På den här sidan hittar du vårt urval av vackra BenQ gamermonitorer. Om du letar efter en snygg gamermonitor till ett skarpt pris, då har du kommit rätt. Vi gör vårt bästa för att erbjuda den bästa gamerutrustningen, och BenQ gamermonitorer är inget undantag. Vi kan erbjuda modeller i flera olika prisklasser och du kommer troligen även att kunna hitta en som passar din budget. Om du inte vill kompromissa med din spelupplevelse, gör dig själv en tjänst och ta en titt på vårt urval av BenQ-spelmonitorer nedan.

Resultat: 14
Resultat: 14


loader

BenQ gamermonitorer för varje spelgenre

Har du en brinnande passion för spel? Då finns det goda skäl att investera i en BenQ gamermonitor. Om du redan har samlat på dig en del potent gamerutrustning är det synd att kompromissa med skärmen. Monitorn är fönstret in i spelvärlden och binder på många sätt ihop det hela.

På Fcomputer gör vi allt för att kunna erbjuda marknadens bästa gamermonitorer. Därför erbjuder vi naturligtvis även ett antal BenQ-spelmonitorer. BenQ levererar gamermonitorer till många av de största e-sportlagen och turneringarna, och det finns många goda skäl till det. Från design och funktionalitet, till användarvänlighet och imponerande teknik. BenQ spelmonitorer är favoriter för många spelare.

Oavsett vilken modell du använder är du med en BenQ-spelmonitor praktiskt taget garanterad en fantastisk spelupplevelse. Det finns både prisvärda modeller och avancerade BenQ gamermonitorer. Nedan förklarar vi mer om upplösning, uppdateringsfrekvens och paneltyper, samt mycket mer. På så sätt utrustar vi dig på bästa möjliga sätt att välja din favorit BenQ gamer monitor. För en skärm är inte bara en skärm. Valet kräver övervägande.

En snabb översikt

Det finns ett antal olika parametrar du kan välja din BenQ gamermonitor utifrån. Det kan vara nästan omöjligt att hitta rätt BenQ-spelmonitor om du inte vet vad du letar efter. Det är viktigt att överväga faktorer som upplösning, skärmstorlek, bildförhållande, krökning, uppdateringsfrekvens, respons tid, anslutning och paneltyp innan du köper. Kort sagt, dessa egenskaper hänger ihop på olika sätt, och det handlar om att välja den exakta BenQ gamermonitor som bäst möter dina behov.

Letar du efter en prisvärd BenQ gamermonitor som ger en superfin bild kan du till exempel nöja dig med lägre upplösning och uppdateringsfrekvens. Det ställer också färre krav på din hårdvara, och du behöver därför inte ha en lika kraftfull gamerdator. Om du däremot letar efter en high-end BenQ gamermonitor bör du gå upp i skärmstorlek och kanske välja en böjd bildskärm. Behöver du en ny gamerdator som verkligen kan ge dig en häftig upplevelse tillsammans med en BenQ-spelmonitor? Så titta på vårt urval här .

BenQ spelmonitorer och storleksförhållandena

Du kan få BenQ gamermonitorer med extremt höga upplösningar. Fram till för några år sedan var 1080p-upplösningar väldigt vanliga, och för många spel är det fortfarande väldigt bra, men upplösningar på 1440p (QHD eller 2K) och 2180p (4K) har tagit över marknaden. Dessa högupplösta BenQ gamer-skärmar har ungefär dubbelt så många respektive fyra gånger så många pixlar som 1080p-skärmar. Antalet pixlar är relaterat till detaljen på skärmen. Ju fler pixlar, desto bättre bild. Detta är särskilt viktigt om du spelar spel där grafiken kan skruvas upp så att den blir riktigt bra.

Föreställ dig att pixlar är många små byggstenar, och bilden är helhetsintrycket av alla delar. Eftersom större upplösningar har utvecklats kan de stora bildskärmarna ha fler byggstenar än den traditionella 1080p. Du kan enkelt uppgradera från till exempel 24 tum till 32 tum. Om du bara följer skärmstorleken och upplösningen får du ett fantastiskt resultat. Fler byggstenar gör att den knivskarpa bilden bevaras. Kombinationen av en större skärm, högre bildformat och högre upplösning är därför fördelaktig för spelaren som vill ha en verkligt uppslukande upplevelse på sin BenQ gamermonitor.

