Vill du ha bra bildkvalitet när du spelar? Så det är såklart viktigt att ha en riktig gamerskärm. Det är därför du här på Fcomputer kan hitta ett brett urval av de bästa ASUS-spelskärmarna. Med en ASUS gamermonitor får du smarta funktioner, snygg design och en imponerande hög upplösning, så att du kan se alla detaljer i dina spel. Vi kan erbjuda modeller i både den billiga och den mer avancerade änden, så det finns goda möjligheter till en snygg ASUS gamermonitor oavsett budget och behov. Oavsett om du mest är ett fan av budgetvänlig TUF eller vilda ROG kan du vara säker på att du kan hitta det här på sajten. Intresserad? Så ta en titt på hela vårt utbud nedan.

Resultat: 116
Resultat: 116


loader

ASUS gamermonitorer – ta ditt spelande till nästa nivå

Om du är en passionerad spelare finns det säkert vissa saker du vill hålla reda på. Du vill ha en bra och snabb mus, ett snyggt gamertangentbord och såklart en dator som kan köra de senaste spelen. Men vad är en bra dator och snygg utrustning utan en cool skärm? Du vill inte kompromissa med komponenten där handlingen äger rum!

ASUS har ett brett utbud av spelmonitorer för alla behov. Deras spelmonitorer har ett utmärkt rykte bland recensenter och spelare. Från mindre, budgetvänliga modeller till lyxiga gamermonitorer som syftar till high-end spel – urvalet av ASUS gamermonitorer innehåller något för alla smaker.

ASUS gamermonitorer finns tillgängliga med olika alternativ i uppdateringsfrekvens, respons tid, upplösning, bildförhållande och mycket mer. Om din hårdvara redan är bra kan du överväga en ASUS gamermonitor med extremt låg respons tid och höga uppdateringsfrekvens.

ASUS och deras design

En ASUS gamer-skärm är för dig som vill komplettera din setup med en toppmodern monitor. I decennier har den kinesiska elektronikjätten hjälpt till att sätta agendan för vad du kan förvänta dig av gamerutrustning, och deras gamermonitorer är inget undantag. ASUS är dedikerade till att leverera högsta kvalitet, vilket har erkänts av bland annat Fortune och Forbes magazines. De har vunnit en rad priser för sin teknik genom åren – till exempel flera designpriser från Red Dot och Good Design – samt otaliga innovationspriser från CES. Det är inte förvånande att många spelare väljer just ASUS-produkter.

Om du vill ha fantastisk bildkvalitet kan ASUS gamermonitorer märkta med RIG inte förbigås. ROG står för Republic of Gamers och fokuserar i den mån på spelarens behov. ROG gamer-skärmar är skärmar där allt fokus ligger på att ge användaren bästa möjliga spelupplevelse. ROG kan bland annat ge dig 4K-upplösning, en otrolig respons tid, bländfri skärmbeläggning och mycket mer. ASUS TUF-serien erbjuder också högkvalitativa gamermonitorer med hög uppdateringsfrekvens och låg respons tid, och det är också till ett skarpt pris! Det finns även bärbara datorer i TUF-serien som du kan överväga att titta på om du behöver en speldator. ASUS gamermonitorer finns i olika skärmstorlekar, färger och med olika svarstider – beroende på dina personliga behov.

Vad bör jag vara medveten om?

När du köper en ASUS gamermonitor, eller en annan spelmonitor, måste du vara uppmärksam på om uppdateringsfrekvensen och respons tid är bra. Och varför? Ja, kort sagt är uppdateringsfrekvensen en bestämning av hur snabbt bilderna visas på din bildskärm. 180hz betyder 180 bilder per sekund, och ju mer som visas, desto mer flytande blir skärmen. Svarstiden är den tid som går från det att en signal skickas från en plats tills den tas emot på en annan. Det kan ta 1 millisekund från det att din dator genererar data tills din skärm svarar och visar bilden. Du måste komma ihåg att du behöver lite bra hårdvara för att få ut det mesta av en avancerad gamermonitor från ASUS – speciellt ett bra grafikkort och en motsvarande stark processor krävs.

Det finns också olika anslutningar att tänka på för din ASUS gamermonitor: HDMI, DVI och DisplayPort (DP). HDMI är både en ljud- och videosignal och är bäst för TV-till-PC-anslutningar. DVI är endast videosignal och är lämplig för äldre system eller för 144Hz vid 1080p. DisplayPort är den bästa anslutningen för ljud och video och stöder 144Hz upp till 4K. De flesta datorskärmar kommer med HMDI-anslutningar. DVI lämpar sig väl för att få ut det mesta av 1080p-skärmar. DisplayPort, i kombination med ny och kraftfull hårdvara, ger dig de bästa förutsättningarna för att njuta av de högsta uppdateringsfrekvenserna och upplösningarna.

