Bläck och toner för skanning och utskrift

Om du har slut på bläck till skrivaren, tonern till kopiatorn eller toneruppsamlaren är full, då har du kommit rätt. På den här sidan hittar du vårt utbud av olika bläckpatroner och toner för skanning och utskrift. Vi erbjuder ett varierat utbud av bläckpatroner, färgband, fixeringsenheter, skrivartrummor, solid ink, samt toner- och toneruppsamlare. Oavsett vilka förbrukningsmaterial du behöver till din kopiator eller skrivare kan du hitta ett brett urval av kvalitetsprodukter hos oss. Ta en närmare titt på urvalet nedan och hitta exakt det du saknar i vår kategori av bläck och toner.

Resultat: 5953
Resultat: 5953


loader

Stort urval av bläck och toner för scanning och utskrift

På Fcomputer vill vi naturligtvis kunna tillgodose alla behov gällande bläck och toner till skannrar och skrivare. Därför har vi strävat efter att samla ett så varierat utbud som möjligt, för både nya och äldre skrivarserier. Om din skrivarpatron till exempel är på väg att ta slut, eller du letar efter bläckpatroner i en viss färg, ska du inte luras av att ta en titt på vårt urval av skrivartillbehör.

Från underhållsdelar och skrivarband, till utskriftssatser och filmband för utskrift. Oavsett vilka skrivartillbehör du behöver så finns det en god chans att vi kan matcha dina behov, vilket såklart även gäller bläck och toner. Du kan bland annat hitta reservtoner till starka priser, men även streckkodsband, skrivmaskinskorrigeringsband, tonersatser, färgband och häftkassetter i bästa kvalitet. Vi erbjuder naturligtvis både produkter i den mycket billiga änden, samt avancerade skrivartillbehör till många av de nyaste skrivarna på marknaden.

Om du behöver bläck eller toner till en specifik skrivarmodell kan du använda vår sökfilterfunktion till höger på sidan. Här kan du välja märke, men även förbrukningsvaror, prishyra och mycket mer. Vi säljer skrivartillbehör från ett brett utbud av marknadens mest populära tillverkare, inklusive Brother, Canon, Dell och Epson. Observera dock att sortimentet kontinuerligt uppdateras, och att det därför kommer att ske förändringar i produktutbudet.

Bläck och toner – vad är det och varför är det viktigt att välja rätt skrivarpatron?

Bläck och toner är två av de viktigaste elementen i alla skrivare, eftersom de ansvarar för att överföra text och bilder från datorn till papperet. En korrekt vald skrivarpatron kan spara tid, pengar och frustration, medan en felaktigt vald skrivarpatron kan leda till dålig utskriftskvalitet, höga kostnader och ökad miljöpåverkan.

Skillnaden mellan bläck och toner

Bläck och toner skiljer sig i sammansättning och applicering. Bläck är en flytande blandning av färgämnen, pigment och lösningsmedel som används i bläckstråleskrivare för att producera färg och svartvita bilder och text. Toner, å andra sidan, är ett fint pulver som innehåller polymerer, färgämnen och magnetisk järnoxid som används i laserskrivare för att producera skarp text och grafik.

Hur fungerar en skrivare?

Skrivare fungerar genom att överföra bläck eller toner till papperet. När du trycker på skrivarknappen på datorn skickar datorn en serie instruktioner till skrivaren som styr rörelsen av en skrivarvagn. Bäraren innehåller bläck eller toner och när den rör sig över papperet överför den bläcket eller tonern till papperet och bildar önskade bilder och text.

Hur väljer du rätt skrivarkassett?

När du väljer en skrivarkassett måste du först och främst välja den som matchar din skrivares fabrikat och modell. Du bör också överväga om du vill ha en original eller en kompatibel patron. Originalpatroner tillverkas av skrivartillverkaren och är designade specifikt för din skrivare, medan kompatibla patroner tillverkas av tredje part och kan vara billigare. Du bör också fundera på om du vill ha en bläckpatron eller en tonerpatron, beroende på vilken typ av skrivare du har.

Original eller kompatibel skrivarkassett - vad är skillnaden?

Originalpatroner är specialgjorda för att fungera med din skrivare och kan därför ge den bästa kvaliteten. Men de är också dyrare. Kompatibla patroner tillverkas av tredje part och är ofta billigare, men de kan också vara av lägre kvalitet och kan orsaka problem med din skrivare. Det är viktigt att ta hänsyn till dessa faktorer när du väljer mellan en original eller en kompatibel bläckpatron.

Köp band på Fcomputer

Bläckband för en skrivare är en av de äldsta metoderna för att producera utskrifter på papper. De används främst i matrisskrivare, där en stämpel trycker bläck genom bandet och på papperet för att bilda bokstäver och siffror.

Banden för skrivare kommer i en mängd olika färger, beroende på önskat resultat. De vanligaste färgerna är svart, rött och blått, men även andra färger som grönt, lila och orange kan hittas. Färgbandet är vanligtvis tillverkat av ett tätt vävt tyg som nylon eller polyester, och det är täckt med ett färgämne eller pigment som överförs till papperet under tryckprocessen. När färgbandet blir slitet eller tomt kan det enkelt bytas ut genom att dra ut det ur skrivaren och sätta i ett nytt.

Även om skrivarband fortfarande används i vissa situationer har de gradvis ersatts av modernare utskriftstekniker, som bläckstråle- och laserskrivare, som använder bläck och toner istället för band.

Vad är en fixeringsenhet?

En fixeringsenhet är en viktig komponent i en laserskrivare som används för att smälta ihop tonern till papperet. När tonern appliceras på papperet i en laserskrivare är den bara löst bunden till papprets yta, och om den inte fixeras på plats kan tonern blöda eller falla av papperet.

Fixeringsenheten består vanligtvis av en värmekälla, som vanligtvis är ett keramiskt värmeelement, och en rulle eller ett band som används för att pressa papperet mot värmekällan. När papperet passerar genom fixeringsenheten värms tonern upp och smälter samman med papperet. Fixeringsenheter kan ha antingen en varmvals eller ett värmebälte och kan arbeta vid en mängd olika temperaturer beroende på vilken typ av toner som används.

Fixeringsenheter är avgörande för kvaliteten på utskrifter eftersom de säkerställer att tonern stannar på papperet och skapar tydliga och exakta bilder och text. Om fixeringsenheten är skadad eller inte fungerar kan det leda till att utskrifter av dålig kvalitet eller att toner faller av papperet. Det är därför det är viktigt att underhålla fixeringsenheten i en laserskrivare och byta ut den om den inte fungerar.