Nedan kan du se vårt utbud av ljudkort. Hos Fcomputer , har vi ett stort utbud av både interna och externa ljudkort till skarpa priser, så du har möjlighet att hitta en passande modell, oavsett budget och behov. Vi är glada över att kunna erbjuda dig varianter från alla välkända märken, så du kan alltid vara säker på hög kvalitet när du handlar hos oss. Vi kan också stoltsera med en snabb leveranstid. För spel, för musik, för film och för allt däremellan - titta närmare på vårt varierade utbud på denna sida och hitta modellen som matchar dina behov.

Resultat: 73
Resultat: 73


loader

Ljudkort av högsta klass

Ett riktigt ljudkort gör stor skillnad. Detta gäller oavsett om du vill lyssna på musik, se film eller spela spel. Om du till exempel vill vara säker på att alla nyanser i ljudbilden finns med när du tittar på dina favoritfilmer bör du inte lura dig själv för ett ljudkort av bra kvalitet. Om du spelar dataspel online kan förmågan att höra de minsta detaljerna snabbt betyda skillnaden mellan seger och nederlag. Här är det till exempel avgörande att kunna höra om någon smyger på dig. Generellt sett gör det bara spelupplevelsen bättre och mer autentisk när ljudet är på topp. Om du skulle vilja spela in musik på din dator kommer du inte långt utan ett bra ljudkort heller. På Fcomputer har vi därför ansträngt oss för att samla ett så varierat urval av de bästa ljudkorten som möjligt, så att alla kan hitta rätt variant.

Oavsett om du letar efter ett internt eller externt ljudkort så är du i goda händer när du handlar hos oss. Med tillverkare som Sandberg, ASUS, DeLOCK, Corsair och LogiLink i vår katalog behöver du aldrig kompromissa med kvaliteten, oavsett om du letar efter en variant i den billigare eller mer avancerade delen. Nedan har vi samlat lite information om ämnet, så att du är väl förberedd att välja den bästa produkten för dina behov. Utforska vårt stora utbud och ta reda på vilken modell som passar dina behov bäst.

Skillnaden mellan ett internt och externt ljudkort

Är du osäker på vad ett internt och ett externt ljudkort är och om du ska välja det ena eller det andra? Båda har sina för- och nackdelar, så i slutändan är det dina specifika behov som avgör vilken du ska välja.

Ett externt ljudkort ansluts till din dator via en extern port, ofta en USB-port. Det är därför väldigt enkelt att ansluta och koppla bort ditt externa ljudkort till alla dina datorer. Många modeller kommer i en storlek som liknar en USB-penna, och är därför väldigt lätta att ta med på språng. Andra modeller kommer i en något större formfaktor, som ofta inkluderar en ratt för att styra ljudvolymen.

Ett internt ljudkort måste monteras inuti din dator, direkt på ditt moderkort. Dessa kräver därför att du har en stationär dator som du kan montera det interna ljudkortet på. De flesta ljudkort är anslutna till moderkortet via en PCI Express-port, vilket säkerställer en mycket snabb anslutning mellan ljudkortet och din dator.

Du kan ofta hitta ett bra internt ljudkort till ett billigare pris jämfört med ett externt. De interna ljudkorten är dock begränsade i sina in-/utgångskanaler. Detta spelar roll om du vill spela in musik där du behöver ansluta instrument med XLR eller MIDI.

Ljudkort för musik och filmer

Datorer används i stor utsträckning för att lyssna på musik och se film. För båda delarna är det uppenbart att ljudkvaliteten är väldigt viktig för upplevelsen, och du kommer därför att få ut något av att ha ett bra ljudkort. Om du bara ska investera i ett ekonomivänligt, litet externt ljudkort eller något av de större interna ljudkorten beror på hur mycket du bryr dig om ditt ljud.

Är du en audiofil eller spenderar du många timmar om dagen med att lyssna intensivt på musik? Eller älskar du känslan av att vara nedsänkt i en film, där det perfekta ljudet får dig att glömma din omgivning? Då kommer du säkerligen ha stor nytta av ett ljudkort i bra kvalitet.

För musik och filmer behöver du inte ansluta andra enheter än dina högtalare eller hörlurar. Av denna anledning behöver du inte ett externt ljudkort med en massa anslutningsmöjligheter förutom dessa.

Ljudkort för spel

En ljudkvalitet som är i toppklass är avgörande för många spelare. Om ljudet är dåligt riskerar du att gå miste om den optimala upplevelsen i många datorspel. Eftersom många datorspel idag spelas som flerspelarspel med vänner eller andra behövs för det mesta även anslutning av en mikrofon. Du måste därför vara medveten om att ditt nya ljudkort ger både en bra ljudutgång (för dina hörlurar eller högtalare) och en bra ljudingång (från din mikrofon).

Ditt moderkort är redan utrustat med möjlighet att skicka och ta emot ljud, men ofta uppfyller kvaliteten på detta bara minimikraven. Om du vill få ut mer av ljudet när du spelar föredrar de flesta spelare att installera ett ljudkort. Här kan du välja antingen en extern eller en intern, eftersom de båda kommer att ge en betydande uppgradering jämfört med ljudkvaliteten som ditt moderkort erbjuder.

Ljudkort för inspelning av ljud och musik

Spelar du in ljud och/eller musik eller om du planerar att börja göra det så kommer ett bra ljudkort vara en mycket bra investering. En stor del av att spela in ljud är efterproduktion, där man får sitta och redigera inspelningarna. Här blir man pinsamt medveten om ljudkvaliteten och alla små brusiga ljud som ofta smyger sig in i inspelningen.

Ett ordentligt ljudkort kan hjälpa dig att undvika mycket av det elektriska brus som ofta följer med ditt moderkorts mikrofoningång. Flera moderna ljudkort är utrustade med brusfilter, som tar bort så kallat "vitt brus", som annars kan störa dig i ditt försök att spela in det klara ljudet.

Rätt ljudkort ger dig också de anslutningsalternativ som behövs när du arbetar med ljudinspelning. Använder du t.ex. XLR från studiomikrofoner, då måste du vara medveten om att ditt ljudkort är utrustat med detta.

Vi hoppas att du har blivit mer kunnig i ämnet så att du kan hitta den modell som passar dig bäst. Skulle du fortfarande ha frågor, tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Du hittar vår kontaktinformation högst upp på denna sida.