Om du letar efter en ny dator, men också vill ha inflytande på hårdvaran är det här platsen för dig. Här på Fcomputer erbjuder vi våra kunder ett stort urval av barebonedatorer. Med en barebone, som är en delvis monterad datorplattform, har du möjlighet att själv montera och lägga till delar till din dator. Om du själv vill bestämma det exakta innehållet i din dator är den här typen av dator precis rätt för dig. Ta en närmare titt på vårt utbud av barebone-datorer nedan och hitta just den modell som passar dina behov och önskemål.

Resultat: 261
Resultat: 261


loader

Bygg din PC själv med barebones

Termen barebonedator omfattar en delvis sammansatt datorplattform eller en icke-monterad uppsättning datorkomponenter. Barebone-datorer är för det mesta helt enkelt ett väska utrustad med ett förinstallerat moderkort och en strömförsörjning. Vissa modeller finns även med ett förinstallerat kylsystem, optisk enhet och en kortläsare. Resten av datorn byggs sedan efter ägarens specifikationer med CPU, hårddisk, RAM och eventuella andra instickskort som kan önskas. Du kan ha speciella krav på din dator, oavsett om den ska kunna köra tunga grafikprogram, användas för att spela in musik eller köra stora spel. Här kan det bli nödvändigt att installera andra nätverkskort, grafikkort eller ljudkort än de som är inbyggda i moderkortet. Dessutom måste du komplettera med externa enheter som bildskärm, mus och tangentbord innan du är redo att använda din nya dator.

Fördelar med barebonedatorer

Att montera din egen barebones PC har flera fördelar jämfört med att köpa en förmonterad PC. Det finns mycket större frihet i förhållande till personlig anpassning av din dator när du har speciella önskemål. Ofta är det också billigare än att köpa en färdigmonterad PC. Å andra sidan finns det tid och arbete att spara jämfört med att behöva montera ihop sin egen dator från grunden.

Fler och fler vill ha inflytande över hur deras PC är sammansatt. På så sätt kan du slippa betala för hårdvara du ändå inte behöver. Och så är det kul att lära sig något om hur de enskilda komponenterna i datorn passar ihop. Kanske har du en gedigen kunskap om datorer och du är inte rädd för att kasta dig ut i tekniska utmaningar? Men, det kanske är första gången du vill bygga själv? Här kan en barebonedator vara en riktigt bra lösning. Med en barebones-modell börjar du med en enkel utgångspunkt och arbetar dig därifrån mot en komplett dator. Det är ett roligt arbete för de flesta, men samtidigt finns det en trygghet i att veta att de viktigaste, grundläggande komponenterna är på plats från början.

En annan fördel med många barebonedatorer är deras blygsamma formfaktor. För många tillverkare hålls de smarta och enkla datorerna i en strömlinjeformad och ren design och tar inte mycket plats i landskapet. Så om du vill ha en stark och kraftfull dator, men inte har något emot hårdvara som tar för mycket plats under skrivbordet, är en barebone också ett riktigt bra val.

Det finns pengar att spara

Om du är gör-det-själv-typen finns det verkligen en möjlighet att hålla nere kostnaderna genom att välja någon av våra barebones-lösningar. Du behöver bara köpa exakt de komponenter du behöver, så här kan du sänka en del av priset. Hos Fcomputer kan vi erbjuda barebonedatorer i både den billigare och mer avancerade änden. Oavsett hur mycket eller lite du vill ansvara för att bygga din PC själv, kan du alltid hitta rätt modell på denna sida.

Vi bär barebone-datorer från ett brett utbud av de mest erfarna tillverkarna i branschen, såsom Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, Gigabyte, HP, Lenovo och Samsung. Med en barebones-dator från något av dessa välrenommerade märken kan du vara säker på att kvaliteten är som den ska, och många av dessa tillverkare är även kända för sina rimliga priser.

Vad bör du vara medveten om?

Innan du lägger din nya barebones-dator i varukorgen bör du fundera på vad datorn ska användas till och vad den måste kunna prestera. Finns det hårdvara du bara inte kan leva utan? Vilken är din föredragna processortyp och vilket märke ska processorn vara? Hur många kärnor ska den ha? Hur mycket RAM ska du ha i din PC? Vilken typ av förvaring föredrar du? Ska det finnas en videoutgång eller andra portar? Behöver du särskilt kraftfulla grafikkort eller ljudkort? Behöver du kunna ansluta mer än en bildskärm? Det finns många viktiga beslut som måste fattas innan du trycker på "köp".

Dessutom är det mycket relevant att se till att det är möjligt att uppgradera ditt nya system längre fram. Ett moderkort i en barebones-dator har ofta färre portar för plug-in-kort och RAM-minne än andra modeller. Du bör också se till att moderkortet är kompatibelt med framtida generationer av snabba processorer och minne. Utvecklingen inom detta område går snabbt och du kommer garanterat att kunna uppgradera både minne och plug-in kort några år efter att du köpt din barebones-dator.

Kontrollera specifikationerna för de enskilda modellerna på de relevanta produktsidorna för att se till att du får rätt barebones-dator med posten. Har du frågor angående köp av en barebonedator är du självklart välkommen att kontakta oss.