Här på Fcomputer strävar vi efter att ha ett brett utbud av hårdvara och annan datorutrustning för nästan alla tänkbara ändamål. Därför kan vi även leverera medicinska monitorer från tillverkare som Neovo och LG, som är speciellt framtagna för kliniskt arbete inom den medicinska vetenskapen. Vi håller oss uppdaterade om den senaste marknadsutvecklingen, så att du kan få tillgång till sofistikerade modeller med mest funktionalitet. Samtidigt är produkterna också designade för konstant användning med minimal stilleståndstid, så att du alltid kan leverera effektiv diagnostik. Om du letar efter medicinska monitorer, ta en titt på produkterna nedan. Det finns flera möjligheter.

Resultat: 9
Resultat: 9


loader

Professionella monitorer för medicinskt bruk

På Fcomputer har vi ett stort utbud av datorskärmar för olika typer av konsumenter. Ofta är frågor som pris, skärmstorlek, upplösning, uppdateringsfrekvens och uppkoppling avgörande när det kommer till val av bildskärm för spel, kontorsarbete eller lättare användning. Situationen är dock något annorlunda med de medicinska monitorerna, som du även kan köpa här på Fcomputer.

Medicinska skärmar är utformade specifikt för kliniskt arbete inom tandvård, medicinsk konsultation och liknande. Det finns absolut inget som hindrar dig från att leta efter en av våra vanliga LED-skärmar från några av marknadens bästa tillverkare om du vill ha en prisvärd och effektiv lösning för till exempel kontorsarbete på klinik eller institution. En medicinsk skärm kan dock ge en rad unika fördelar för denna speciella yrkesgrupp. Det handlar bland annat om:

  • Lätt att rengöra design - skicka en professionell signal och undvik felläsning med rena och fläckfria medicinska displayer
  • Skarp bild – hög bildkvalitet och utmärkt kontrast på t ex röntgenbilder tack vare LED-bakgrundsbelysning och DICOM-certifiering
  • Lång hållbarhet – medicinska displayer är designade för energieffektiva och stabila prestanda

Perfekt bildkvalitet under alla förhållanden

Lyckligtvis är de dagar då skärmar för kliniskt och industriellt bruk i första hand bestod av nyanser av grått eller grymt grönt på en svart bakgrund för länge sedan. Numera kan du skaffa skärmar för medicinskt bruk i professionell kvalitet till ett pris som absolut inte kommer att slita ut mattan under ens den minsta kliniken. Det har verkligen skett många förbättringar och den skarpa bildkvaliteten på moderna medicinska monitorer underlättar avsevärt datorarbetet som blivit en oumbärlig del av all slags medicinskt arbete – oavsett om vi pratar om operationssalar, tandläkare, veterinärkliniker eller något annat. helt annorlunda.

Precis som med monitorer för hemanvändaren levererar en medicinsk monitor idag utmärkt bildkvalitet, där varje detalj är skarp. De medicinska monitorerna du kan köpa här på Fcomputer är LED-bakgrundsbelysta LCD-monitorer med en TFT-aktiv matris. I lite vanligare termer innebär detta i första hand en mycket låg energiförbrukning. Detta kan bidra till att sänka driftskostnaderna, särskilt om skärmen sällan stängs av, som ofta är fallet. Därefter säkerställer den nya skärmtekniken även bilder i hög upplösning med Full-HD (1920 x 1080), även om den specifika skärmupplösningen kan variera beroende på bildskärmens bildförhållande och den individuella modellen.

Den största fördelen ligger dock i LED-teknikens imponerande färgkontrast. Tack vare varierande bakgrundsinformation säkerställs ett större kontrastförhållande mellan de enskilda pixlarna. Speciellt när det kommer till gråskala och skanningar kan detta vara guld värt, då det gör bilden skarp och avsevärt lättare att diagnostisera utifrån. Moderna monitorer för medicinskt bruk kommer till och med med smarta extrafunktioner som håller bildkvaliteten konstant och stabil. Det kan till exempel vara:

