Fcomputer erbjuder ett stort urval av grafikkort, och på denna sida hittar du dem alla. Så letar du efter ett bra grafikkortserbjudande? Om så är fallet, leta inte längre. Vi har de bästa grafikkorten på marknaden och oavsett om du vill ha en GPU från NVIDIA eller AMD så uppfyller vi gärna din önskan. Vi har både kraftfulla grafikkort för spel och redigering av grafik, samt mildare varianter för kontorsarbete och standardprogram. Det måste finnas något för alla, även om vi vet att de flesta letar efter ett grafikkort för spel. Om din speldator behöver ett nytt liv, eller om du kanske håller på att bygga en dator för spel själv, så föreslår vi ett GeForce-grafikkort. GeForce är något av det bästa du kan få på marknaden, och vi ser därför till att hela tiden uppdatera vårt sortiment med den senaste serien – både från NVIDIA och AMD. Din speldator behöver inte längre svälta efter ett grafikkort som kan optimera din skärm för de coolaste spelupplevelserna.

Resultat: 1169
Resultat: 1169


loader

Alla sorters grafikkort hos Fcomputer

På Fcomputer har vi ett starkt utbud av grafikkort för olika priser och behov. Vi är väl medvetna om att de flesta som letar efter ett nytt grafikkort är människor som kommer att använda det för sin speldator. Det betyder dock inte att vi bara har grafikkort för spel. Tvärtom har vi även grafikkort för kontoret och professionella grafikkort för avancerade program, arbete med grafik och videoinspelning och videoredigering. Hos Fcomputer ska du kunna hitta det grafikkort du behöver.

Det betyder att vi på Fcomputer har allierat oss med de bästa och mest populära tillverkarna av grafikkort på marknaden. Endast det bästa av det bästa är tillräckligt bra, därför består vårt urval av erkända varumärken, såsom:

 • SOM OSS
 • Gigabyte
 • MSI
 • Zotac
 • EVGA

Liksom många andra, så att du kan hitta den typ eller modell av grafikkort du letar efter. De allra flesta av dessa tillverkare samarbetar med både NVIDIA och AMD, vilket gör att du kan köpa grafikkort i världsklass.

Vi vet mycket väl att när grafikkort kommer till spel finns det ett universum av frågor och funderingar som dyker upp i huvudet på väldigt många människor. Om du är en av dem som undrar över något gällande grafikkort så kan du läsa vidare nedan. Vi täcker bland annat upp:

 • Vad är ett grafikkort?
 • Vad är GPU?
 • Hårdvaru- och mjukvaruöverväganden
 • Vilket grafikkort ska jag välja?

Vad är ett grafikkort?

Ett grafikkort är den del av din dator som beräknar data som visas på skärmen. Grafikkortet skapar därför bilder och grafik på din skärm. För bästa möjliga prestanda är det också nödvändigt att ha en bra CPU , som ditt grafikkort också fungerar med.

Vad är en GPU?

En av de viktigaste sakerna på ett grafikkort är dess GPU. Men vad är GPU? Ett grafikkort har en inbyggd processor, eller GPU (Graphics Processing Unit), som är ungefär som datorns CPU – grafikkortets GPU är helt dedikerad till datorgrafik. Det är grafikkortets GPU som fungerar med all data som blir till bilder på skärmen. På Fcomputer lagerför vi grafikkort med GPU från de största och mest erkända tillverkarna på marknaden. Det gör att du framför allt hittar produkter som har en GPU från NVIDIA och AMD.

Beroende på vad du använder din dator till måste du även ha ett passande grafikkort. För om du använder din PC för att kolla din e-post och surfa på sociala medier, så är ett spelgrafikkort inte nödvändigt. Ska du däremot jobba med krävande program för grafik och videoredigering så behöver du ett kraftfullt grafikkort som kan köra ganska mycket. På samma sätt är ett starkt spelgrafikkort också nödvändigt om hardcore-spel är på menyn för dig. Detta väcker förstås frågor om vilket grafikkort man ska välja.

Vilket grafikkort ska jag välja?

Först och främst måste du vara tydlig med vad du behöver ett grafikkort till. Efter detta är du redo att gå in i djungeln av grafikkort. Det kan vara svårt att hitta runt, men lyckligtvis finns det en lösning på det.

Det kommer hela tiden nya grafikkort på marknaden, och de lanseras i vissa kategorier. Här benämns de med olika siffror och bokstäver, och dessa förkortas ofta också. Det kan till exempel vara GeForce RTX 3060, GeForce RTX 2060, AMD Radeon RX 5700 eller liknande. Ofta kallas serierna även för GeForce 30-serien, GeForce RTX 40-serien etc. i den stilen. Antalet avgör därför serien. Det är inte alltid lätt att hitta runt alla typer av grafikkort. För det mesta kan du anta att ju högre siffra i grafikkortets namn, desto kraftfullare är ett grafikkort.

Om du inte ska använda ett grafikkort för spel eller arbeta med tunga grafikprogram, så behöver du förmodligen inte oroa dig så mycket för vilket du skaffar. Mest av allt bör du oroa dig för att köpa ett som är mycket dyrare än du behöver – trots allt kan du nöja dig med ett mycket pålitligt grafikkort om din dator inte behöver rita särskilt mycket.

Om du behöver göra grafiskt kreativt arbete för hand, eller är du redo för mycket vilt spelande, så är detta förmodligen ett av de mer kraftfulla grafikkorten som du bör få tag i. Bildhastighet och bra upplösning är där det händer, om du vill kommer du att spela på de högsta inställningarna och leva dig djupt in i spelet. Här är det den högre serien av grafikkort med CPU:er från NVIDIA och AMD som hjälper till att ge spelupplevelsen en ordentlig skjuts. Det är bara inte samma sak om ditt spel släpar efter eller om bildkvaliteten inte är kristallklar och verklighetstrogen. Här är det särskilt värt att titta på hur mycket vRAM (Video Random Access Memory) grafikkortet har. Ju mer RAM desto högre prestanda. Detta är särskilt viktigt om du vill köra de senaste AAA-spelen och du vill att grafiken ska vara i toppklass.

