Gaming Skärmar Fcomputer

Vill du vara säker på bra bildkvalitet när du spelar? Ta en titt på vårt stora utbud av lyxiga gaming-skärmar. Vi erbjuder gaming-monitors med super hög upplösning från världens absolut bästa tillverkare, och vi uppdaterar ständigt vårt sortiment med de senaste modellerna. Oavsett om du vill ha en liten och prisvärd gaming-skärm eller en enorm 4K-modell, har du kommit till rätt ställe. I vårt sortiment nedan hittar du precis vad du letar efter, oavsett om du behöver en blixtsnabb gaming-monitor för esport eller en extremt kraftfull gaming-skärm för AAA-titlar. Ta en närmare titt på våra produkter - om se om vi har det du letat efter.

Resultat: 486
Resultat: 486


loader

Stort urval av högkvalitativa gamingmonitorer

Här på Fcomputer är vi glada över att kunna erbjuda dig ett urval av marknadens bästa gaming-skärmar till mycket konkurrenskraftiga priser. Om du verkligen vill njuta av den fantastiska grafiken som den moderna spelvärlden har att erbjuda, är en ordentlig gaming-monitor ett absolut måste. Därför har vi ett enormt utbud här på vår sida, som är perfekt för både nya och äldre spel.

Vårt sortiment består av högkvalitativa gaming-skärmar från några av de ledande varumärkena på marknaden. Hos oss hittar du exempelvis skärmar från AOC, BenQ, Samsung, ASUS, Acer och Eizo. Gemensamt för dessa varumärken är en imponerande känsla för detaljer, design och hantverk - och naturligtvis är de alla av högsta kvalitet. Detta syns verkligen på bildkvaliteten, där allt från full HD till 4K-upplösning ger en fantastisk skärmbild med otroligt kontrastförhållande. Med dessa märken får du också blixtsnabb responstid och en uppdateringshastighet som är svårslagen. Med andra ord har dessa gaming-skärmar från dessa varumärken allt du behöver för den bästa möjliga spelupplevelsen.

Du kan naturligtvis också välja mellan många olika skärmstorlekar. Oavsett om du vill ha en liten gaming-skärm på 15 tum eller en enorm på 43 tum, finns det i vårt breda sortiment. Många modeller kan även fås med coola funktioner som 3D-display, USB-hubbar och 4K ultra HD-upplösning. Sanningen är att det finns många olika alternativ här på vår sida, så det är bara att kolla igenom alla våra gaming-skärmar!

Storlek och upplösning

Med stora gaming-skärmar kan du verkligen fördjupa dig i dina gaming-sessioner. Det betyder dock inte nödvändigtvis den optimala spelupplevelsen, även om det för vissa naturligtvis gör det. De flesta som spelar för att vinna, särskilt inom esport, föredrar en gaming-monitor på 24 eller 27 tum. För om dina ögon måste söka igenom för stor en bildskärm tar det för lång tid, och du kommer att missa för mycket. Särskilt i spel som CS:GO, Call of Duty eller League of Legends är det bäst att ha överblick, så du omedelbart kan se allt som händer på skärmen.

Full HD är en mycket populär upplösning för gamers, men folk börjar mer och mer att gå över till högre upplösningar, och 4K-upplösning är inte längre ovanligt. Ofta handlar det om att ta reda på vilken storlek och upplösning de spel du spelar stöder. Samtidigt kräver det också att din hårdvara är tillräckligt stark för att generera den data som spelas på avancerade gaming-skärmar. En av de nyare processorer från AMD Ryzen eller Intel Core kan vara nödvändig, och ett bra NVIDIA GeForce eller AMD Radeon-grafikkort är också en riktigt god idé. Grafikkortet är det som ser till att skärmbilden är fin och stabil, och grafikkortet samarbetar nära med processorn för att uppnå detta. När du har stark hårdvara och en bra gaming-monitor får du en galet läcker skärmbild. Och vad mer kan du önska när du spelar?

Böjda spelmonitorer

De flesta använder fortfarande en vanlig gaming-skärm som är platt från kant till kant. Men curved gaming monitors har gjort sitt intåg på marknaden och blir alltmer populära. De ger möjlighet att verkligen fördjupa sig i spelet samtidigt som du får lättare att överblicka allt som händer när du spelar intensivt. Istället för att behöva vrida på ögonen för att se ut i hörnen och kanterna, kan du på en curved gaming monitor dra nytta av ditt perifera seende, vilket är en enorm fördel i spel där det handlar om att behålla överläget. Kurvatur på en curved gaming monitor mäts i radie eller R, och ju lägre den är desto mer kurva har produkten. Kanske är det detta du letar efter? I så fall har vi gott om gamer-skärmar som kommer att passa dig.

