Här kan du se vårt utbud av vackra, högkvalitativa datorskärmar. Om du vill ha anständig bildkvalitet när du spelar, tittar på film och surfar på nätet, då har du kommit till rätt ställe. Vi har både prisvärda och avancerade datorskärmar från ett brett utbud av marknadens bästa och populäraste märken som Samsung, Philips och AOC. Det finns många variationer i upplösning, uppdateringsfrekvens, skärmstorlekar och mer. Vad du än skulle vilja ha för en högkvalitativ 4K-datorskärm, eller en mindre och billigare modell, kan den säkert hittas här hos oss. Ta en titt på vårt kompletta urval av datorskärmar nedan.

Resultat: 2404
Resultat: 2404


loader

Vi säljer smarta datorskärmar av hög kvalitet

Du kan få ut mycket mer av dina spel- och filmupplevelser om du investerar i en snygg datorskärm som matchar resten av din utrustning. Skärmen och datorns hårdvara producerar tillsammans skärmen. Du bör överväga både din bildskärms specifikationer och vilken hårdvara du har när du handlar datorskärmar. Det är viktigt att hitta rätt matchning.

Därför har vi här på Fcomputer ett brett utbud av några av marknadens absolut snyggaste datorskärmar, och dessutom till starka priser. Det beror på att vi har allierat oss med de mest innovativa och erfarna tillverkarna i branschen. Du kan hitta PC-skärmar från Philips, Samsung, AOC, Acer, ASUS, BenQ, Dell, Lenovo, HP och en lång rad andra populära tillverkare. Hos dessa tillverkare får du snygg och elegant design samt imponerande bildkvalitet.

Vi kan erbjuda dig både LED- och LCD-skärmar för datorer i många olika storlekar. Från 4K-skärmar med en okänd hög upplösning, till kompakta och praktiska modeller som är perfekta för den ekonomiskt medvetna användaren. Nedan ger vi en grundlig genomgång av de saker som kan hjälpa dig att hitta rätt datorskärm.

Det måste du leta efter när du köper din nya bildskärm

Här är en lista med användbara parametrar som du kan basera ditt köp av en datorskärm på:

· Upplösning

· Skärmstorlek och bildförhållande

· Uppdateringsfrekvens

· Respons tid

· Programvara

· Paneltyp

· Krökning

· Anslutning

· Färgåtergivning

Tänk först och främst på vad du ska använda din datorskärm till. Är det för att titta på film på streamingtjänsterna? Surfar du på YouTube? Redigera videor eller bilder i photoshop? Spel – och i så fall vilken typ av spel?

För film och YouTube är hög upplösning och bra färger såklart trevligt, medan uppdateringsfrekvens och respons tid är mindre viktigt. Video- och bildredigering kräver förmodligen exakt färgåtergivning och kanske en större bildskärm för multitasking. Spel kan förbättras med hög upplösning och böjd datorskärm, vilket ger en enorm fördjupning. Eller så kan du välja en specifik paneltyp med låg respons tid, så att du har möjlighet att reagera snabbt i skjutspel.

Komponenterna och storleken på datorskärmen

Upplösningen, skärmstorleken och bildförhållandet kommer att påverka bildkvaliteten på datorskärmen. Upplösningen mäts i pixlar. De klassiska 1080p-skärmarna för datorer är fortfarande populära, men de blir omkörda av 2K (QHD) och 4K-skärmar – åtminstone när det kommer till spelutrustning. 2K- och 4K-datorskärmar har ungefär dubbelt respektive fyra gånger upplösningen på 1080p. Pixlar är de minsta delarna av skärmen. Ju fler pixlar det finns, desto bättre bildkvalitet får du som utgångspunkt.

Fördelen med att investera i en större bildskärm, och kanske i ett större bildformat som dessutom har högre upplösning, är att pixlarna inte 'dras' av den ökade skärmstorleken. En större skärm med högre upplösning kan ge en helt fantastisk bild.

Kända märken med bra skärmar

Vi erbjuder skärmar från många märken, men vi är särskilt stolta över våra skärmar från Samsung, AOC och Philips.

Samsung - en skärm du kan lita på

Samsung är en jätte på marknaden, och det av goda skäl. De erbjuder monitorer för alla behov, från hemmakontoret till den professionella spelaren. Här får du en högkvalitativ skärm som du kommer att vara nöjd med i många år.

AOC för den medvetna spelaren

AOC tillverkar även många olika typer av monitorer som alla håller hög kvalitet, men de är särskilt populära för sina spelmonitorer som ger den vildaste upplevelsen.

Philips levererar det bästa

När du väljer en skärm från Philips kan du vara helt säker på att du blir nöjd med den. De gör skärmar för alla behov, och är du tveksam till ditt kan vi hjälpa dig med valet.

En PC-skärm med fart över fältet

Bildkvaliteten beror inte bara på upplösningen och storleken på datorskärmen. Uppdateringshastigheten och svarstiden är avgörande för en snabb och flytande bild. Detta är förmodligen mest relevant för spelare. Det kan dock också vara ett irritationsmoment för vanliga användare om bilden är långsam. Uppdateringshastigheten mäts i Hz. 144Hz betyder att bilden ändras 144 gånger per sekund. Svarstid är tiden mellan pixlar som ändrar inställningar. Om svarstiden är mycket hög blir bilden mer hackig. De absolut högsta uppdateringsfrekvenserna och lägsta svarstiderna är en lyxvara som ger en läcker och flytande bild.

