Vill du ha en ny processor? Så ta en titt på sidan här. Här hittar du ett urval av ett stort antal av de bästa modellerna av Intel Core i3-processorer. Om du behöver en prisvärd CPU kommer du inte att gå fel med detta val. Vi kan erbjuda Intel Core i3-processorer i flera olika prisklasser, och du kommer förmodligen också att kunna hitta en som passar dina behov och budget. Med vårt utbud av processorer behöver du inte kompromissa med din hårdvara. Ta en titt på urvalet nedan och hitta din nästa Intel Core i3 CPU, nu och här.

Resultat: 28
Resultat: 28


loader

Intel i3-processorer till skarpa priser

Här på Fcomputer vet vi att det inte räcker med ett urval av högpresterande hårdvara – det är minst lika viktigt att vi även har ett urval av prisvärd hårdvara så att alla kan vara med. Med detta tänk i åtanke har vi samlat ett stort urval av Intel Core i3-processorer till absolut skarpa priser. Vill du ha en billig Intel Core i3-processor? Då har du landat på rätt plats. Vårt utbud av datorprocessorer spänner över alla prisklasser. Det är därför möjligt att hitta de bästa processorerna för både spel och allmän datoranvändning hos oss.

Oavsett om du behöver ett LGA1150- eller LGA1151-uttag kan du säkert hitta rätt produkt när du handlar hos oss. Med vår sökfunktion till höger på sidan kan du göra din sökning mycket enklare och mer hanterbar. Här kan du till exempel ange önskad cachestorlek, klockfrekvens eller busshastighet.

Vi uppdaterar regelbundet vårt urval för att säkerställa att du har de bästa Intel-processorerna att välja mellan. Vi hjälper dig också alltid att hitta rätt Intel Core i3-processor. Därför är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst eller besöka någon av våra butiker om du har några frågor angående valet av din nya Intel Core i3-processor.

Fördelarna med en Intel-processor

Ska du bygga din nya PC från grunden? Eller vill du helt enkelt uppgradera din processor? Det är viktigt att välja en bra processor, eftersom den utgör datorns "hjärna". Det är därför avgörande för din dators prestanda och upplevelsen av det du gör digitalt. Med en processor från Intel får du en högkvalitativ CPU från ett allmänt erkänt varumärke. Intel-processorns popularitet kommer med ett antal fördelar. Förutom att tillhandahålla den ledande tekniken inom processorer är Intel-processorer även kompatibla med en stor del av moderkorten på marknaden. Detta gör det lättare för dig att hitta ett moderkort som innehåller de funktioner du vill ha. Dessutom erbjuder Intel ett brett urval av processorer, så du kan definitivt hitta en som passar dina behov. De tillverkar och utvecklar kontinuerligt de fyra modellerna: Intel Core i3, i5 , i7 och i9 .

Punkter av uppmärksamhet innan du väljer en Intel-processor

När du ska välja en ny processor till din PC är det viktigt att vara medveten om vilka behov du har. Du bör fundera över vad du planerar att använda din nya dator till. Är det bara för vanlig fritidsbruk? Eller kanske för tyngre uppgifter som spel och videoredigering? Detta har stor inverkan på vilken Intel-processor du ska välja.

Du bör alltid vara särskilt uppmärksam på vilken hastighet CPU:n kan erbjuda, eftersom detta har stor inverkan på din datorupplevelse. Dessutom bör du undersöka antalet kärnor, eftersom detta är centralt för datorns kraft och prestanda. Ju högre Intel-processormodell du väljer, desto fler kärnor och högre hastighet får du ofta. Vissa processer kan bara använda en av kärnorna. Därför kan processorns prestanda inte enbart utgöras av antalet kärnor multiplicerat med deras hastighet, utan också i hastigheten för den enskilda kärnan.

Generellt sett betyder det att Intel Core i3-processorn erbjuder minst prestanda, medan Intel Core i9 erbjuder bäst. Detta är dock inte genomgående korrekt eftersom Intel kontinuerligt utvecklar sina processorer. Därför finns det flera generationer av varje modell. För att vara säker på att få den prestanda du söker är det därför viktigt att undersöka egenskaperna hos den enskilda modellen och generationen.

Om du vill köpa en ny Intel-processor för att uppgradera din nuvarande PC är det såklart också viktigt att hitta en modell som är kompatibel med din dator och ditt moderkort. Dessutom kan du vara uppmärksam på saker som strömförbrukning, värmeeffekt, säkerhetsfunktioner och maximalt minne.

Därför bör du välja en Intel Core i3-processor

Om du letar efter en stabil processor av hög kvalitet bör du överväga en Intel Core i3-processor. Intel Core i3-processorer är särskilt lämpliga för normal fritid och kontorsanvändning av din PC. Det vill säga att de fungerar utmärkt när man använder standardprogram, vanlig internetsurfning och lätta spel.

Intel Core i3-processorer har vanligtvis färre kärnor än i5-, i7- och i9-processorerna från samma generation. Du hittar även Intel Core i3-processorer med cacher i olika storlekar. Cachen är ett sätt för processorn att lagra data som används ofta och därigenom snabbt utföra uppgiften igen utan att behöva läsa den från hårddisken. Ju större cache din nya Intel Core i3-processor har, desto snabbare kommer du att kunna komma åt mer data, eftersom mer kan lagras i cachen. Dessutom har Intel Core i3 CPU en lägre strömförbrukning än de större modellerna. Med en Intel Core i3-processor får du bra, stabil prestanda för dina vardags- och fritidssysslor på datorn till ett mycket förmånligt pris. Hos Fcomputer hittar du ett stort utbud av Intel Core i3-processorer, och vi står såklart redo att hjälpa dig att hitta den version som passar dina behov och är kompatibel med din hårdvara.