På denna sida hittar du vårt sortiment av projektorer. Vi säljer projektorer från ett brett utbud av marknadens bästa leverantörer och dessutom till starka priser. Om du letar efter en projektor till ditt företag eller hem kan du därför förmodligen hitta rätt här på Fcomputer. Bland vårt sortiment kan du hitta till exempel DLP, LCD, mini och korta projektorer samt tillbehör och kablar till projektorer. Vi har även ett brett utbud av skärmar och stativ, så om du letar efter någon speciell utrustning för att förhöja dina TV- och filmupplevelser bör du ta en titt på vårt urval nedan.

Resultat: 1410
Resultat: 1410


loader

Högupplösta projektorer för den stora skärmen i hemmet

Drömmer du om att ha en äkta hemmabio där du kan se de senaste avsnitten av din favoritserie eller njuta av dina filmer i stort format? Vill du ta upp den visuella delen av ditt spelande till den bästa ligan, där du kommer riktigt nära vad som händer på planen? Eller tycker du att fotbollsmatcher bara är bättre på en stor skärm? Här på Fcomputer har vi samlat ett stort urval av olika projektorer, skärmar och beslag, för att det ska bli ännu roligare för dig att spela spel eller se film och sport.

Om du vill vara mobil och samtidigt njuta av helheten har vi även en rad smarta miniprojektorer (LED) som är kompakta, praktiska och lätta att ta med på språng. Miniprojektorer kommer ofta med inbyggda högtalare, så du behöver inte krångla till externa högtalare.

I vårt utbud finns projektorer i alla prisklasser och med olika funktioner. Med modeller från välkända tillverkare som Acer, BenQ, ASUS, Dell, Canon, Optoma och InFocus kan du vara säker på design och funktionalitet i toppklass. Detta gäller oavsett om du går för en budgetvänlig modell eller en avancerad 4K-projektor.

För att hitta den optimala projektorn för hemmet behöver du titta på om projektorn har hög kontrast och bra ljusstyrka. Den måste kunna visas i 16:9-format, vilket är det vanligaste formatet för att visa filmer. Ljusstyrkan på en projektor mäts i ANSI-lumen – ju högre ANSI-lumen, desto högre ljusstyrka. Beroende på din skärm och ljusförhållandena i din miljö är 1000-2500 ANSI lumen lämpligt för en hemprojektor.

Projektorer för professionella presentationer

Letar du efter en projektor för professionellt bruk som undervisning, möten, presentationer eller föreläsningar? Här på Fcomputer har vi ett brett utbud av högkvalitativa professionella projektorer från välkända varumärken som Epson, Sony och NEC.

Satsa på en projektor med hög ljusstyrka på mer än 2000 ANSI lumen och format 4:3, vilket är standard för presentationer. Full HD-upplösning och skarpa kontraster gör också en värld av skillnad för studenter, mötesdeltagare och åskådare och finns på flera av våra projektorer. Många av våra bästa projektorer kan också erbjuda en mängd smarta funktioner som delad skärm, skalbara bilder och smart, trådlös delning av innehåll från flera deltagare.

Vilken teknik kan du välja i din projektor?

I vårt utbud kan du hitta både DLP-projektorer, LCD-projektorer och laserprojektorer. De olika beteckningarna täcker den teknik som projektorn använder för att projicera bilden på duken. Varje teknik har en rad för- och nackdelar, och det kan vara bra att lägga lite tid på att undersöka vilken teknik som bäst passar dina behov. Detta beror till stor del på din budget och dina krav på projektorns prestanda och livslängd.

  • LCD-projektor

LCD står för liquid crystal display, vilket direkt översätts till "liquid crystal screen". Tekniken fungerar på det sättet att en glödlampa skickar ljus genom ett prisma och vidare ut genom en panel av flytande kristaller. Dessa kristaller delar upp ljuset i färger och skickar det vidare genom en lins, som i sin tur samlar färgerna till en enhetlig bild. LCD-projektorer har fördelen att de är relativt billiga och kan ge en hög ljusstyrka och klara färger. På så sätt kan en LCD-projektor ge en bra och skarp bild även om det är ljus i rummet. Nackdelen med LCD-teknik är att den kräver mer underhåll än andra tekniker och att glödlampan har en kortare livslängd än andra projektorer.

  • DLP projektor

DLP är en förkortning för Digital Light Processing. Denna teknik använder sig av en glödlampa som tillsammans med mikroskopiska speglar och ett färghjul projicerar bilden genom en lins. DLP har fördelen att tekniken ger bra kontrast i bilden och är lättskött. Nackdelen med DLP-projektorer är att en "regnbågseffekt" kan uppstå, där ibland öde, gröna och blå skuggor kan dyka upp runt motiv på en ljus bakgrund. I moderna projektorer reduceras dock detta problem avsevärt genom en förbättring av hårdvaran.

  • Laserprojektor

Laserprojektorn är bland de bästa teknikerna på området och, som namnet antyder, använder laserstrålar för att projicera bilden på duken. Fördelarna med denna teknik är att laserprojektorn inte blir lika varm som andra typer. Som ett resultat behöver den inte kylas lika mycket, och den är därför tystare än andra tekniker. Laserprojektorer har mycket lågt underhåll och kan uppnå en hög ljusstyrka. Å andra sidan tillhör laserprojektorn den dyra delen av de tillgängliga projektortyperna.

Hitta all utrustning till din projektor hos oss

Utöver vårt stora urval av projektorer hittar du självklart även all annan utrustning du behöver för att fullända din filmupplevelse. En bra skärm är alfa och omega när du ska se film eller spel med din projektor. Duken måste kunna reflektera bilden från projektorn tillbaka till dig i hyfsad kvalitet och mycket av bilden kan gå förlorad genom att använda en duk av för låg kvalitet. Du kan självklart hitta ett omfattande utbud av vackra och hållbara skärmar från tillverkare som Elite Screens här på Fcomputer, så du är garanterad en hyfsad bildkvalitet.

Om du till exempel skulle vilja använda din hemmabio till fantastiska 3D-upplevelser kan vi tillgodose dina önskemål även här. Vi har ett brett urval av projektorglasögon i många olika färger och utföranden från de bästa och mest kvalitetsmedvetna tillverkarna. Dessutom har vi ett stort utbud av glödlampor, fästen för upphängning och annat du behöver för att sätta upp din hemmabio.

Vi håller oss regelbundet uppdaterade med de senaste dukarna och projektorerna på marknaden för att säkerställa att du har tillgång till de bästa produkterna. Kontakta oss gärna om du har några frågor om vårt sortiment. Vi finns tillgängliga i kundtjänst via telefon, mail eller chatt. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp och längst ner på sidan.