Om du behöver en ny CPU till ett skarpt pris har du kommit till helt rätt ställe. På den här sidan kan du ta en närmare titt på hela vårt utbud av CPU:er. På Fcomputer har vi ansträngt oss för att kunna erbjuda våra kunder de bästa processorerna och vi har därför satt ihop ett urval från de bästa märkena på marknaden. Vi kan erbjuda både Intel- och AMD-processorer från flera olika generationer och givetvis även i olika prisklasser. Om detta låter som något för dig, ta en titt på vårt urval nedan. Du kan med största sannolikhet hitta den modell som passar dina behov.

Resultat: 1453
Resultat: 1453


loader

Få fart på din dator med en ny CPU

Kort sagt är processorn datorns hjärna. Det är här datorn jonglerar med 1:or och 0:or och förvandlar dem till data och grafik på skärmen. I moderna maskiner utför en CPU ofta otroligt många uppgifter på en bråkdel av en sekund, eftersom alla datorns operationer går förbi professorn. Därför är även namnet Central Processing Unit (CPU) otroligt väl valt. Med en uppgradering av din processor kan du se fram emot:

  • En snabbare dator överlag
  • Bättre prestanda i spel och tunga program

På grund av dess centrala placering i datorns arkitektur har en CPU en enorm inverkan på hur snabbt och effektivt en PC fungerar. Vill du ha bästa möjliga prestanda kan det därför vara en bra idé att investera i en kraftfull och modern CPU. Historiskt sett har amerikanska Intel varit marknadens absolut dominerande tillverkare av processorer och mikrochips. Det är de än i dag, men konkurrenten AMD har tagit en växande marknadsandel och med en processor som AMD Ryzen 5 eller AMD Ryzen 7 får du säkerligen också en CPU i den absoluta toppklassen.

Flerkärniga processorer med hög klockfrekvens

Går din dator ofta på övertid när du har många program öppna samtidigt? Eller kämpar det för att hänga med i populära spel som Counter-Strike och Fortnite? Då kan en ny CPU behövas. Det kan också vara så att du vill bygga en ny dator från grunden. Här är processorn ofta den centrala enheten som resten av hårdvaran förlitar sig på. Viktiga specifikationer för en CPU inkluderar:

  • Klockfrekvens
  • Kärnor och trådar
  • Cache

Tidigare mättes processorns hastighet i megahertz, det vill säga hur många miljoner operationer processorn kan utföra per sekund. Tack vare den betydande utvecklingen av datorkraften mäts hastigheten nu istället i gigahertz, vilket motsvarar en miljard hertz per cykel. En hög klockfrekvens är dock långt ifrån den enda parametern som är värd att hålla ett öga på när du letar efter en blixtsnabb processor.

En modern CPU kommer vanligtvis att vara en flerkärnig processor, vilket innebär att själva chippet består av flera separata processorer. Populära Intel Core I7 har till exempel 12 kärnor och även 16 separata trådar, vilket gör att datorn kan multitaska på en aldrig tidigare skådad nivå. Förutom klockfrekvens och antal kärnor är det också värt att titta närmare på processorns cache. Detta är en tillfällig minneslagring integrerad på processorns chip i stil med RAM. Hastigheten är dock betydligt snabbare, och en hög cache gör därför att processorn kan utföra rutinoperationer på nästan nolltid.

Snabba CPU:er för alla behov

Datorns CPU är som sagt helt central för dess prestanda. Alla kan därför dra nytta av snabba och moderna processer, oavsett vad du använder din PC till. Men det är klart att vissa har ett större behov av rå processorkraft än andra. Oavsett om du är en dedikerad spelare eller använder din dator för till exempel programmering och videoredigering så finns det ingen väg runt det: du behöver en kraftfull processor. Nya spel och program kräver förstås också mycket RAM och ibland ett kraftfullt grafikkort. Detta är dock ingenting värt om du inte också har en kraftfull CPU.

Här på Fcomputer kan du hitta ett brett utbud av snabbare processorer för spel i flera olika prisklasser. Vilken CPU du ska välja beror till stor del på hur krävande dina spel är och givetvis även till storleken på din budget. Ett bra sätt att hitta rätt CPU är att jämföra med systemkraven för dina favoritspel. En annan effektiv metod är att söka efter så kallade benchmarks på Internet. Här har hårdvaruexperter testat CPU:er i en mängd olika spel och i olika konfigurationer.

Om du behöver hitta en processor för till exempel Photoshop eller ett videoredigeringsprogram kan du använda samma metoder – titta på systemkrav eller riktmärken. De nyaste CPU:erna testas kontinuerligt i förhållande till hur de hanterar resurskrävande program för arbete och studier.

Ytterligare funktioner från AMD och Intel

Eftersom tillverkarna AMD och Intel ständigt tävlar om att vinna marknadsandelar har de även infört unika fördelar i sina respektive CPU-modeller. Med en ny Intel-processor kan du dra nytta av Intel Quick Sync Video, som gör det mycket snabbare att arbeta med videoredigering i hög upplösning som 4K. Samtidigt kan du också få maximal prestanda genom Intel Performance Maximizer, som klarar automatisk överklockning.

Du kommer inte heller att bli lurad om du väljer en AMD Ryzen CPU. AMD Ryzen Master Utility tillhandahåller även automatiserad överklockning, och då kan du även få en CPU med märket AMD Ryzen VR-Ready Premium. Detta är din garanti för att processorn stödjer VR-upplevelser i högsta kvalitet.

Stort urval av mångsidiga processorer

Processorn är en väsentlig del av datorn och med en av våra många kvalitetsmodeller finns det ingen anledning att kompromissa med varken kvalitet eller pris. Det är viktigt att ha en snabb och effektiv CPU/processor som klarar alla uppgifter du behöver, oavsett om det är spel, jobb eller annat. Det är därför du bara hittar högkvalitativa processorer här på Fcomputer.

Oavsett om du behöver en AMD-processor eller en Intel-processor kan du hitta ett stort utbud till bra priser hos oss. Vi har givetvis samlat de bästa tillverkarna av Intel- och AMD-processorer, som Acer, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, NEC och Packard Bell. Vi ser naturligtvis till att du har ett brett utbud av marknadens nyaste och mest populära modeller att välja mellan när du besöker oss. Detta uppnår vi genom att kontinuerligt hålla oss uppdaterade med den senaste utvecklingen på marknaden och vi lägger regelbundet till nya produkter i vårt utbud.

Dessutom hjälper vi alltid gärna våra kunder att hitta rätt CPU. Tveka därför inte att kontakta vår kundtjänst eller besöka oss i någon av våra fysiska butiker om du har några frågor angående produktval eller utbudet i övrigt.