Här hittar du vårt stora utbud av skärmar. På Fcomputer erbjuder vi datorskärmar i alla nyanser och även till starka priser. Oavsett om du letar efter en ny LED- eller LCD-skärm, en speciell spelmonitor eller en påkostad storformatsskärm, så hittar du den här. Vi har modeller från alla kända märken. som Samsung, Philips och AOC, och erbjuder samtidigt även ett brett utbud av reservdelar och tillbehör till skärmar. Oavsett om du vill ha en high-end 4K-modell med de senaste funktionerna eller en budgetvänlig modell i snygg design så kan du definitivt hitta den just här. Ta en närmare titt på vårt urval nedan.

Här hittar du vårt stora utbud av skärmar. På Fcomputer erbjuder vi datorskärmar i alla nyanser och även till starka priser. Oavsett om du letar efter en ny LED- eller LCD-skärm, en speciell spelmonitor eller en påkostad storformatsskärm, så hittar du den här. Vi har modeller från alla kända märken. som Samsung, Philips och AOC, och erbjuder samtidigt även ett brett utbud av reservdelar och tillbehör till skärmar. Oavsett om du vill ha en high-end 4K-modell med de senaste funktionerna eller en budgetvänlig modell i snygg design så kan du definitivt hitta den just här. Ta en närmare titt på vårt urval nedan.

Prisvärda LCD- och LED-skärmar för alla ändamål

På Fcomputer strävar vi efter att ha ett stort och brett utbud av skärmar. Det finns inte mycket hårdvara som kan ge en synlig och omedelbar boost till upplevelsen på samma sätt som en bra bildskärm för arbete eller underhållning. Vi har därför skärmar till ett skarpt pris och med toppspecifikationer.

Många av våra bästa modeller är LED-skärmar. Förkortningen står för 'Light Emitting Diode' och hänvisar till monitorns bakgrundsbelysning. Standarden kallas även LED-bakgrundsbelyst LCD-skärm, eftersom det tekniskt sett är en flytande kristallskärm eller en Liquid Crystal Display. Skillnaden ligger därför inte i själva skärmens primära teknik, utan snarare i belysningen av de flytande kristallerna. Utan att gå in på för mycket detaljer får du med båda skärmtyperna:

  • Låg energiförbrukning

  • Klar och skarp bild i hög upplösning

  • Fin, naturlig färgkontrast

Generellt sett kan en LED-skärm vanligtvis leverera den bästa färgkontrasten, eftersom ljusnivån kan variera över ytan, där belysningen alltid kommer att vara konstant på en vanlig LCD-skärm. Men en typ av datorskärm är inte nödvändigtvis bättre än den andra, eftersom skärmens användbarhet alltid kommer att bero på dess unika specifikationer och hur de matchar dina behov.

Hitta den bästa bildskärmen för spel och underhållning

Spelar du dataspel eller streamar filmer och serier så har vi ett stort utbud av spelmonitorer . Bland annat kan du få prisvärda modeller med Full HD. Vill du ha högsta möjliga upplösning och färgkvalitet så har vi även modeller med QHD (2560 x 1440) och även 4K . Det är också relevant, beroende på spelet, att titta på spelmonitorer utifrån deras uppdateringsfrekvens. Vi har ett stort utbud av skärmar som går på 144Hz , 165Hz , 240Hz och 360Hz - samt mycket som ligger mellan alla dessa. Vilken typ av gamerskärm du vill satsa på är givetvis ett individuellt val, men det går därför fortfarande att komma med några generella tips.

Om du letar efter en spelmonitor så har vi ett brett utbud, både här och i de dedikerade underkategorierna. För nästan alla typer av spel är en låg respons tid och en hög uppdateringsfrekvens värda att prioritera. En 144 Hz datorskärm gör det till exempel möjligt att slå den höga bildfrekvensen (eller bilder per sekund), vilket säkerställer maximal precision och lyhördhet i spel med flera spelare. Håll även koll på tekniker som AMD FreeSync och NVIDIA G-Sync, som kan säkerställa en jämnare bild i krävande datorspel, så länge du har ett kompatibelt grafikkort frånAMD respektive NVIDIA .

Om du istället föredrar att titta på videor och spela grafiskt imponerande enspelarspel är skärmens uppdateringsfrekvens fortfarande viktig, men den behöver inte nödvändigtvis slå 165 Hz eller 240 Hz. Det är ofta bättre att prioritera bildskärmens upplösning, strömförbrukning och storlek. Men bara den mest kraftfulla hårdvaran kommer att hantera AAA-spel med mer än 60 fps när man samtidigt spelar med de maximala grafiska inställningarna. Som tur är kan du även hitta modeller med både hög upplösning, levande färger och specifikationer som passar för e-sport om du vill ha hela paketet.