Uppdateringshastighet och responstid – hertz och millisekunder

När det gäller en gaming-skärm är det två kritiska faktorer: uppdateringshastighet och svarstid. Om den ena inte är hög och den andra inte är låg, kommer du inte att få en riktigt häftig spelupplevelse. När det gäller gaming är det självklara målet att få tag i utrustning som ger den bästa möjliga upplevelsen framför datorn. När det kommer till gaming-skärmar finns det bara en väg framåt, och det är en hög uppdateringshastighet och en låg responstid.

Uppdateringshastigheten beskriver hastigheten som bilden uppdateras med på din gaming-skärm. Det bästa flödet fås med en hög uppdateringshastighet, och den gyllene standarden för gaming-skärmar är 144Hz - det kan bli bättre än det, men med 144Hz kommer du verkligen inte att klaga. Du kan dock absolut få en högre uppdateringshastighet om du tittar på gaming-monitors på den här sidan, och 240Hz eller ända upp till 360Hz är också möjligheter du kan titta efter - vilket är särskilt relevant i Shooters som Rainbow Six Siege eller CS:GO. Men om du kör med en hög uppdateringshastighet måste du ha någon form av hårdvara som kan hantera det. Ett starkt gaming-grafikkort är ofta nödvändigt för att den höga uppdateringshastigheten ska kunna utnyttjas optimalt.

Responstiden mäts i millisekunder och det berättar för dig hur lång tid det tar för skärmens pixel att ändra från en inställning till en annan. Därför vill du ha en så låg svarstid som möjligt, så allt på din gaming-monitor går mycket snabbare. Runt 5 millisekunder är bra, men 1 millisekund till 0,5ms är definitivt att föredra om du verkligen ska spela esport på hög nivå. Om du spelar CS:GO eller League of Legends och dina motståndare bara är snabbare än dig på grund av deras utrustning, kan du nästan lika gärna ge upp i förväg. Du måste fortfarande komma ihåg ett bra grafikkort och en processor som kan hålla jämna steg om svarstiden ska vara så låg som möjligt.

Spelskärmar och paneltyper

TN Film-paneler (Twisted Nematic + Film), IPS (In-Plane Switching) och VA (Vertical Alignment) är de tre vanligaste typerna av paneler (TFT-teknologi). Vilken ska du då välja? Gaming-skärmar med IPS-paneler är mycket vanliga och de har fördelen att de återger färger bättre och mer exakt. De har också bra betraktningsvinklar och är en utmärkt möjlighet om du vill ha en bra flyt i ditt spel. TN-skärmar för gaming har generellt sett en otroligt låg responstid och är lämpliga för datorspel där det går snabbt. VA-skärmar utmärker sig på kontrastförhållandena där du får några djupare nyanser av svart. Den typen av gaming-skärmar ger lite extra till spelens grafik. Allt i allt beror det på vad du har mest behov av.

NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync programvara

Ingen vill ha lagg och FPS-droppar när de spelar. Även med en riktigt bra skärm kan detta hända om dina frames per second och uppdateringshastigheten inte synkroniseras. Det kan dock enkelt lösas om du har ett grafikkort från antingen NVIDIA eller AMD, samtidigt som du har en skärm med G-SYNC eller FreeSync. En gaming-skärm med NVIDIA G-SYNC kan synkronisera med de flesta NVIDIA GPU:er, vilket hjälper till att stabilisera skärmbilden. På samma sätt kan en skärm med AMD FreeSync synkronisera med en AMD GPU för att uppnå samma resultat. Du bör därför antingen köpa ett grafikkort som passar den gaming-skärm du vill ha, eller omvänt köpa en gaming-monitor för det grafikkort du har. Se bara till att det du köper är kompatibelt med all din andra utrustning och hårdvara!

Färger och färgskalor på din gamingskärm

Det bästa skärmbilden kommer inte bara med hög upplösning, hög uppdateringshastighet och låg responstid. Det krävs mer för att grafiken på en gaming-skärm ska bli hyperrealistisk. Färgerna har en enorm betydelse för vilket intryck du får, och därför måste monitorn ha effektiva färger och en bra färgskala. Med en bred färgskala kan fler färger återges, och detta gör grafiken mycket bättre. Ju närmare 100% av det färgomfång som det mänskliga ögat kan uppfatta, desto vackrare skärmbild får du. Färger och kontraster har stor betydelse för bildkvaliteten. Så gör ett kvalificerat val med färger och färgskala i åtanke!

