Strömförsörjning och laddare

Om du behöver en speciell laddare till din enhet eller en strömförsörjning till din produkt kan du ta en titt på vårt urval nedan. Vårt utbud består av bland annat ATX, SFX och EPS nätaggregat, så du har goda chanser att hitta precis den variant du behöver. Vi säljer även krafttillbehör i alla nyanser och från branschens bästa tillverkare, så kvaliteten är alltid på topp. Oavsett vilken typ av laddare eller adapter du letar efter kommer du inte att gå fel med vårt urval. Ta en närmare titt på vårt utbud av laddare och nätaggregat och hitta just den du behöver här på dessa sidor.

Resultat: 4446
Resultat: 4446


loader

Strömförsörjning för alla typer av datorer

Det kan finnas många anledningar till att du letar efter ett nytt nätaggregat. Du kanske uppgraderar din dator och ditt nya grafikkort eller CPU kräver en kraftfullare strömförsörjning? Det kan också vara så att du bygger en dator från grunden, eller att din gamla PSU är trasig? Oavsett anledning kan du med största sannolikhet hitta just den strömförsörjning du behöver här på sajten, där vi har samlat hela vårt breda sortiment.

Om det är första gången du letar efter en strömförsörjning är det nog aktuellt att titta närmare på exakt vad enheten måste klara av. En strömkälla eller Power Supply Unit (PSU) är, som namnet exakt beskriver, den enhet som förser datorns interna hårdvara och i vissa fall även externa komponenter. Men bildskärmar, skrivare och vissa enheter har ofta sina egna separata nätaggregat.

En PSU omvandlar helt enkelt växelströmmen från elnätet till likström, som används i datorn. Strömmen fördelas sedan till de olika delarna av datorn. För stationära datorer har vi i allmänhet tre typer av nätaggregat som är kompatibla med olika typer av moderkort:

  • ATX PSU – den mest använda standarden och kompatibel med de allra flesta moderkort och fodral
  • EPS PSU – en nyare standard som även är bakåtkompatibel med vanliga ATX-moderkort
  • SFX PSU – fysiskt mindre enhet riktad till Micro-ATX-fodral

Få tillräckligt med ström för även den mest kraftfulla hårdvaran

Det finns vanligtvis många överväganden och kompromisser inblandade i inköpsprocessen när det kommer till hårdvara. Ska man spara lite pengar och leva med lite mindre prestanda i grafikkortet? Eller ska skärmen ha en blixtsnabb respons tid till förmån för en lite lägre upplösning? Detta är inte fallet med strömförsörjning på samma sätt. För om datorn inte får tillräckligt med ström, ja, då vägrar den för det mesta helt enkelt att starta.

Därför är det första övervägandet ofta om nätaggregatet ger tillräckligt med ström (mätt i watt) för datorns komponenter. Många moderna grafikkort som GeForce 30-serien kräver 750 Watt eller mer från din PSU, medan 700 Watt eller mer ofta rekommenderas för nyare Intel i7-processorer. Kom därför ihåg att kontrollera strömkraven för din hårdvara innan du väljer strömförsörjning – speciellt om du använder de senaste komponenterna, som ofta är ganska resurskrävande. Om du vill gå in mer i detalj kan du även hitta information om inspänning, utspänning och kylsystem genom att läsa produktspecifikationerna för den enskilda PSU.

De bästa 80 Plus Gold-certifierade nätaggregaten

Om du letar efter en ny PSU på denna sida kommer du snabbt att stöta på beteckningen 80 PLUS Gold. Detta är en internationellt accepterad certifiering av nätaggregat som uppfyller ett antal gränsvärden för energieffektivitet.

Energieffektiviteten hos en PSU mäts i allmänhet genom att dividera dess effekt med dess insats, eftersom den återstående energin omvandlas till spillvärme. Det vill säga, med en energieffektivitet på 80 % kommer en 600 watt PSU att förbruka 800 watt. Lite mer ström går vanligtvis till spillo vid hög watt, men med 80 Plus-certifieringen kan du vara säker på att strömförsörjningen, oavsett strömförbrukning, alltid omvandlar 80 % ström eller mer. Certifieringen finns i olika varianter beroende på hur effektivt den enskilda PSU hanterar sin strömförbrukning vid maximal kapacitet:

  • 80 Plus – 82 %
  • 80 Plus brons – 85 %
  • 80 Plus Silver – 87 %
  • 80 plus guld – 89 %

Ett 80 Plus Gold-certifierat nätaggregat kan kosta lite mer än en motsvarande modell med lägre certifiering. Men i längden lönar det sig ofta att köpa den mest energisnåla strömförsörjningen, eftersom det också ger en lägre elräkning.

Maximal säkerhet

Även om det naturligtvis är strikt naturvetenskap, kan man fortfarande kalla elektrikerns påverkan på våra liv inget annat än magisk. Men samtidigt är det en våldsam kraft som människan har tämjat, och vi har nog alla hört historier om elektriska apparater som kortsluter eller överhettas.

Däremot behöver du inte oroa dig för det med strömförsörjning i vår katalog, som kommer från erkända tillverkare och alla är utrustade med ett brett utbud av säkerhetsåtgärder. Det handlar bland annat om:

  • Skydd mot överhettning
  • Över- och underspänningsskydd
  • Kortslutningsskydd

Laddare och tillbehör för alla ändamål

Förutom strömförsörjning har vi även ett varierat utbud av strömtillbehör. Det kan till exempel vara en bypass-brytare, strömfördelare, ladddocka eller automatisk strömregulator. Kort sagt finns det mycket att upptäcka om man har koll på spänning, ampere och så vidare.

Något mer tillgängligt är vårt ännu större utbud av nätadaptrar och laddare. Här hittar du bland annat kraftfulla powerbanks, så att din telefon eller andra bärbara enheter inte riskerar att ta slut på ström vid obekväma tider. Du kan även hitta laddare till bilen, bärbara datorer, telefoner och mycket mer. Allt till ett bra pris och med snabb leverans.

PSU och laddare i alla prisklasser

På Fcomputer är vårt uppdrag att kunna erbjuda elektronik, hårdvara och utrustning för varje budget. Därför har vi naturligtvis strävat efter att samla nätaggregat och laddare i många olika prisklasser. Oavsett om du letar efter en professionell strömförsörjning för företag eller en prisvärd laddare för dina enheter i hemmet, har du därför kommit till rätt plats. Om det är en kraftinjektor eller kanske en fläkteffektadapter du saknar så kan vi även erbjuda flera kvalitetsprodukter i det sammanhanget. Vi har strömförsörjning och laddare från märken som Corsair, Apple, Lenovo, Cooler Master och många andra. Då urvalet uppdateras ofta görs dock reservationer för pågående förändringar.

Från externa och interna nätaggregat, till rackversioner och monteringsbara varianter – hos Fcomputer har du alltid många olika modeller att välja mellan. På grund av det stora utbudet har vi därför valt att skapa en sökfunktion till höger på sidan, så att du snabbt kan hitta rätt produkt. Här kan du välja allt från formfaktor och kompatibilitet, till tillverkare och prisnivå. Som alltid är du varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor angående val av laddare eller angående urvalet i övrigt. Våra produkter levereras med fri frakt, och vi erbjuder även utökad returrätt om du skulle ångra ditt köp.