På denna sida hittar du vårt breda utbud av bärbara kylare. På Fcomputer är vi mycket glada över att våra kunder har ett brett utbud av portabla kylare att välja mellan, och vi lägger regelbundet till de nyaste och bästa modellerna till vårt utbud. Om du vill hålla nere temperaturen, minska bullerstörningar och förlänga livslängden på din bärbara dator, då är en kylare till din bärbara dator oumbärlig. Oavsett om din bärbara dator ska användas för spel, för att klara krävande arbetsuppgifter eller helt enkelt för underhållning på språng, är det en bra idé att ha en effektiv och pålitlig laptopkylare.

Resultat: 49
Resultat: 49


loader

Längre livslängd med en ordentlig laptopkylare

De flesta med en high-end laptop vet hur viktigt det är med tillräcklig kylning, både för stabil prestanda och för datorns livslängd. För detta ändamål har vi samlat ett antal av de mest effektiva och pålitliga kylarna för bärbara datorer från de bästa tillverkarna på marknaden. Vi kan bland annat erbjuda portabla kylare från Cooler Master, som om någon har erfarenhet av kylning av hårdvara. Med Cooler Masters Notepal kylarserie får du smala och robusta portabla kylare med justerbara fläktar och vi har flera modeller från den populära serien. Zalman står också bakom flera effektiva kylare, som dessutom är imponerande tysta och därför inte distraherande. Andra märken för laptopkylare du kan hitta på denna sida inkluderar Thermaltake, Targus, Akasa och Trust. Vi har många varianter: Från notebookfläktar med USB-hubportar och smart LED-belysning, till kylare med trippelfläktar och justerbara lägen, så att du kan sitta perfekt optimalt.

Det här är bara några av de smarta funktionerna du kan få med en bärbar kylare, och vi håller oss uppdaterade om de senaste modellerna på marknaden. Om du skulle vilja titta närmare på en kylare från ett visst märke kan du använda vår smarta sökfunktion till höger på denna sida och göra det hela mycket enklare. Dessutom ska du som alltid vara mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst om du har några frågor gällande produktvalet eller urvalet i övrigt.

Varför extra kyla överhuvudtaget?

Jämfört med en stationär dator, där hårdvaran är inrymd i ett rymligt ATX- väska, är en bärbar dator mycket mer kompakt. CPU, grafikkort, hårddisk och de andra komponenterna är alla packad i väldigt lite utrymme. Det gör också att mycket värme genereras. Försök bara att lägga märke till nästa gång du sitter med din bärbara dator i knät. Bärbara datorer har därför både kylfläns och systemfläkt installerade för att hålla temperaturen låg och bli av med överskottsvärme. Samtidigt innehåller datorn övervakningsprogram som begränsar prestandan och som i extrema fall stänger av systemet helt om temperaturen skulle bli för hög.

En laptopkylare kan dock behövas för att ge ytterligare kylning. Detta gäller särskilt om du har investerat i en kraftfull gamer-laptop eller en bärbar arbetsstation. Bärbara kylare kan i ett sådant fall ha många fördelar och ofta till ett ganska lågt pris. En bärbar kylare kan till exempel:

  • Stäng av ljud från datorn
  • Förbättra prestandan under krävande uppgifter som spel och redigering
  • Minimera slitage på batteri och hårdvara

Enkel kylning för streamers och spelare

När du spelar intensiva datorspel som Counter Strike och League of Legends handlar det om att hålla huvudet kallt om du vill vinna. Detta gäller speciellt om det också kommer åskådare under en livestream, eller om vänner följer med över till exempel Discord. Men datorn måste också kylas ner, om inte ett plötsligt prestandafall ska riskera att kosta segern. För dig som använder datorn för extra krävande uppgifter som spel, streaming eller grafiskt arbete kan laptopkylare göra en märkbar skillnad.

I vårt breda utbud av laptopkylare från märken som Targus och Cooler Master kan du definitivt hitta en produkt som passar din bärbara dator. Till skillnad från en fläkt i en stationär dator är det otroligt enkelt att ansluta en laptopkylare. De smarta laptopkylarna fungerar som stativ med inbyggda fläktar som du placerar på undersidan av din bärbara dator. Stativet ansluts via USB-kontakt, och sedan börjar fläktarna kyla ner din dator. Enklare kan det knappast bli!

Bärbara kylare för olika behov

Laptopkylare är särskilt användbara för kraftfulla bärbara datorer som levererar stationär prestanda i ett mycket mer komprimerat utrymme. Men även de senaste tunna eller slimmade versionerna av bärbara datorer kan dra nytta av ytterligare kylning – helt enkelt för att det inte finns så mycket utrymme för kylning i själva maskinen. Eftersom det är stor skillnad mellan de enskilda bärbara datorerna så är det också stor skillnad på laptopkylare. I detta sammanhang är det viktigt att ta hänsyn till dina behov. Uppgifter som kan kräva ytterligare kylning kan vara:

  • Grafiskt imponerande datorspel
  • Bild- och videoredigering
  • Avancerat statistiskt arbete

En fysiskt större bärbar dator med en 17” eller till och med 19” skärm kommer att kräva en stor och robust laptopkylare. Samtidigt rekommenderas det att välja en modell med en stor fläkt på 230 mm. Detta gäller särskilt om din bärbara dator använder en blixtsnabb processor eller de senaste grafikkretsarna från NVIDIA och AMD. Alternativt kan du titta på modeller med flera separata fläktar i olika storlekar. Eftersom behovet av kylning varierar beroende på vilka uppgifter du utför på datorn, kommer vissa laptopkylare med möjlighet att justera hur många gånger fläkten roterar per minut (rpm). Andra modeller fungerar till och med som smarta stativ som låter dig justera höjden på din bärbara dator när du arbetar vid ett skrivbord.

Sammantaget finns det en bärbar kylare för alla smaker. Du kan till och med få modeller med inbyggd RGB-belysning för en blåsig och snygg look på ditt skrivbord. Storleken varierar också, så du kan hitta rätt modell, oavsett om din skärmstorlek är 14" eller 15,6". Genom att klicka på den enskilda produkten kan du läsa de utökade specifikationerna. Här hittar du information som ljudnivå, rotationshastighet, vikt, fysiska mått och annan nödvändig information, så att du kan vara säker på att hitta rätt produkt.

Hitta rätt laptopkylare hos Fcomputer

Om du letar efter en bärbar kylare har du kommit till rätt ställe. Hos Fcomputer har vi ett brett urval från tillverkare över hela världen, och du kan säkert hitta portabla kylare i en prisklass och kvalitet som passar dina behov. Då kan du se fram emot att använda din bärbara dator i många timmar och för intensiva uppgifter utan att behöva frukta överhettning. Skulle du oväntat ångra ditt köp erbjuder vi till och med utökad returrätt om varan är oöppnad. På Fcomputer kan vi erbjuda:

  • Ett brett urval av bärbara kylare på vår hemsida
  • Kompetent kundsupport och utökad returrätt