På denna sida hittar du vårt utbud av tunna klienter från några av marknadens största och mest populära varumärken. På Fcomputer är det viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder den bästa och senaste tekniken. Därför är vi bland annat glada över att kunna leverera den tunna klienten som är ett riktigt trevligt alternativ till den traditionella stationära datorn. Om du vill ha en ny typ av dator som kan fungera mer effektivt än traditionella stationära datorer bör du prova en tunn klient. Se urvalet nedan och hitta en tunn klient som passar dina behov och önskemål.

Resultat: 81
Resultat: 81


loader

Tunn klient – Smarta och effektiva produkter för en smidigare IT-miljö

Tunn klienter är smidiga datorer som lämpar sig utmärkt för arbete i anslutning till terminalserver-applikationer eller virtuella skrivbordsmiljöer. Med tunn klient slipper du till exempel tunga programinstallationer och du får också en enklare och mer effektiv hantering av din IT-miljö.

Vad är en tunn klient?

En tunn klient är en dator som är anpassad för att arbeta i en virtuell miljö och där all beräkning sker på en central server istället för på datorn.

Vilka fördelar finns det med en tunn klient?

Tunn klient ger bland annat ökad IT-säkerhet, ökad kontroll och en bättre användarupplevelse. Dessutom kräver det mindre förvaltning och underhåll av IT-miljön.

Vad skiljer en tunn klient från en vanlig dator?

En tunn klient har minimal hårdvara i form av processor, minne och lagring och arbetar med hjälp av en central server. En vanlig dator har all nödvändig hårdvara i form av processor, minne och lagring och arbetar självständigt.

Kan alla program köras på en tunn klient?

Ja, de allra flesta program kan köras på en tunn klient. För vissa krävs dock en tjänst för applikationsvirtualisering.

Vad kostar en tunn klient?

Priset varierar beroende på modell och tillverkare. Generellt sett är det inget som skiljer sig nämnvärt i pris jämfört med traditionella datorer.

Hur länge brukar en tunn klient hålla?

En tunn klient brukar ha en längre livslängd än en vanlig dator, vilket beror på att det inte finns någon fysisk hårddisk som kan gå sönder.

Är installation och konfigurering komplicerat?

Installation och konfigurering av en tunn klient är relativt enkelt. Dock krävs det viss IT-kunskap för att genomföra det på ett säkert och effektivt sätt.

Fördelar:

  • Bygger på enklare och billigare hårdvara än vanliga datorer
  • Enklare administration och underhåll av IT-miljön
  • Minskar risken för virus och hackerattacker
  • Sparar energiförbrukning och är miljövänliga
  • Kostnadseffektiva på lång sikt

Nackdelar:

  • Kräver en stabil internetuppkoppling
  • Förlitar sig på en central server vilket kan innebära prestandaproblem vid hög belastning
  • Kan inte hantera vissa program eller använda vissa hårdvarufunktioner
  • Fungerar inte som fristående dator.