  • Omgivningsljussensor – anpassar skärmen till de givna ljusförhållandena för att motverka störningar från externa ljuskällor
  • Anti-Burn-in-teknik – säkerställer mot frysning av pixlar som annars kan uppstå vid ständig visning av statiska element
  • Flimmerfri teknologi – förhindrar bildstörningar

Förbättrad diagnos med DICOM-certifierade medicinska monitorer

Våra monitorer för medicinskt bruk stödjer alla den så kallade DICOM Part 14-standarden. Detta är internationella riktlinjer för hur visning av gråskala på medicinska skärmar ska se ut. Om skärmen uppfyller riktlinjerna för DICOM kan du räkna med tydliga, skarpa och inte minst enhetliga resultat vid scanning och visning av gråskalebilder. Detta gör det mycket lättare att diagnostisera utifrån detta, då även den minsta detalj kan vara viktig när det kommer till kroppens komplicerade karaktär.

Specialiserade funktioner för sjukvårdsindustrin

I dagens medicin är datorn ett ovärderligt verktyg som ingår i nästan varje aspekt av arbetsdagen. Från arbetet i receptionen där tider och möten jongleras av den upptagna frontpersonalen till själva konsultationen där journaler ska slås upp, observationer noteras och mycket mer. Slutligen kan en medicinsk skärm också vara mycket användbar i själva diagnosen, om den sker utifrån fotografiska bevis, skanningar eller liknande. Det är därför särskilt viktigt att medicinska monitorer inte bara ger tydliga bilder, utan också är pålitliga och bekväma att använda.

Som sådan är det inget fel med tillförlitligheten hos vanliga LED-skärmar. Men just för att exakta resultat under alla tider på dygnet kan vara av avgörande betydelse inom läkemedelsindustrin, produceras medicinska skärmar med extra försiktighetsåtgärder. Till exempel med medicinska skärmar från tillverkaren Neovo levereras en specialdesignad strömförsörjning som vid låg spänning ger en pålitlig och stabil strömkälla till skärmen. Dessutom är själva skärmens glas av en särskilt slitstark typ (NeoV Optical Glass), som tål mer praktisk rengöring än vanliga skärmar, vilket givetvis är en stor fördel inom sjukhus och sjukvård.

Samma tillverkare utrustar även sina skärmar med en rad smarta funktioner som gör dem extra lämpade för medicinskt bruk. Det gäller inte minst de varierande anslutningsmöjligheterna som inkluderar VGA, DVI-D, HDMI och DisplayPort. De medicinska skärmarna är alltså kompatibla med datorer och specialiserad medicinsk utrustning av både äldre och nyare datum. För bekvämt arbete framför skärmen ingår även ett antal mjukvarulösningar, inklusive:

  • Svartnivåjustering – för skarpast möjliga kontrast i alla situationer
  • EcoSmart – adaptiv låg energiförbrukning
  • Otaliga språkalternativ – engelska, kinesiska, polska, spanska etc

Skaffa en hygienisk medicinsk monitor på Fcomputer

De senaste åren har i hög grad påmint oss om vikten av goda hygieniska förhållanden. Det gäller inte minst inom den medicinska världen, där skenande bakterier i värsta fall kan få ödesdigra konsekvenser. Medicinska skärmar är därför utformade för att motstå bakterietillväxt av nästan alla slag. Hur detta fungerar kan variera beroende på modell och tillverkare. Vissa monitorer använder en speciell antimikrobiell tillsats i skärmfogarna för att förhindra att bakterier sprids. Andra skärmar glänser däremot genom att vara extremt slitstarka i förhållande till städning, så att städpersonalen kan säkerställa optimal hygien utan att behöva oroa sig för att skada materialet.

Om du är intresserad av att veta mer om de enskilda medicinska skärmarnas unika egenskaper kan du se både enkla och utökade specifikationer på de enskilda produktsidorna. Du är självklart också alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för mer information om de produkter som vi kan leverera för kommersiellt och professionellt bruk.

FAQ

Är medicinska monitorer användbara för privatpersoner?

Nej, de är designade för medicinskt bruk, men vi har många andra skärmar för privat bruk.

Hur väljer jag rätt skärm?

Kontakta oss. Vi ger dig gärna råd!