Om du letar efter en snygg pekskärm av hög kvalitet har du kommit till rätt plats. Här hittar du ett imponerande urval av vackra pekskärmar från många av marknadens bästa tillverkare. Med en pekskärm får du helt nya upplevelser av din dator, och du kommer att ligga i framkant med den senaste tekniken. Vi säljer naturligtvis varianter i många olika storlekar och både i den billiga och i den mycket avancerade änden av spektrat. Oavsett behov kan du därför hitta en modell för dig. Utforska vårt stora utbud av pekskärmar på denna sida och gör en bra affär.

Resultat: 146
Resultat: 146


loader

Pekskärmar från populära märken

En pekskärm kan göra många uppgifter betydligt enklare och mer flytande. Många använder till exempel pekskärmar i samband med grafisk design och andra kreativa ämnen. Fler och fler butiker har också flera skärmar stående, till exempel för kundnöjdhetsundersökningar, självbetjäning och mycket mer. Oavsett om du behöver en bildskärm för privat bruk eller i ditt företag är en bildskärm med touchfunktion därför värd att överväga. För att hålla en hög kvalitetsstandard har vi på Fcomputer samlat pekskärmar från många av branschens största och mest erfarna tillverkare. Du kan hitta modeller från märken som Dell, Fujitsu, ViewSonic, Elo Touch Solutions, Iiyama, Neovo och många fler. Om du vill vara säker på att produkten uppfyller dina förväntningar är dessa tillverkare alltid säkra val.

En mängd möjligheter

Från LED-bakgrundsbelysta LCD-skärmar med över 16 miljoner färger till pekskärmar med en respons tid på bara några millisekunder. Hos Fcomputer kan du hitta många olika varianter som garanterat uppfyller dina krav. Vi säljer bland annat modeller i energiklass A+ samt väldigt billiga produkter som är prisvärda i vilken budget som helst.

På sajten hittar du pekskärmar i många olika storlekar och upplösningar. Vi har ofta modeller så låga som 12 tum och upp till 55 tum, så du har möjlighet att få den bildskärm som passar ditt syfte. Dessutom har du möjlighet att välja den upplösning som du föredrar. Återigen finns det ett stort utbud, så om du är nöjd med en Full HD (1920x1080) eller skulle du vilja ha en 4K (3840x2160) så hittar du enkelt det du söker här.

Skärmar med touchfunktion används överallt

Idag har man blivit mer van vid elektroniska skärmar med pekfunktion. Vi använder teknik varje dag på våra smartphones, datorer, bankomater och för självbetjäningsenheter.

Användare kan interagera med datorn genom att knacka på pekskärmen med fingret eller med en penna. Pekskärmen låter dig därför navigera direkt på det grafiska användargränssnittet (GUI), utan att använda extern hårdvara som mus eller tangentbord.

Tillsammans med den ökade användningen av pekskärmar i smartphones har priset på tekniken sjunkit. Det har gjort att pekskärmar implementeras i alla möjliga uppställningar, där det annars inte använts tidigare. Här har teknikens flexibilitet avsevärt ökat möjligheterna till användar- eller kundinteraktion.

Några exempel där pekskärmar används i stor utsträckning är hemmakontoret, i butiker och olika platser där användarnas tillgång till information behövs.

Fördelar med att använda en pekskärm

Skärmar med pekfunktion ger dig ett extra sätt att interagera med din dator. På vissa områden känns användningen av beröring mer intuitiv och kan öppna upp för nya sätt att arbeta med din dator.

I vissa program eller på vissa webbplatser kan möjligheten att klicka direkt på länkar och funktioner göra det enklare och snabbare att navigera runt. Bland annat är möjligheten att scrolla och zooma med hjälp av en pekskärm ofta att föredra för vissa.

En av de stora vinsterna är möjligheten att använda en elektronisk penna. Detta kan antingen användas för att navigera i datorn eller så kan det användas för att skriva direkt på dokument eller i ritprogram. Om du ofta läser PDF-dokument på din dator kan du skriva anteckningar direkt i dokumentet med en penna, eller stryka över viktiga avsnitt i texten.

Hur fungerar en pekskärm?

Det finns flera olika typer av pekskärmsteknologier, men totalt sett kan de viktigaste delas in i resistiva och kapacitiva. Resistiva pekskärmar är kända här i de äldre pekskärmarna, där det krävs att man trycker ner monitorn för att den ska registrera interaktionen.

De flesta nyare pekskärmar, inklusive de som finns i smartphones, surfplattor och datorskärmar, använder kapacitiv pekskärmsteknik. Här är LED-skärmen täckt med ett lager glas belagt med ett ledande lager som kan leda en ström. När du sätter fingret på skärmen kommer hudens elektriska egenskaper att interagera med det ledande lagret och avleda det närvarande magnetfältet. Detta är en effekt som kan mätas med sensorer genom en förändring av kapacitansen.

Under de senaste decennierna har pekskärmstekniken utvecklats och förbättrats avsevärt. Idag kan många skärmar med pekfunktion plocka många poäng samtidigt (ofta 10 poäng) och göra detta mycket exakt. Med tiden har även elektroniska pennor utvecklats, så kallade styluspennor, som gör det enkelt att rita och skriva på en pekskärm. Detta har bland annat revolutionerat arbetet hos grafiska formgivare, som idag har möjlighet att rita in allt direkt i ett program.

Betrakta en pekskärm som din andra skärm

De som sitter och gör kontorsarbete framför en bildskärm större delen av dagen vet hur skönt det kan vara att ha en extra skärm. Om du väljer att använda en skärm med pekfunktion som din andra skärm har du möjlighet att få all funktionalitet av pekskärmsteknik när du behöver det. Måste du ofta skriva under dokument som ska skickas elektroniskt? Här låter en pekskärm dig göra detta direkt på din dator, utan att behöva skriva ut, signera och sedan skanna dokumentet. På så sätt kan du undvika att försämra bildkvaliteten på pdf-dokumenten du skriver på.

Behöver du ofta titta på bilder eller titta på kartor? Här kan en pekskärms överlägsna zoomfunktion hjälpa till att göra ditt arbete enklare och mer effektivt. Du kan helt enkelt dra bilden över till din andra bildskärm och sedan kan du zooma in och ut med fingrarna.

Vi hoppas att denna korta recension har upplyst dig om det viktigaste med pekskärmar. Du är mycket välkommen att kontakta vår kundsupport om du vill veta mer om vårt sortiment.