Tekniken utvecklas i en galen takt, och tiden då platta skärmar var det enda valet är äntligen över. En traditionell platt BenQ gamermonitor kommer att uppfylla kraven från de flesta spelare, men för den som vill ta det ett steg längre kan du köpa en böjd monitor. Det är definitivt värt att överväga om du vill ha den där vilda upplevelsen när du spelar. Krökningen aktiverar ditt perifera seende, så att du fångar mycket mer av vad som händer på din BenQ gamer-skärm utan att röra på huvudet, vilket ger dig ett helt annat helhetsintryck.

Smart har bråttom

En hög uppdateringsfrekvens och låg respons tid på BenQ gamermonitorer är ett smart val för en spelare – särskilt de som spelar Counter Strike, Call of Duty och liknande skjutspel. Här måste det som bekant gå snabbt, och reaktionsförmågan kan vara avgörande för att vinna. Uppdateringshastigheten är den hastighet som bilden på BenQ gamingmonitor uppdateras med. 144Hz i uppdateringsfrekvens gör att skärmen ändrar bilden 144 gånger per sekund. En högre uppdateringsfrekvens hjälper till att ge ett bra flöde i bildkvaliteten. För skyttar vill man ha 240Hz, men för de flesta är 144Hz ganska bra.

Svarstiden är också viktig. Om din BenQ gamermonitor har en respons tid på 1 millisekund betyder det att den går ner till en enda millisekund mellan pixlar som ändrar inställningarna. Återigen, detta har mycket att säga när det gäller att få en flytande bild. En snabb bild ger bättre förutsättningar att reagera snabbt. Om svarstiden är för hög så riskerar du att det bara inte går tillräckligt snabbt när du spelar dataspel.

Här är det viktigt att komma ihåg att du behöver lite hårdvara med en viss kraft för att få ut det bästa av en avancerad BenQ gamermonitor. En kraftfull processor från Intel Core eller AMD Ryzen vore smart. Grafikkortet är också riktigt viktigt för kvaliteten på skärmen, så du kan överväga ett NVIDIA GeForce eller AMD Radeon grafikkort. Har du redan ett grafikkort från AMD, eller funderar på att köpa ett, kan du med fördel välja en BenQ gamermonitor med AMD FreeSync. Denna teknik synkroniserar bildskärmens uppdateringsfrekvens med FPS (Frames Per Second) för att minska FPS-fall. Det är klart bättre än den klassiska V-Sync-tekniken.

Anslutningar och paneltyper

Anslutningen och paneltypen kan också ses som ledtrådar till vilken typ av skärm du vill ha. En VGA- eller DVI-anslutning håller på att bli förlegade lösningar. De flesta BenQ-spelskärmar finns tillgängliga med HDMI-anslutningar och/eller DisplayPort-anslutningar. Dessa är också de mest lämpade för att dra de nyare speltitlarna. De fungerar bra för skärmar med hög upplösning och uppdateringsfrekvens.

Det finns tre av de vanligaste paneltyperna (TFT-teknik): IPS, VA och TN Film. IPS (In-Plane Switching) är en paneltyp med skarp färgåtergivning och den ger breda betraktningsvinklar. VA (Vertical Alignment) arrangerar pixlarna vertikalt och sticker ut i kontrastförhållandena. Både IPS- och VA-paneltyper producerar fantastisk grafik, vilket gör speluniversumet så mycket vackrare. BenQ gamermonitorer med anslutningen TN-film (Twisted Nematic + Film) har generellt låg respons tid, vilket är fördelaktigt i snabba skjutspel.

Hitta dina favorit BenQ gamer monitorer här

Om du har en speciell BenQ-spelmonitor i åtanke eller specifika krav som din monitor måste uppfylla kan du använda vår sökfunktion till höger på sidan. Här kan du välja önskat pris, TFT-teknik, skärmstorlek och mycket mer. För att säkerställa att våra kunder har de bästa modellerna att välja mellan, håller vi oss kontinuerligt uppdaterade i förhållande till de senaste BenQ gamer monitorerna från den välkända tillverkaren. Endast det bästa är gott nog för oss och våra kunder.

Om du är på staketet om vilken BenQ gamer monitor du ska skaffa måste du kontakta oss. Vi hjälper dig mer än gärna att fatta ett bra beslut. Du är självklart alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst utan förpliktelser om du har några frågor angående vårt urval.