Om du är ett fan av vissa märken så har vi även spelmonitorer från alla de bästa och mest populära märkena på marknaden! Du kan till exempel kolla in vårt utbud av gamermonitorer från AOC , Lenovo , Samsung och BenQ , och annars finns det även många andra som du kan ta en titt på.

Arbets- och affärsinriktade skärmar i många storlekar

Om du letar efter en monitor för arbete eller studier kan du säkert även hitta den här på sajten. Kraven är ofta lite annorlunda än när vi pratar underhållning, men som sådan finns det inget i vägen för att använda en kraftfull allroundskärm för både jobb och fritid. Det lönar sig dock ofta att leta efter extra funktionalitet eller designfunktioner som kan göra arbetsdagen lite enklare. Det kan handla om:

  • Inbyggd högtalare och mikrofon

  • Touchfunktionalitet

  • Funktioner för att spara energi och minska ögonirritation

Många av modellerna vi har på den här sidan är utrustade med smarta funktioner designade för att minska fysisk belastning. Om du spenderar mycket tid framför skärmen på kontoret eller hemma kan Flicker Free-teknik, som förhindrar flimmer, och Eye Saver Mode, som automatiskt använder lugna och dämpade färger, begränsa ögonirritation. Det lönar sig även att välja en bildskärm med justerbart stativ, så att du kan ändra din sittställning under dagen utan att behöva sträcka på nacken för att se hela skärmen.

När det kommer till effektivt och bekvämt arbete framför datorn har även skärmstorleken stor betydelse. En bildskärm på 24 tum eller kanske 27 tum ger en bra överblick och en skarp bild, nästan oavsett upplösning. Om du arbetar med många flikar, stora kalkylblad eller bild- och videoredigering kan du behöva extra skärmutrymme. I så fall kan du överväga både en 32" modell (eller mer) och en uppsättning med flera skärmar, så att du kan ha full överblick över alla dina arbetsuppgifter.

Några av de bästa av dessa kontorsmonitorer är:

  • Dell UltraSharp
  • HP EliteDisplay
  • Lenovo ThinkVision

Det finns naturligtvis andra bra kontorsmonitorer, men dessa 3-serier är några av de bästa som erbjuds.

Allt inom datorskärmar hos Fcomputer

I slutändan har bildskärmen stor inverkan på hur mycket produktivitet och njutning du får ut av din dator. Därför har vi här på Fcomputer ett stort och ständigt uppdaterat utbud av bildskärmar, så att det finns produkter för varje smak och varje plånbok. Vi har både traditionella datorskärmar, praktiska pekskärmar och till och med imponerande storformatsskärmar, för dig som vill ha så mycket skärm som möjligt för pengarna. Utöver detta erbjuder vi även bildskärmstillbehör och reservdelar till bildskärmar. Då kan du till exempel hänga din datorskärm på väggen med ett monteringssats eller fäste.

Du kan räkna med både hög kvalitet och vacker design, då vi bär modeller från de mest erkända tillverkarna som Samsung, Philips, Acer, ELO, HP, ASUS, Lenovo, BenQ och många fler. Vad sägs om att prova en böjd skärm som är designad för att ge en perfekt överblick över en stor skärmyta? Eller vad sägs om en pekskärm så att du kan interagera direkt med skärmens element? Det finns många alternativ och är det lättare att navigera i vårt stora utbud kan du använda menyn till höger. Här kan du filtrera efter ett brett utbud av parametrar som pris, bildformat, standardupplösning, respons tid, ljudutgång och anslutningsmöjligheter.

Samsung levererar hög kvalitet

När du väljer en skärm från Samsung väljer du en skärm som verkligen har satts i arbete.Du hittar skärmar för spel, böjda skärmar, drop-skärmar, smarta skärmar och de med högst upplösning. Det finns något för alla på Samsung.

Fantastiska skärmar från Philips

Philips tillhandahåller bildskärmar för alla dina datorbehov. Oavsett om du måste arbeta, spela, titta på film eller något helt annat kan Philips leverera skärmar med innovativ teknik.

Spel med AOC

Om du är en gamer kan det vara en bra idé att titta på en bildskärm från AOC. Här hittar du bildskärmar med riktigt hög upplösning. De är också lätta att justera, så de är mer ergonomiska.

FAQ

Vad ska jag leta efter som spelare?

Det är en bra idé att välja en skärm med 144 Hz. Så du får njuta av den höga bildfrekvensen.

Kan jag byta ut min skärm?

Ja, på Fcomputer erbjuder vi upp till tre veckors returrätt för oanvända varor.

Vilken PC-skärm ska jag välja?

Alla våra märken är bra, men vi rekommenderar speciellt Samsung, Philips och AOC när det kommer till bildskärmar.

Vad är en bra PC-skärm?

En bra PC-skärm beror på vad du ska använda den till. Är det för kontorsbruk eller spel? Om du ska använda din skärm för spel är det viktigt att den har minst 144 Hz, medan om den är för allmän kontorsbruk kan du nöja dig med mindre.