Behöver du en ny stationär PC? Tänker du fortfarande grönt och vill göra din del för miljön? Då är en upcycled stationär IT-dator det rätta valet för dig. Upcycle handlar om att produkter som är utslitna, men utan att vara utslitna i marken, kan få nytt liv. Du kan få dem i tre olika nivåer, beroende på hur använda de är, men de har alla detta gemensamt: det är perfekt användbara produkter som utan vidare fungerar vettigt och kan användas utan problem. Skaffa dig en ny gammal stationär PC genom att titta på vårt utbud på denna sida – det förändras hela tiden, och du kan därför alltid komma tillbaka med en fördel i hopp om att det finns just den gröna dator du vill ha.

Resultat: 10
Resultat: 10


loader

Upcycle den och Fcomputer

Återvunnen, eller renoverad, elektronik har blivit populär som aldrig förr. I en värld där tekniken blir mer och mer integrerad och nödvändig på alla sätt i vardagen, samtidigt som klimatförändringar och miljökriser hotar, är den ökande populariteten för gröna produkter meningsfull. För teknikens framfart går inte att stoppa bara så, och det finns inget intresse för det heller. Ändå finns det alltid alternativ.

Ett självklart alternativ som alla – både privata och företag – kan ta del av är att gå en grönare väg med sina grå produkter. Det är här upcycle det kommer rusande in i bilden. Det finns ett enda mål för detta varumärke: att sälja återvunnen IT och elektronik så att det kan finnas en grönare och mer hållbar framtid för de grå.

Detta kommer vi stolt att intyga på Fcomputer, därför säljer vi utvalda produkter från upcycle it, så du har möjlighet att köpa återvunnen elektronik till riktigt bra priser. Vi kan inte själva rädda världen, men vi kan ändå ge våra kunder de bästa möjligheterna att hjälpa oss att göra vad vi kan för en gångs skull.

Köp en upcycle IT-stationär hos Fcomputer

På Fcomputer säljer vi ett urval av upcycle IT-stationära datorer. Det är ofta självklart att köpa begagnat stationärt, då det är lätt att byta ut enskilda delar. Det betyder att om det bara är en eller två hårdvara som inte längre gör någonting så kan dessa bytas ut utan problem och du står sedan kvar med en komplett produkt. På samma sätt kan du byta ut en enda del många år in i framtiden, istället för att eventuellt behöva köpa en helt ny dator.

Stationära är också otroligt självklara återvunna produkter, eftersom renoverade produkter tenderar att ha en reducerad batterikapacitet. Detta kan vara problematiskt på en bärbar dator, telefon eller surfplatta om du behöver den för att hålla ström under långa perioder utan laddning. Dock är den stationära datorn alltid ansluten till uttaget, och lägre batterikapacitet är därför en icke-faktor. Du bör dock överväga vad du ska använda din upcycle IT-station till innan du köper den.

Om du behöver en speldator för de senaste speltitlarna, är det förmodligen inte precis valet för dig. Spel kan vara ganska krävande på datorn, och de flesta kommer förmodligen inte skiljas från sin speldator förrän den verkligen inte är värd mycket längre. Det finns på sin höjd några av delarna från en gammal gamerdator som fortfarande kan användas till något - och det behöver du inte oroa dig för, de delarna behöver inte hitta vägen till ditt upcyclede IT-skrivbord, om det är relevant. Men om du oväntat hittar en upcycle it-gamer stationär, så är det ingen dålig idé att köpa den. Den är förmodligen inte redo att avfyra de senaste trippel-A-titlarna, men en begagnad speldator är förmodligen fortfarande ganska mycket bättre än den vanliga datorn.

Om du däremot vill använda en dator hemma så att du kan komma online och surfa på internet, betala räkningar, ha kul på sociala medier, spela några vanliga datorspel och alla andra vardagsärenden du måste ha, då är en upcycle it stationary precis det rätta valet för dig. En återvunnen stationär dator kan hålla i åratal om du behandlar den väl, vilket innebär att du kan spara lite pengar med en upcycle IT-dator – eftersom en renoverad bärbar dator så klart är mycket billigare än en helt ny modell.

Uppgradera det – tre nivåer

När man pratar om upcycle IT-produkter talar man automatiskt om tre nivåer, eller betyg. De råkar alla vara produkter för dig som letar efter hållbara alternativ, istället för att alltid köpa helt ny elektronik. För även om en ny dator ser riktigt snygg ut, och dessutom är riktigt snygg, är det fortfarande problematiskt att folk hela tiden köper helt nya produkter, även när det inte på något sätt är nödvändigt.

De tre nivåerna upcycle den fungerar med är:

Klass A: Om du köper en produkt i klass A kan du förvänta dig en produkt i mycket gott skick. Du kommer knappt att kunna se tecken på användning på den - det finns på sin höjd några småsaker du kan sätta fingret på. Du får därmed ett hållbart alternativ som är nästan lika gott som nytt. Batterikapaciteten ligger på runt 70%, men det är såklart inga problem om du behöver en stationär dator som alltid är ansluten till ett uttag ändå.

Betyg B: Med en upcycle IT-produkt i Betyg B får du en produkt där du sparar mycket pengar. Du får tveklöst tag i en produkt med tecken på användning, men som såklart fortfarande fungerar felfritt. På så sätt kan du få en renoverad produkt som, för pengarna den kostar, är riktigt bra – du behöver bara inte ha problem med att produkten visar små tecken på slitage och att batterikapaciteten är runt 50 %.

Grad C: Om du verkligen inte bryr dig om en tydlig användningsform, eller om du behöver en riktigt billig stationär för en fysiskt tuff miljö, där du vet att den snabbt kommer att visa tecken på slitage, så är Grade C-produkter bara sak för dig. Dessa produkter har en batterikapacitet på 30 %, och i den mån tvivlar du inte på att de har använts tidigare. Grade C-produkterna är dock fortfarande effektiva och funktionella, och det är inga problem att erbjuda samma garanti på dessa produkter som på Grade A- och Grade B-produkter.

Så vill du göra något bra för miljön? Renoverade produkter från upcycle it är den gröna mellanvägen, som du med gott samvete kan strosa ut ur. Hos Fcomputer kan du hitta många olika typer av upcycle IT-produkter, och är du osäker på vad vi har och vad du letar efter är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst. Om du redan vet att en upcycle IT-stationär är grejen är det bara att titta runt här på sidan. På Fcomputer får vi regelbundet återanvända IT-produkter, så det är alltid värt att kolla upp om vi har precis det du vill ha i våra hyllor.