gör det enkelt att göra hemmagjord pasta med en pastamaskin från Fcomputer

En pastamaskin är en oumbärlig maskin för alla pastaälskare där ute. Det är ett enkelt sätt att göra färsk pasta hemma, och med en pastamaskin kan du anpassa pastan efter dina personliga smaker och preferenser. Du har möjlighet att göra ett hav av olika pasta, oavsett storlek och form, så det är bara att börja leta efter pastamaskinen som ger dig den suveränt bästa pastan i dina ögon.

Hur fungerar en pastamaskin?

Den mest klassiska pastamaskinen består av två rullar som kan ställas in i olika tjocklekar. Degen matas genom valsarna och blir därigenom platt och jämn. Pastan kan sedan skäras till önskad bredd eller form med hjälp av olika utskärningar som ofta följer med maskinen. Om det är denna typ av pastaform du är mest inne på så kan du hitta denna modell från flera erkända märken på marknaden inom pastamaskiner.

Fördelar med att använda en pastamaskin

 • Färsk pasta smakar ofta bättre än pasta från snabbköpet och med en pastamaskin kan du enkelt och snabbt göra din egen färsk pasta hemma.
 • Genom att göra din egen pasta kan du anpassa smak och konsistens efter dina personliga preferenser – och även formen på pastan!
 • En pastamaskin är också ett roligt och kreativt sätt att umgås med familj och vänner.

Hur använder man en pastamaskin?

 • Gör först degen genom att blanda ihop mjöl, ägg och lite vatten. Degen ska vara mjuk och elastisk.

 • Degen kavlas sedan ut till en platt plåt och passeras genom pastamaskinens valsar. Upprepa processen och justera rullarna till önskad tjocklek.

 • När degen blivit platt och slät kan du skära den till önskad bredd eller form med hjälp av fräsarna som följer med pastamaskinen.

 • Pastan kan kokas direkt eller torkas och förvaras för senare användning.

Tips för att använda en pastamaskin

 • Tänk på att använda färska råvaror till degen, då det ger bäst smak och konsistens.
 • Börja med en tjockare inställning på rullarna och arbeta dig gradvis ner till önskad tjocklek.
 • Undvik att använda för mycket mjöl eftersom det kan göra att pastan smulas sönder.

En pastamaskin är ett enkelt och roligt sätt att göra hemlagad pasta. Med en pastamaskin kan du skräddarsy pastan efter din personliga smak och preferenser, och det är ett bra sätt att umgås med familj och vänner. Så om du älskar pasta är en pastamaskin definitivt värd att investera i!   Du kan hitta ett hav av olika recept på hemgjord pasta över hela nätet, men här på Fcomputer har vi såklart även vårt eget favoritrecept som du kan se nedan. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan du alltid ha läcker färsk pasta till alla dina favoriträtter.

Fcomputer eget recept på en pastaklassiker

Ingredienser:

 • 250 g mjöl (ta din favorit - vi älskar durummjöl)
 • 2 stora ägg

Handlingsplan:

 1. Häll mjölet i en stor skål och gör en brunn i mitten.
 2. Vispa ner äggen i fördjupningen.
 3. Använd en gaffel för att vispa äggen och blanda dem gradvis i mjölet tills det hela bildar en sammanhängande deg ELLER använd en smart matberedare för att göra jobbet åt dig.
 4. Knåda degen med händerna i ca 10 minuter tills den är mjuk och smidig.
 5. Täck degen med en fuktig trasa eller plastfolie och låt vila i ca 30 minuter.
 6. Dela degen i 2-3 lika stora bitar.
 7. Kavla ut varje del med pastamaskin eller kavel tills de är ca 1-2 mm tjocka.
 8. Skär degen i önskade former, t.ex. spagetti, tagliatelle eller lasagneplattor.
 9. Låt pastan torka i ca 15-30 minuter innan du kokar den i rikligt med saltat vatten i ca 2-5 minuter, beroende på pastans storlek och hur al dente du vill ha den.

När du har gjort din favoritpasta kan du med glädje göra en av dina favoriträtter – oavsett om det är pasta carbonara, pasta bolognese eller något annat. Smaklig måltid!