Mindre kan göra det om du inte spelar högintensiva spel som Counter Strike eller Call of Duty. Men i dessa spel kan det ge en distinkt fördel. Du måste också överväga hur PC-skärmen passar din hårdvara. Om du inte har en processor och ett grafikkort som är kraftfulla nog att leverera data till en avancerad bildskärm får du inte det optimala resultatet. Du kan möjligen överväga en processor från Intel Core eller AMD Ryzen och ett grafikkort från NVIDIA. Dessutom kan du få PC-skärmar med NVIDIA G-sync eller AMD FreeSynch. Dessa tekniker synkroniserar uppdateringsfrekvensen med bildfrekvensen, så att du får färre FPS-droppar. Som utgångspunkt ska de två teknikerna kombineras med ett grafikkort från den aktuella tillverkaren.

Paneltyper, krökning, anslutningar och färgåtergivning

Om du är en passionerad gamer kan du med fördel välja din gamermonitor utifrån paneltyp och form. Det finns fyra vanliga paneltyper, varav två (VGA och DVI) håller på att bli föråldrade. De nyare HDMI- och DisplayPort-anslutningarna är snabbare och mer optimerade. De flesta nya bildskärmar kommer med en eller båda. HDMI är alltid pålitligt, men ska du gå upp till de väldigt höga upplösningarna på datorskärmen är DisplayPort-anslutningen smartast. Dessutom kan den seriösa spelaren överväga en böjd datorskärm. Den är formad med en riktning mot användaren. När man spelar aktiveras ens perifera syn. Det gör att du fångar mer, speciellt i sidorna av skärmen.

Om du vill ha snygga färger för till exempel filmer eller videoredigering kan du välja din datorskärm utifrån anslutningen. Det finns tre vanliga. IPS (In-Plane Switching) har optimal färgåtergivning och breda betraktningsvinklar, medan VA (Vertical Alignment) har läckra kontrastförhållanden. Båda anslutningstyperna ger bra grafik. TN-anslutningen (Twisted Nematic) har i allmänhet en låg respons tid. Det är en bra lösning för de som behöver reagera snabbt i spel. Du kan också överväga vilken typ av färgskala du vill ha på din datorskärm. Ju fler färger monitorn kan återge, desto mer realistisk får du en bild. Det finns även kontrastskillnader på till exempel färgskalorna sRGB, Adobe RGB, DCI-P3 och HDR.

Köp din nya gamermonitor hos Fcomputer

Som gamer vet du redan säkert att en gamermonitor är ganska viktig om du vill ha det perfekta gamersetet. Om du har investerat i någon av våra konfigurerbara datorer kan du välja att få en skärm med. Men om ingen av dem tilltalar dig så har vi ett väldigt stort utbud av gamerskärmar från många tillverkare. De är alla fantastiska i kvalitet med bra grafik och bildkvalitet. Det är inte möjligt att du har investerat mycket pengar i en gamer PC och då har du ingen gamer monitor som kan rita all bra grafik.

Så köp en ordentlig gamermonitor och få en massa fantastiska gamerupplevelser.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt PC-skärm

Om du har en idé om vad du vill ha kan du använda vår smarta sökfunktion till höger på sidan. Här kan du välja önskad storlek och tillverkare, men även TFT-teknik, gränssnitt, upplösning, bildformat och mycket mer. Det finns både LED- och LCD-skärmar, som ger olika typer av ljus. Du kan få datorskärmar som är ergonomiskt korrekta och justerbara i lutning och höjd.

Vi lägger regelbundet till nya datorskärmar i vårt sortiment. Då har du tillgång till de bästa produkterna, och vi ser till att det finns något för alla behov. På Fcomputer är vi experter på datorer, och därför står vår kompetenta personal redo att hjälpa dig,

FAQ

Vilken bildskärm för hemmakontoret?

När du ska välja bildskärm till ditt hemmakontor måste du utgå från vad dina behov är. Om du arbetar med tunga grafiska uppgifter måste du välja en skärm med min. 144 hz. Om du ska sitta med vanliga uppgifter som inte kräver särskilt tung grafik, då kan du enkelt välja en skärm med lägre antal hertz.

Vilken skärmtyp ska jag välja?

Det beror på vad du ska använda din skärm till. Vill du arbeta med helt vanliga program kan du välja en helt vanlig PC-skärm. Om du ska använda skärmen för spel måste du självklart välja den typ av skärm som är framtagen specifikt för spel. Om du vill kunna köra dina spel och se den bästa grafiken så är det en nödvändighet med min. 144 Hertz när man pratar om spelmonitorer.

Kan du använda en datorskärm som TV?

ja! Man måste koppla ihop dem och ev använd en chromecast, men det kan du enkelt göra.

Jag är osäker på mitt behov?

Det är en hel del. Därför står vi redo med råd från våra experter, så att vi kan identifiera dina behov och hitta rätt skärm för dig.

Kan jag lämna tillbaka min bildskärm?

Om du har ångrat ditt val av skärm har vi upp till tre veckors returrätt på oöppnade varor.