Här på denna sida hittar du vårt milt omfattande urval av hårdvaruprodukter, till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi har bland annat hårddiskar, tangentbord och möss, headset och högtalare, bildskärmar, grafikkort, moderkort och ljudkort och allt annat du behöver av hårdvara och utrustning till din dator. Oavsett dina behov och önskemål kan du vara säker på att hitta ett brett utbud av produkter som kan väcka ditt intresse. Vårt sortiment består av produkter från marknadens största och mest populära tillverkare, såsom ASUS, Corsair, Acer, Toshiba, Dell och många fler. Se hela vårt sortiment här på sidan.

Här på denna sida hittar du vårt milt omfattande urval av hårdvaruprodukter, till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi har bland annat hårddiskar, tangentbord och möss, headset och högtalare, bildskärmar, grafikkort, moderkort och ljudkort och allt annat du behöver av hårdvara och utrustning till din dator. Oavsett dina behov och önskemål kan du vara säker på att hitta ett brett utbud av produkter som kan väcka ditt intresse. Vårt sortiment består av produkter från marknadens största och mest populära tillverkare, såsom ASUS, Corsair, Acer, Toshiba, Dell och många fler. Se hela vårt sortiment här på sidan.

Rätt hårdvara säkerställer bästa prestanda

Det är viktigt att ha rätt program så att man kan spela dataspel, jobba med grafik eller skriva rapporter. Men oavsett hur användbar eller dyr programvara du installerar på din dator så hjälper det inte mycket om prestandan släpar efter. Detta kräver korrekta PC-komponenter. Kort sagt, hårdvara är datorns fysiska delar. Bildskärm, tangentbord, mus, grafikkort, CPU, hårddisk och så vidare. Med rätt hårdvara får du optimal prestanda och kan potentiellt spara mycket frustration.

På Fcomputer har vi ett brett utbud av hårdvara för din dator från ett brett utbud av erkända tillverkare. Förutom att sälja produkterna till ett konkurrenskraftigt pris har vi även stor kunskap om datorhårdvara. Du är därför alltid välkommen att kontakta oss för råd och vägledning om vårt produktsortiment. Du kan också läsa vidare nedan, eller på de specifika produktkategorierna, för att lära dig mer om exakt vilken typ av hårdvara du letar efter.

Den senaste hårdvaran – Grafikkort

Inom all hårdvara är det stor konkurrens mellan tillverkare om att tillhandahålla de bästa produkterna. Men rivaliteten mellan AMD och NVIDIA måste ändå beskrivas som något speciellt. Under flera decennier har de två chiptillverkarna tävlat om att leverera den snyggaste grafiken och bästa prestanda. Detta har resulterat i några mycket erkända serier av produkter, inklusive:

  • NVIDIA – GeForce 10, GeForce 20, GeForce 30
  • AMD – Radeon RX 5000, Radeon RX 6000

Ingen modern dator har det minsta problem med att visa filmer, webbplatser eller dokument. Men om du jobbar med tunga redigeringsuppgifter eller spelar nya datorspel blir grafikkortet plötsligt en mycket viktig hårdvara. Vi säljer grafikkort för alla behov och budgetar från Asus, MSI, Gigabyte och många andra populära tillverkare och kortens GPU bygger på den kraftfulla tekniken från AMD och NVIDIA.

Som med mycket annan hårdvara är det alltid en bra idé att tänka efter innan du investerar i ett grafikkort. Helt opraktiskt bör du kontrollera om grafikkortet är kompatibelt med ditt moderkort och fysiskt passar ditt väska. Här på vår hemsida kan du sortera efter till exempel videoutgång, tillverkare, grafikprocessor, klockhastighet och videominne, så att du lättare kan spåra rätt hårdvara.

Mer generellt kan man även fundera över vilka krav kortet ska uppfylla. Förväntar du dig ett grafiskt fyrverkeri, hög skärmupplösning och 60 FPS eller högre när du spelar de senaste spelen? Eller gör du tungt redigeringsarbete? I så fall kan de populära korten i GeForce 20-serien och GeForce 30-serien vara vägen framåt. Om mindre klarar av det så har vi även billiga grafikkort som ändå ger bra prestanda i mindre krävande spel eller för lättare arbetsuppgifter.

