På den här sidan kan du se vårt stora utbud av RAM för bärbara datorer. Om du letar efter lite extra laptop RAM till ett anständigt pris, då har du kommit till rätt ställe. Vi har laptop RAM i många olika prisklasser, så du har en riktigt god chans att hitta det du behöver, även med en blygsam budget. Vi kan självklart erbjuda portabelt RAM från alla de största tillverkarna på marknaden och oavsett RAM-typ och laptop-typ ska du absolut ta en titt på vårt varierade utbud just här på denna sida.

Resultat: 690
Resultat: 690


loader

Mer RAM för laptop ger dig en snabbare upplevelse

Vill du se till att din bärbara dator går så fort som möjligt? Då kan det vara bra att fundera på om du ska investera i lite RAM-minne till en bärbar dator. Mängden RAM-minne i din bärbara dator är viktig för att se till att programmen du använder körs i snabb takt. Om du ofta har många program öppna samtidigt är det också nödvändigt att ha tillräckligt med RAM-minne för den bärbara datorn.

Om du inte har tillräckligt med bärbart RAM-minne installerat kan du uppleva att dina program "kraschar" eller att de ibland kan gå väldigt långsamt.

Den tillräckliga mängden RAM-minne för en bärbar dator beror förstås på vad du använder din bärbara dator till och speciellt vilka, och hur många, datorprogram du använder.

Här är några riktlinjer du kan använda för att uppskatta hur mycket laptop RAM du behöver:

8GB SDRAM : Täcker grundläggande datorbehov där inte för många program körs samtidigt. Om du bara har ett fåtal flikar öppna i webbläsaren, och om du bara använder din bärbara dator för streaming och om du bara har enkla program öppna (Word, PowerPoint, Excel och liknande) kan du nöja dig med detta.

16 GB SDRAM : Mängden laptop RAM som de flesta kommer att dra mest nytta av. Med dessa kan du enkelt köra flera program samtidigt som du har webbläsaren öppen.

32GB SDRAM : Om du behöver köra ett extra krävande program (t.ex. Adobe Photoshop etc.) eller måste du köra många program samtidigt? Då kan det vara en tillräcklig mängd RAM-minne för den bärbara datorn för att säkerställa att allt går smidigt.

Hur fungerar din dators RAM?

Din bärbara dators RAM är din bärbara dators arbetsminne. Du kan tänka på RAM (förkortning för Random Access Memory) som datorns korttidsminne. När datorn kör ett program finns det ett konstant behov av att spara eller skriva över data från programmet. Det är här din bärbara dators RAM kommer in i bilden, eftersom det är dessa som data lagras tillfälligt på.

Den unika strukturen hos RAM gör dem otroligt snabba att ta emot, lagra, skriva över och skicka data mellan resten av datorns komponenter.

Eftersom RAM har en begränsad mängd utrymme för data och används av alla program, kräver det att den lagrade datan ständigt ändras eller skrivs över. Om det inte finns tillräckligt med RAM-minne för den bärbara datorn finns det inte tillräckligt med minne för alla program att lagra och redigera data. Detta kan göra att program körs väldigt långsamt eller i värsta fall kraschar. Av denna anledning är det viktigt att ha tillräckligt med RAM för barbariska.

De olika typerna av laptop RAM

Under de senaste decennierna har RAM-tekniken avancerat mycket och RAM-minnet är därför mycket snabbare än det brukade vara. Laptop RAM är indelat i olika generationer av standarder, som anger hur nya och vilka specifikationer de måste uppfylla. De nyare standarderna har för det mesta både mer kapacitet (GB) och en snabbare prestanda (klockfrekvens) mätt i MHz. Nedan kan du se de olika generationerna av laptop RAM som finns, samt vilka specifikationer de har:

DDR SDRAM – Alternativ för 133-200 MHz och innehåller 184 stift

DDR2 SDRAM – Alternativ för 266-400 MHz och innehåller 240 stift

DDR3 SDRAM – Alternativ för 533-800 MHz och innehåller 240 stift

DDR4 SDRAM – Alternativ för 1066-1600 MHz och innehåller 288 stift

DDR5 SDRAM – Möjlighet till 2400-3000 MHz och innehåller 288 stift

De senaste tilläggen, DDR5 SDRAM, lanserades så sent som 2020. Dessa har gett ett enormt lyft i hastigheten som RAM kan leverera. Även om DDR4 SDRAM är tillräckligt för de flesta människors behov idag, är DDR5 SDRAM mer framtidssäkert i förhållande till den ständigt växande efterfrågan på snabbare datorkraft. Om du funderar på att köpa lite RAM-minne till en bärbar dator är DDR5 SDRAM därför en säker väg att gå.

De största tillverkarna av laptop RAM

Här hos oss har du möjlighet att hitta några av de bästa bärbara RAM-minnena på marknaden. Detta inkluderar bland annat laptop RAM från märkena:

  • Corsair
  • Kingston
  • G. Separation
  • HyperX
  • Mushkin

Dessa är alla kända för att producera datorkomponenter av extremt hög kvalitet och till ett bra pris. Oavsett vilket av dessa märken du väljer för din bärbara dators RAM, kan du vara säker på att kvaliteten är bra.

Moderkort och RAM-kompatibilitet

När du letar efter laptop RAM, titta för att se om typen av RAM är lämplig för din bärbara dator. Det är inga problem om du har RAM från olika tillverkare. Ska du till exempel ha ett DDR4 SDRAM från HyperX och skulle vilja utöka med ett DDR4 SDRAM från Corsair kan dessa enkelt användas tillsammans om det finns plats på den bärbara datorns moderkort.

Å andra sidan kan du inte blanda de olika typerna av RAM korsvis. Om du redan har DDR4 SDRAM och vill utöka med mer RAM-minne till den bärbara datorn, så måste det nya RAM-minnet också vara av typen DDR4 SDRAM.

Du kan kontrollera vilka typer av RAM-minne, samt hur mycket RAM-minne du kan installera, på din bärbara dators moderkortsspecifikationer. I vissa fall kan du läsa detta på moderkortet bredvid RAM-portarna och i andra fall behöver du hitta din bärbara dators moderkortstyp. Här kommer du vanligtvis också att kunna läsa hur mycket RAM ditt moderkort som mest kan stödja.

Bra priser på laptop RAM

Om din bärbara dator behöver en uppgradering i hastighet är RAM ett av de enklaste och billigaste sätten att uppnå detta. Här på Fcomputer du som nämnt ovan ett stort utbud av RAM för bärbara datorer från några av de ledande tillverkarna på marknaden. Vi kan erbjuda priser som är extremt rimliga så att alla har råd att uppgradera sin bärbara dator.

Om du har några frågor om vårt RAM-minne för bärbara datorer, tveka inte att kontakta vår duktiga kundtjänst. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp och längst ner på sidan.