Det är dock inte en promenad i parken att lista ut vilket grafikkort du ska använda om du inte riktigt har koll på vad de olika specifikationerna betyder. I så fall kan du kolla in olika webbplatser som testar grafikkort och serverar resultaten åt dig. Annars kan du skriva eller ringa Fcomputer. Vår kundtjänst pratar hellre grafikkort med dig och då kan vi tillsammans ta reda på vad du behöver.

Matchar grafikkortet resten av din dator?

En annan sak att tänka på när man tittar på vilket grafikkort man ska välja är om det passar med resten av din dator. Tvärtom kan det förstås också vara så att du måste hålla koll på om den nya hårdvaran du köper till ditt hem passar det grafikkort du redan har. Hela din dator är trots allt ett enda stort system och därför är det viktigt att de olika delarna och hårdvaran kan samverka. Det som kan vara särskilt viktigt för grafikkortet är:

 • Skärm
 • Moderkort
 • Skåp
 • Strömförsörjning

Drömmen är förstås att ha en vacker skärm med hög upplösning samtidigt som storleken passar dina önskemål perfekt. Här ska du dock komma ihåg att skärm och grafikkort ska matcha. Har du till exempel en fantastisk 4k-skärm måste du ha ett kraftfullt grafikkort om du verkligen vill dra nytta av skärmens bra upplösning. Det ställer även ännu större krav på din GPU om du har flera bildskärmar som körs på samma dator. Detta är verkligen viktigt för spel eller om du gillar VR. Datorspel fyller många pixlar på din bildskärm varje sekund och varje sekund, och det förändras ofta snabbt. Ett starkt grafikkort är därför nödvändigt om din vackra skärm ska fungera optimalt.

Det är viktigt att ditt moderkort stödjer anslutningen till ditt grafikkort. Problem med kompatibilitet mellan grafikkort och moderkort gör i bästa fall att du får låg prestanda av grafikkortet, och i värsta fall att grafikkortet inte fungerar alls. Kompatibilitet med moderkortet är särskilt viktigt att tänka på om du har en äldre dator.

Storleken på grafikkortet och ditt väska kan också spela roll. Skåpet är givetvis inte direkt kopplat till resten av maskineriet, men det måste hålla ihop det hela. Om du har ett mindre väska kanske det inte finns plats för grafikkortet du har tittat på. Därför måste du överväga vad som passar in i ditt väska, så att du inte gör en olycklig affär.

Du måste också hålla koll på grafikkortets strömförsörjningskrav. Grafikkortet är den del av din PC som använder mest ström, och därför kräver det, beroende på serie och typ, en viss mängd ström för att köras. Du måste därför se till att ha en strömförsörjning som är tillräckligt kraftfull för att allt ska kunna fungera optimalt. Annars kommer du inte att vara nöjd med resultatet.

FreeSync vs G-Sync

Om du vill få maximal nytta av ditt grafikkort bör du överväga AMD FreeSync och NVIDIA G-Sync. Men vad är G-Sync? Och vad är FreeSync? Det här är två tekniker som möjliggör adaptiv synkronisering mellan antalet bilder per sekund som ditt grafikkort skickar ut och antalet bilder per sekund som din bildskärm kan visa. Kortfattat handlar det om att din skärm och ditt grafikkort synkroniseras via dessa tekniker så att skärmen går som bäst.

Synkroniseringen förhindrar att skärmens bild förvrängs och skyddar dig mot skärmrevor och stamning . Om spel är din passion är det viktigt att undvika snedvridningar som skärmsönderfall och stamning , eftersom det kraftigt försämrar kvaliteten på spelandet. Det är också när du spelar som det är störst sannolikhet för distorsion på din skärm, eftersom drastiska förändringar på skärmen kräver en tillräckligt hög uppdateringsfrekvens på skärmen samt en tillräckligt hög bildfrekvens på din GPU. Grafikkort och bildskärm måste därför fungera tillsammans i harmoni.

Skärmrivning visas som en horisontell splittring någonstans i bilden på din skärm när skärmen och grafikkortet inte fungerar ihop ordentligt. Det är riktigt fult, och i högintensiva spel kan det lätt göra att något går fel – så du bör göra allt du kan för att undvika det. Stamning är när du har slumpmässiga lagstoppar och långsamhet i ditt spel. Detta fenomen gör spelandet helt omöjligt att hantera och kan lätt orsaka onödiga frustrationer.

FreeSync och G-Sync från AMD och NVIDIA är därför mycket relevanta att tänka på vid köp av ett nytt grafikkort eller bildskärm. Om du är tveksam till om ett grafikkort och en bildskärm kan fungera tillsammans via NVIDIA G-Sync eller AMD FreeSync, så kan du med fördel undersöka grafikkortet och monitorns specifikationer antingen här eller på tillverkarens hemsida. Annars kan du även ringa eller skriva till vår kundtjänst – vi svarar mer än gärna på dina frågor, och vi guidar dig gärna till att köpa rätt grafikkort eller rätt bildskärm.

Dags för spel

Du har äntligen kommit på vilket grafikkort du behöver. Så vad har du att se fram emot? Du kan definitivt se fram emot timmar av spelkul. Du kan nu köra datorspel i maximal upplösning, så att du nästan sugs in i den virtuella världen, där du personligen blir en del av spelet. Så vad väntar du på?