Skaffa rätt hårdvara – Skärm

Det kan vara lite skrämmande att installera ny hårdvara om du inte har provat det tidigare, eftersom du mest måste öppna ditt väska för att ansluta nya komponenter. Lyckligtvis är detta inte fallet med en PC-skärm, som enkelt kopplas till datorn via en bildskärmsportkabel eller HDMI. Samtidigt kan du också vara säker på ett synligt resultat – antingen i form av klara färger, vackrare filmupplevelser eller helt enkelt mer plats på duken för ditt arbete. Vi säljer skärmar från marknadens bästa tillverkare som Samsung, Asus, AOC och många andra. I olika storlekar och prisklasser. För precis som med all annan hårdvara kan kraven på en bildskärm variera efter behov.

Om du letar efter en spelmonitor bör du hålla höga uppdateringsfrekvenser mätt i Hz (hertz). En hög uppdateringsfrekvens ser till att grafiken inte stammar, utan glider lika tyst över skärmen – om den andra hårdvaran är tillräckligt kraftfull. För snabba multiplayer-spel som Counter-Strike kan du hitta skärmar med 144 Hz och låg respons tid. I andra fall kan dock 60 Hz också användas.

Skärmens upplösning är avgörande för kvaliteten på bilden. Jobbar du med grafik eller video, eller om du helt enkelt vill ha skarpast möjliga bild, räcker det knappast med Full HD/1080p. Så vi pratar 4K eller mer. Om skärmen däremot ska användas för att arbeta med många olika dokument och flikar kan det vara själva storleken (mätt i tum) som är den viktigaste parametern. Du kan till och med överväga en sekundär skärm för att fördela uppgifter och få en större överblick.

Stort urval av hårddiskar

Vad du än gör på din dator måste det sparas någon gång. Små filer som bilder eller textdokument tar inte mycket plats. Men om du vill installera de senaste spelen, eller om du arbetar med video och ljud, behöver du vanligtvis en stor hårddisk. På Fcomputer har vi ett brett urval av hårdvara, inklusive hårddiskar och SSD:er med stor kapacitet.

Storleken är dock långt ifrån allt när det kommer till hårddiskar. Hastigheten är minst lika viktig. De klassiska hårddiskarna (även känd som hårddiskar) är några av de tidigast utvecklade hårddiskarna som fortfarande används i moderna datorer. Denna typ av disk lagrar data på roterande magnetiska plattor som läses av ett läshuvud. SSD (Solid State Drive) är en nyare hårdvara som nyligen har blivit mycket populär. Läshastigheten är mycket snabbare här, vilket kan vara en stor fördel om du till exempel spelar datorspel eller jobbar med stora filer.

  • Hårddisk - Lågt pris. Gott om kapacitet. Lämplig för backup.
  • SSD – Hög läs- och skrivhastighet. Liten storlek på själva enheten.

Bra service på hårdvara och tillbehör

Marknaden för hårdvara och tillbehör är inget mindre än massiv. Utöver de ovan nämnda kategorierna har vi även moderkort, tangentbord och möss, CPU/processorer, fläktar och kyla, headset, kablar, ljudkort, optiska enheter, RAM/minne, nätaggregat och mycket mer. Vad sägs om videoövervakning för att ta hand om din värdefulla hårdvara och ditt övriga lager? Eller vacker belysning för att visa upp det? Kort sagt, du hittar gott om hårdvara hos Fcomputer.

Med så många olika produkter kan det ibland vara svårt att hålla överblicken. Som tur är står vår kundtjänst alltid redo att hjälpa dig på vägen, och du är även välkommen att besöka våra fysiska butiker i Århus och Köpenhamn. Hos oss kan du räkna med:

  • Professionell service
  • Massor av produkter till ett bra pris
  • Full returrätt