Gamingskärmar i hög kvalitet

Vi säljer marknadens mest toppmoderna gaming skärmar, och vi säkerställer detta genom att samarbeta med de mest erkända varumärkena inom gaming-utrustning och hårdvara. Vi säljer exempelvis skärmar från BenQ, AOC, ASUS och Samsung, alla är tillverkare som verkligen vet vad gamers behöver och vill ha. Dessutom har vi också många andra varumärken som alla är bra, men kanske inte lika kända. Därför får du med våra gaming monitors den absolut högsta kvaliteten!

ASUS levererar teknologi av enormt hög kvalitet, vilket har bekräftats av magasin som Fortune och Forbes. De har vunnit många priser genom åren, både designpriser från Red Dot och Good Design samt priser för innovation från CES. AOC vann 'Display Brand of the Year' i VAR ICT Champion Awards 2021, vilket är ett exempel på hur de har cementerat sig som några av de största spelarna på marknaden för gamer skärmar. För att säga det rakt ut, alla märken vi säljer på Fcomputer har helt fantastiska produkter att erbjuda, oavsett om du har hört talas om dem eller inte.

Vanliga frågor om gamermonitorer

Det finns många frågor som ofta ställs om gamer-skärmar. Vi på Fcomputer förstår detta mycket väl och vill därför besvara några av de vanligaste frågorna, så att du inte behöver leta länge efter de rätta svaren.

Vad är en bra gamer-skärm?

En snabb och precis gaming -skärm är optimal. Så för att den ska vara bra behöver den ha minst 144Hz och gärna mellan 5 till 1 millisekunds responstid. Också mellan Full HD och 4k-upplösning är nödvändigt, beroende på vilka spel du spelar.

Hur stor ska en gamer-skärm vara?

24 eller 27 tum är den optimala storleken för de flesta gaming-skärmar. Är den mindre kan du få problem med att få ut det mesta av monitorn som du vill. Är din gaming-skärm för stor kan det bli svårt att överblicka vad som händer i ditt datorspel.

Vilken skärm är bäst för gaming?

Vi rekommenderar särskilt en modell från AOC, BenQ eller Samsung. Dessa tillverkare är särskilt bra på att göra gamer-skärmar och du kan därför alltid lita på att du får en fantastisk produkt från dem - särskilt med en avancerad gamer-skärm från AOC.

Vad kostar en gaming-skärm?

Du kan få bra gaming-skärmar från cirka 1 500 kronor och upp till 15 000 kronor. För de flesta är det tillräckligt med en gaming-monitor som kostar mellan 1 500 och 3 000 kronor.

Få en enkel överblick – här är en sammanfattning av allt du bör tänka på

Vi vill göra det enkelt för dig att välja rätt gaming skärm, och därför ger vi dig en översikt över allt du bör tänka på när du väljer din nya gaming monitor.

  • Skärmstorlek: För de flesta är 24 till 27 tum optimalt på en gaming-skärm. Du kan såklart välja större eller mindre beroende på vad du föredrar.
  • Upplösning: Som minimum vill du ha en full HD-gamer-skärm. Spelar du tunga spel kan du dock överväga en högre upplösning, upp till 4k. Kom ihåg att din hårdvara måste vara kompatibel!
  • Uppdateringshastighet: En gaming-monitor bör ha minst 144Hz, men mer är definitivt bättre, särskilt för Shooters! Se bara till att ditt grafikkort kan hantera det.
  • Svarstid: Så länge din hårdvara kan köra det, vill du ha en gaming-skärm med så låg svarstid som möjligt. 1 millisekund eller mindre är optimalt, men 5 millisekunder är också OK, särskilt om du främst spelar singleplayer-spel.
  • G-SYNC och FreeSync: Synkronisera din gaming-skärm och ditt grafikkort med NVIDIA G-SYNC och AMD FreeSync så att skärmbilden blir otroligt stabil. Grafikkortet måste bara vara kompatibelt med synkroniseringsteknologin.
  • Färger: Fler färger betyder mer realism. Välj en gaming-skärm med en bred färgskala om du vill ha den bästa möjliga grafiken.

Har du specifika krav på din framtida gaming-skärm kan du enkelt söka efter det du behöver genom att använda vår smarta sökfunktion på höger sida av sidan. Här kan du till exempel välja tillverkare, skärmstorlek, kontrastförhållande och färg. Vi har något för alla behov och budget. Om du är osäker på vilken gamer-skärm du ska välja kan du alltid kontakta vår kunniga kundtjänst. Vi hjälper dig gärna att göra det bästa möjliga valet. Kontakta oss via telefon, e-post eller direktchatten.