De flesta PC-spelare vet hur viktigt det är att datorn fungerar optimalt, speciellt när man spelar grafiskt krävande spel. Därför har vi här på Fcomputer samlat ett stort antal av marknadens mest effektiva och pålitliga fläktar för gamerdatorer. Med en fläkt till din gamer-dator kan du hjälpa till att minska risken för att din dator överhettas och vi har modeller från de bästa märkena i branschen. Få stabil prestanda under alla dina spelsessioner, oavsett storleken på spelet – ta en titt på vårt stora utbud av smarta fans för gamerdatorer här på den här sidan.

Resultat: 476
Resultat: 476


loader

Överväganden innan du köper fläktar till gamerdatorn

Med fläktar för speldatorer kan du hålla nere temperaturen på PC-komponenterna. Du slipper därmed överhettning och ser till att din gamerdator fungerar optimalt utan frustrerande upplevelser. Det kan handla om att spelen släpar efter, datorn blir långsam eller i värsta fall kan du få dyra skador på din hårdvara. Det är därför viktigt att ha en eller flera bra fläktar till speldatorn som kan hålla CPU, grafikkort och resten av hårdvaran kylda till en temperatur som är acceptabel för datorn.

Nedan har vi samlat några av de val du behöver tänka på innan du köper en fläkt till gamerdatorn. Dessa är till för att guida dig till rätt lösning för dig. Följande att tänka på är:

 • Vilken tillverkare ska du välja?
 • Vilken kyllösning passar dig?
 • Ska du välja vind- eller vattenkylning?
 • Design av fläkten

Speldatorfläktar från ledande tillverkare

På Fcomputer har vi ansträngt oss för att samla ett så brett urval av effektiva gamerdatorfans som möjligt. Vi har fläktar till speldatorer i många olika färger, design och storlekar, för att se till att alla våra kunder kan få sina behov täckta. Vi har till exempel de små och ganska anonyma 40mm-varianterna, som är fantastiska fläktar för gamer-datorer med väldigt låg ljudnivå. Om du letar efter en större fläkt till gamerdatorn har vi även Cooler Master MegaFlow 200 som är en 200mm fläkt med coola röda och blå LED-detaljer som dessutom går med låg ljudnivå.

Hos oss hittar du fläktar till gamerdatorer från ledande tillverkare på marknaden. Oavsett om du är intresserad av en liten stilren gamerdatorfläkt, eller en större och mer färgglad sådan, kan du förmodligen hitta precis det du letar efter här hos oss. Har du frågor om vilken fläkt som är bäst för din gamerdator är du alltid välkommen att kontakta oss. Annars är det bara att leta i vår stora katalog med fans för gamerdatorer, som t.ex. inkluderar varumärkena:

 • Arctic Cooling
 • var tyst!
 • Corsair
 • Cooler Master
 • Noctua
 • och många fler

Fläktar för alla typer av speldatorer

På denna sida hittar du olika lösningar för att kyla din dator. Om du letar efter en fläkt till speldatorer så finns dessa i olika storlekar och funktioner. Ett av de viktigaste kylsystemen är en processorkylare, som ser till att dina processer löper optimalt och inte överhettas.

Vi säljer klassiska gamerdatorfläktar, som är den mest utbredda kyllösningen. Dessutom har vi även en rad vätskekylsystem som utnyttjar den höga värmekapaciteten och värmeväxlingen av vätskor för att snabbt och exakt reglera temperaturen i dina processer. Du kan även hitta de optimala fläktarna för speldatorer med ett ventilationspaket som innehåller en uppsättning fläktar. Om du har problem med att din bärbara dator blir för varm säljer vi även bärbara fläktar som blåser upp kall luft på undersidan av den bärbara datorn.

Luftkylning eller vätskekylning för din dator?

Även om en fläkt till speldatorn med luftkylning är bra och effektiv har många också fått upp ögonen för vätskekylning . Båda har sina för- och nackdelar som du måste tänka på innan du investerar i en av dem. Priset på gamerdatorfläkten kommer ofta som en av de första sakerna att tänka på. Här finns det ofta pengar att spara med en fläkt till en speldator. Om det är värt att investera lite mer i ett vätskekylningssystem beror på dina krav på ditt spelupplägg.

Idag är kylförmågan hos både fläktar för gamerdatorer och vätskekylning. Funderar du på att överklocka din gamerdator för att få ut så mycket som möjligt av processorn? I så fall ger ett vätskekylningssystem mer exakt kontroll över processorns kärntemperatur.

Ljudnivå och underhåll är två överväganden som delar upp vattnet i förhållande till fläktar till speldatorer. Här kommer ofta en fläkt till en speldator att generera mer ljud än vätskekylsystemet. Detta beror på att vätskekylningssystemet kyler mer effektivt och kan därför köra fläkten i en långsammare och därför mindre bullrig takt. Båda typerna av kylsystem kräver underhåll. Här finns en fläkt för speldatorer som är snabb och enkel att rengöra. Du kan helt enkelt ta bort damm med en servett och ev lite luft i burken - då är den som ny! Med ett vätskekylsystem är det däremot lite mer komplicerat att byta vätska i systemet.

Sammantaget bör du därför tänka på följande när du väljer vilken typ av kylsystem som passar dig bäst:

 • Pris
 • Kylningskapacitet
 • Ljudnivå
 • Underhåll

Vill du ha RGB?

Gillar du det estetiska utseendet på din speluppsättning? Så det finns en god chans att designen av en fläkt för gamerdatorer kan bidra till detta. Många av tillverkarna har produkter i de mest populära färgvalen. Det gör det möjligt att effektivisera en gaming PC-fan till resten av din spelhårdvara. Om du är i det vilda hittar du även ett stort utbud av datorfläktar för spel med LED eller RGB LED. Dessa är utrustade med lysdioder som bildar en rad färger när fläkten roterar. Med RGB LED kan dessa färger till och med justeras för den individuella dioden, så att fläkten skapar en regnbågseffekt.

Har du hittat rätt fläkt för din speldator eller är du fortfarande osäker? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst eller träffa oss i våra fysiska butiker. Här är vi alltid redo att hjälpa dig hitta rätt lösning när det kommer till din framtida gamerdatorfantast. Använd ev även filtren till höger på den här sidan för att begränsa alternativen enligt dina preferenser. Vi hoppas att vår information, tips och tricks här hjälper dig mot rätt fläkt för din gamerdator, som du kan vara nöjd och nöjd med i ditt spelande under de närmaste många åren.