Om du kombinerar kraftfull hårdvara och en avancerad ASUS gamermonitor får du ett fantastiskt resultat – bra upplösning och snabb bild med låg responstid. Man kan lätt föreställa sig ett antal spel där det skulle kunna ge en massiv fördel. Counter Strike, där du måste vara snabb på avtryckaren. MOBAs där du måste vara uppmärksam på många saker samtidigt. RPG-spel, där du vill ha oerhört mycket detaljer, så att du verkligen kan fördjupa dig i spelet. Det finns goda skäl till varför många spelare, och även proffs, väljer ASUS gamermonitorer. Generellt sett höjer det deras prestationsnivå en hel del.

En mängd alternativ i gamermonitorer från ASUS

Det finns lika många alternativ som det finns behov när det kommer till ASUS gamermonitorer. Det kan därför vara svårt att veta vad man ska leta efter. Naturligtvis krävs en tillräckligt hög uppdateringsfrekvens och en tillräckligt låg respons tid , men det finns även andra parametrar du kan använda för att välja din nya bildskärm. Det kan möjligen vara något av följande:

  • Böjd eller platt
  • Upplösning
  • Paneltyp (TFT-teknik)

ASUS gamermonitorer finns givetvis i den platta modellen, som passar många spelare alldeles utmärkt, men de kommer även i böjda versioner. Dessa är för den verkligt passionerade spelare som vill ta sitt spel till nästa nivå. Med en böjd skärm får du mer fördjupning i både spel och film, eftersom du använder ditt perifera seende. Du får den minst förvrängda bilden eftersom skärmen är formad och 'riktad' mot en. Du får också ett större synfält med en böjd skärm, så att du kan se mer – det gäller speciellt i kanten av skärmen vid dess kanter.

Du kan och bör också välja utifrån upplösningen. ASUS gamerskärmar med 1920 x 1080 upplösning är en ganska vettig lösning för många. Men du kan också ta nästa steg och investera i en ASUS gamermonitor med 4K-upplösning, som visar fyra gånger så många pixlar som skärmar med 1920 x 1080 upplösning. Detta gör dem extremt lämpliga för de stora skärmstorlekarna, eftersom bilden inte äventyras av att den sprids tunt. En högre upplösning är särskilt bra om du spelar grafikintensiva datorspel som helt enkelt fungerar bättre på en högupplöst skärm.

Du kan också överväga paneltypen i din ASUS gamermonitor. Det finns tre paneltyper (TFT-teknologier) som vi anser vara vanliga. De kallas TN Film-paneler (Twisted Nematic + Film), IPS (In-Plane Switching) och VA (Vertical Alignment). TN är lika med låg respons tid och snabb upplösningshastighet. IPS har fördelaktig färgåtergivning och har de största tillgängliga synfälten. VA-skärmar är kontraststarka och de passar även dig som verkligen gillar färgerna.

Din ASUS gamer monitor är bästa vän med kraftfull hårdvara

Det är viktigt att din hårdvara stöder din ASUS gamer monitor. Medelmåttig hårdvara för en kraftfull bildskärm gör att du inte får ut det bästa av din skärm. Det bästa är att ha ett starkt grafikkort från till exempel NVIDIA GeForce och processorer från Intel eller AMD Ryzen. Investeringen i din bildskärm bör matcha investeringen i datorns hårdvara.

Hårdvara från till exempel NVIDIA GeForce eller AMD Ryzen är självklart. ASUS gamerskärmar kommer med bland annat NIVIDA G-sync eller AMD FreeSync. Dessa tekniker minskar risken för att skärmen går sönder och hackiga bilder. Med G-sync eller FreeSync får du en bättre och mer flytande bild. Båda typerna av teknik kan kombineras med grafikkort från de två tillverkarna. Om du är i behov av hårdvara i denna kategori rekommenderar vi att du tittar igenom vårt sortiment.

Vi är redo att ge råd

En ASUS gamermonitor är ett utmärkt val om du vill uppgradera din spelinställning. Deras skärmar finns tillgängliga som både budgetvänliga och avancerade skärmar, så oavsett om du är en casual gamer som bara behöver en bra skärm, eller en hardcore passionerad spelare som behöver det allra bästa inom skärmar, så finns det en ASUS gamer-skärm för dig .

Om du har speciella specifikationer i åtanke för din ASUS gamermonitor kan du använda vår smarta sökfunktion till höger på sidan. Här har du bland annat möjlighet att välja din föredragna TFT-teknik, skärmstorlek, upplösning, respons tid och om du vill ha 3D-teknik. Du är självklart också välkommen att kontakta vår kundtjänst om du skulle ha några frågor angående särskilda produkter eller utbudet av ASUS gamermonitorer i allmänhet.