Ny blixtsnabb 240Hz spelmonitor? Du hittar den här hos Fcomputer. Vi har ett stort urval av 240Hz skärmar från tillverkare som Samsung, ASUS, Acer, AOC, BenQ Zowie, MSI och Gigabyte m.fl. Självklart har vi både modeller med böjd skärm och vanliga platta skärmar - och du kan välja mellan många olika storlekar, som populära modeller på 24,5 tum, 27 tum och 32 tum. Ta en titt på vårt utbud av 240Hz spelmonitorer nedan och hitta den modell som passar dina behov.

Resultat: 89
Resultat: 89


loader

En blixtsnabb 240hz-skärm ger en fantastisk spelupplevelse

Datorskärmar designade för gaming har under de senaste åren rört sig mot en riktning - högre uppdateringsfrekvens. Uppdateringsfrekvensen, som anges i Hz, indikerar hur många bilder per sekund en datorskärm kan leverera. Därför har uppdateringsfrekvensen på en datorskärm för gaming stor betydelse för spelupplevelsen. Tidigare hade de flesta skärmar endast 30Hz-60Hz, men idag har de flesta gamers tagit steget vidare till en 144hz eller 240hz gaming-skärm.

När du väl har testat en 240hz gaming-skärm, vill du antagligen inte gå tillbaka till en lägre uppdateringsfrekvens. Det ger helt enkelt en mer flytande och läcker känsla i spelen. Dessutom möjliggör den höga uppdateringsfrekvensen en snabbare reaktionstid i kompetitiva multiplayer-spel och minskar fenomenet motion blur, vilket annars kan sudda ut bilden när du spelar. Med en 240hz gaming-skärm är det också möjligt att använda 3D-teknik, där en hög uppdateringsfrekvens krävs för ett ordentligt resultat.

Med en 240hz gaming-skärm får du:

  • Flytande och läcker spelupplevelse
  • Reducerad motion blur
  • Bättre reaktionstid i multiplayer-spel

Gamingskärmar från marknadens ledande tillverkare

Hos Fcomputer hittar du ett urval av ledande tillverkare av gamingskärmar. Detta säkerställer att din 240hz gamingskärm är tillverkad med fokus på gaming och uppfyller de höga kraven för en skärm för gaming.

Vi säljer bland annat gamingskärmar från följande tillverkare:

  • Acer
  • AOC
  • ASUS
  • BenQ
  • Samsung

Acer har tillverkat datorutrustning i många år och har stor erfarenhet av att producera prisvärda produkter av hög kvalitet. De senaste åren har Acer verkligen gjort sig ett namn på gamingskärmsmarknaden och har producerat några av de mest hyllade gamingskärmarna av recensenter.

AOC är några av de absoluta specialisterna inom datorskärmar för gaming. Produkterna utstrålar kvalitetsdesign och de många funktionerna i deras gamingskärmar är utformade med den bästa spelupplevelsen i åtanke. Här kan du tryggt välja din 240hz gamingskärm.

BenQ har varit verksamma i branschen i många år och har tillverkat skärmar för professionellt och privat bruk. Med stor framgång har de nu också tagit steget in på gamingmarknaden, där de ofta finns bland recensenternas favoritskärmar. Precis som konkurrenterna vet de att en 240hz gamingskärm är framtiden och har därför satsat på skärmar med denna specifikation.

ASUS och Samsung är båda jättar inom tech-industrin. Båda har satsat på gamingutrustning och båda har kommit ut riktigt bra. Av denna anledning är de också ofta bland de föredragna skärmarna för gaming. Om du överväger dessa är de också båda solida alternativ för ditt 240hz gamingskärmsmärke.

Brett urval av skärmstorlekar

En av de viktigaste specifikationerna på en skärm är skärmstorleken. Medan många fortfarande använder en 24-tums skärm, upptäcker allt fler fördelarna med en större skärm - det finns MYCKET mer utrymme på skärmen. I förhållande till en 24-tums skärm har en 27-tums skärm mer än 25% extra skärmyta och en 34-tums skärm har hela 70% mer skärmyta! Med andra ord är skärmstorlek något som kan kännas. Vilken storlek som är rätt för din 240hz gaming skärm är helt upp till dina behov och om din dator är tillräckligt kraftfull för att dra nytta av den högre upplösningen som är möjlig med en större skärm.

Förutom skärmstorleken har vi också ett urval av böjda gaming-skärmar. Den böjda designen ger dig en bredare synvinkel och ger en optimal vinkel för alla delar av skärmen. Tillsammans ger dessa en större känsla av fördjupning i spelupplevelsen.

Välj din 240hz gamingmonitor med TN- eller IPS-paneler

Det finns huvudsakligen två typer av skärmpaneler som du kommer att stöta på när du letar efter en skärm för gaming. TN (Twisted Nemativ) och IPS (In-Plane Switching) paneler. De två typerna har var och en sina fördelar och vilken du väljer till din 240hz gaming-skärm beror på din preferens.

TN har under många år varit den dominerande på marknaden. Denna typ av panel har en snabb responstid som bidrar till en mer flytande upplevelse. Responstiden mäts som den tid det tar för skärmen att byta från en färg till en annan. Vid en låg responstid undviker man irriterande fenomen som "ghosting", där skuggor från tidigare bilder kan observeras. TN-paneler är också relativt billiga att producera, så det finns ofta pengar att spara på din 240hz gaming-skärm om du väljer denna typ.

IPS-paneler är oöverträffade när det gäller färgåtergivningens precision. Under de senaste åren har de tagit marknaden för gaming-skärmar med storm och blivit mångas favoritpaneltyp. Förutom den höga färgprecisionen ger de också en stor synvinkel eftersom färgerna på skärmen inte förvrängs när man tittar på skärmen från en vinkel.

När du väljer mellan de olika paneltyperna bör du överväga följande:

  • TN - Ofta billigare och snabb responstid
  • IPS - Mycket exakta färger och stor synvinkel

G-Sync eller FreeSync?

Två teknologier som har revolutionerat gaming-skärmar och som du bör överväga när du letar efter en 240hz gaming-skärm är G-Sync och FreeSync. Nvidias G-Sync och AMD:s FreeSync erbjuder båda adaptiv synkronisering mellan skärmen och grafikkortet. Båda har syftet att ge en mer flytande bild när du spelar, genom att bland annat undvika screen tear (ett fenomen där skärmbilden delas i två). Eftersom teknologierna kräver samarbete mellan grafikkort och skärm beror ditt val av dessa skärmteknologier ofta på vilket grafikkort du har. Om du köper en 240hz gaming-skärm och är intresserad av dessa teknologier är det viktigt att undersöka om ditt grafikkort är kompatibelt med dem.

Egenskaper och funktioner i en 240Hz-spelskärm

Modernt gaming skärmar har ofta en mängd funktioner och egenskaper som är utformade för att göra det enkelt och snabbt för dig att justera din 240hz gaming skärm efter dina behov. Vanligtvis har skärmarna en solid och stabil bas, höjdjusteringsfunktion samt pivot-/tiltfunktioner, vilket gör det möjligt att vrida gaming skärmen i alla tänkbara vinklar. Förutom de fysiska funktionerna har gaming skärmar många inställningar som gör det möjligt att justera kontrast, ljusstyrka, intensiteten av blått ljus och färgtemperatur precis efter behov för din 240hz gaming skärm.